Komunisté nikdy nebyli noblesní

To, že Zdeněk Ondráček z KSČM označil demokratické strany za demokratickou žumpu, je jen obrázkem toho, jací komunisté jsou

Motto "Nepřátel se s hněvivým člověkem a s mužem vznětlivým se nestýkej, ať se nepřizpůsobíš jeho stezkám a nenastražíš léčku své duši." (Přísloví Šalamounova, Slova moudrých, 22.23, 22.24)

To, že Zdeněk Ondráček z KSČM označil demokratické strany za demokratickou žumpu, je jen obrázkem toho, jací komunisté jsou. Nikdy v sobě neměli ani kapku noblesnosti. Myslím si, že všichni ti, kteří se stali členy KSČ v předlistopadové době, nemají ani špetku charakteru. Svým členstvím se připojili k deseti procentům populace, která tu ničila, na co přišla.

Komunisté by měli především zpytovat své svědomí a zamyslet se nad spouští, kterou po sobě zanechali. Kolik lidských životů zmařili, kolik lidí mučili a umučili, kolik lidí pronásledovali, kolik toho nakradli. A jestli mají pocit, že mnohým lidem vadí, mají přece možnost svou situaci o tom, jak naplnit svůj život po politické linii. Vždyť se mohou vystěhovat do KLDR nebo na Kubu a tam si užívat komunistický ráj. Právě proto, že tu máme demokracii, nikdo jim nebude ve vystěhování ze země bránit. Mohou si jít tam, kam to jejich komunistické srdce táhne.

Místo toho, aby se soudruzi stáhli do ústraní a přemýšleli o tom, jak zničili tuto zem, mají ještě tu opovážlivost obtěžovat svými urážkami naši přítomnost. Živí v sobě jen nenávist k novému společenskému řádu, který se na rozdíl od nich zachoval velkoryse. Nechal je existovat a nikterak je neperzekvuje. Jenže jim to zřejmě nestačí. Předlistopadoví komunisté oplývají zvláštní školou šarmu, která je založena na výpadech vůči jiným a nesmírné urážlivosti. Když není po jejich, chovají se jako diktátor, jako manipulátor. 

Jestliže hnutí ANO s nimi vyjednává a jde mu o to, aby je komunisté podpořili, přidává to na úrovni jejich image. Nic zvláštního, když se spojili s podřadnou politickou stranou, jež má hodnotu hospody páté cenové skupiny. Ale která z demokratických stran by se zaprodala s někým, kdo má za sebou nepěknou minulost? Mám-li si zachovat svou lidskou úroveň, svou důstojnost, nikdy se nemohu bratříčkovat s bývalým komunistou, estébákem a trestně stíhanou osobou.

Vrána k vráně sedá. Osoba nevalné minulosti a charakteru se paktuje s politickou stranou bez jakékoli noblesy, se stranou, která by měla zmizet z české politické scény. Za všechno zlo, jež tu napáchala...

Autor: Helena Vlachová | čtvrtek 8.3.2018 6:15 | karma článku: 27,08 | přečteno: 674x