Kněžky lásky jsou stále zapotřebí

Jste-li finančně negramotní, potýkáte se s exekucemi. Jste-li zdravotně negramotní, potýkáte se s řadou zdravotních problémů. Jste-li sexuálně negramotní, jste zkrátka na odpis.

Motto "neustálé zatékání vody v době dešťů a svárlivá žena jsou totéž, kdo i chce zvládnout, chce zvládnout vítr, pravicí chytá olej." (Přísloví Šalomounova, Třetí sbírka, pořízená muži Chizkijášovými, 27.15, 27.16)

Jste-li finančně negramotní, potýkáte se přinejmenším s třením bídy s nouzí, když ne s exekucemi. Jste-li zdravotně negramotní, potýkáte se s řadou zdravotních problémů. Jste-li sexuálně negramotní, jste zkrátka na odpis.

I když se u nás mnohé zlepšilo od roku 1989, přesto jsou oblasti našeho života, které o tom nesvědčí. Platí o finanční gramotnosti lidí, kteří nedokáží zvládat své finance, třou bídu s nouzí, a upadají tak do nových dluhů. Platí i o lidech, kteří se nezajímají o to, co je zdraví prospěšné. Výsledkem jejich životního stylu jsou civilizační choroby, jakými jsou vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol, cukrovka či nadváha. Do oblasti, jíž se nelze nikterak chlubit, patří i sexuální gramotnost. Jestliže patříte mezi sexuálně negramotné, je váš sexuální život, dá-li se on tak nazvat, na pováženou.

Prostituce patří mezi nejstarší řemesla. Zřejmě vznikla z toho, že se někteří muži cítili v trvalém vztahu neuspokojení, rozumí se tím jejich tělesnost. Tento stav dal zrodit prostituci, jež tu byla, je tu a bude tu i nadále. Jestliže má muž tu smůlu, že natrefí na ženu sexuálně chladnou, jemu nezbývá příliš mnoho řešení. Buď se smíří se situací, nebo se bude rozhlížet někde jinde, když nechce narušit partnerský či manželský vztah. Jestliže se muž raději vzdá cokoli jiného hledat, dostává se do stavu sexuální zanedbanosti. To by se dalo přežít, Ale co když nastane situace, kdy muž zůstane sám? Kdy svou partnerku či manželku ztratí. Která ze zkušených žen má zájem o někoho, kdo se neumí líbat, kdo neví, jak ženu pohladit, kdo neví, jak ženu i sebe sexuálně uspokojit. Proto si myslím, že sexuální služby, kam patří prostituce, nelze odsuzovat.

Žít život je velké umění, Musíme se tomuto umění neustále učit. Musíme se učit, jak nakládat s financemi, abychom nezůstali tzv. švorc, musíme se naučit zdravotní gramotnosti, abychom neskončili v péči lékařů díky své nezodpovědnosti, musíme se učit být sexuálně gramotní. Umět rozumět svému tělu a dělat mu dobře. Jestliže je někdo zanedbaný v oblasti sexuální, může trpět různými chorobami. Protože sex přináší našemu tělu zdraví, dobrou imunitu i pohodu. V každém věku je sexualita jiná, jen ji nelze opomíjet. Je nade vše medikamenty. Z těchto důvodů nelze odsuzovat kněžky lásky. Své místo tu mají. Suplují něco, co muži chybí, dokáží rozvíjet jeho sexuální fantazii, a o tom je život také...

Autor: Helena Vlachová | středa 27.5.2020 16:39 | karma článku: 15,48 | přečteno: 662x