Jste-li silná osobnost

Jsou lidé a lidé. Někteří svůj život nedokáží přijmout jako výzvu, smysl svého žití spatřují v malostech a zlolajnosti. Jsou však lidé, kteří milují život, jsou to neúnavní vitalisté a na život nedokáží žehrat.

Motto "Slyšte! Vyhlašuji, co je směrodatné, otevírám rty a plyne z nich přímost. O pravdě hovoří můj jazyk, mým rtům se svévole hnusí. Všechny výroky mých úst jsou spravedlivé, není v nich nic potměšilého či falešného." (Přísloví Šalomounova, Hlas moudrosti, Moudrost volá všechny k sobě, 8.6, 8.7, 8.8)

Jste-li silná osobnost, jste nezávislí. Milujete svobodu a jste ke světu otevření. Nemáte zapotřebí být kdesi zalezlí, ale cítíte neutuchající potřebu přistupovat k životu s otevřenou náručí. Nebojíte se změn, přitahuje vás dobrodružství a dokážete ovládnout strach. Ten k životu samozřejmě patří, ale nesmí se změnit v patologii. Strašpytelství. 

Silná osobnost si věří. Nedává prostor nezdravým mindrákům, jež může někdo kompenzovat závistí a chorobnou paranoiou. Jen málokdo se narodí dokonalý, je na každém z nás, abychom milovali své tělo i duši, abychom obé chovali v harmonii. Rozvíjíme-li neustále svého ducha, má toto nesmírně kladný vliv na naše tělo. A naopak. Nevyhýbáme-li se fyzickým aktivitám, děláme dobře nejen svému tělu, ale i duši. Těšíme se tak dobrému zdraví. K pocitu sebedůvěry samozřejmě patří pracovní naplnění. Strávíme spoustu let produktivním věku, je proto nezbytné, abychom pracovně neustrnuli a byli ochotni své zaměstnání kdykoli změnit. Nebát se. Práce rozvíjí, posouvá člověka vpřed a obohacuje jej. Jste-li silná osobnost, neobáváte se nových pracovních příležitostí, do výběrového řízení vstupujete s přirozenou vírou v sebe sama. 

K silné osobnosti nepatří kňourání, hekání, bolestínství. Protože o tom život není. Jste-li silná osobnost, spoléháte se výhradně na sebe a sami zvládáte problémy života. Zpravidla k jejich řešení druhé nepotřebujete, neb máte v sobě dostatek víry, víte, že na životní komplikace jste vy sami sobě ten nejlepší rádce. Umět se na problém podívat z ptačí perspektivy velmi pomáhá. A to člověka samozřejmě posiluje. 

Intriky k silné osobnosti nepatří. Stejně tak nepoctivost, lhaní, pletichaření. Tato negativa činí člověka malým, činí z něj slabocha, jenž škodí nejen sobě, ale i svému okolí. Takového jedince lze označit za obtížný hmyz, který nikdo nemá rád.

Silná osobnost nepotřebuje k životu žádné berličky, dokáže žít sama se sebou a být přitom šťastná. Nežije ve vztahu, jenž postrádá úctu a důstojnost, umí se rozejít, nebojí se žít jako single. Ve vztahové oblasti se vyhýbá lidem, kteří vysávají z druhých energii, protože u nich převládá negativní přístup k životu. A když vztah nevyjde, je zapotřebí umět toto přijmout, neustrnout a nezakuklit se v hořekování na druhé pohlaví. Srdce nesmí zklamáním v lásce zatvrdnout, protože by jinak churavělo. Nutno akceptovat,  že rozchody a nová setkání k životu zkrátka patří.

Být rád na světě, mít smysl pro humor, přijímat nové výzvy a nikdy se nevzdávat, to jsou atributy, které činí člověka silným. A takový přístup k životu nám uchovává dobré zdraví a my pak nemusíme vytloukat čekárny lékařů...

Autor: Helena Vlachová | středa 23.6.2021 12:37 | karma článku: 10,06 | přečteno: 380x