Pár slov o taxikářích a taxislužbě

O taxislužbě se už hodně napsalo - převážně špatného. Ráda bych udělala výjimku, ale bohužel se musím k předchozím hodnocením připojit. Česká taxiSLUŽBA stále není SLUŽBA jak má být!

Němá tvář za volantem? www.flickr.com/photos/

Dlouho se u nás bojovalo za zcela samozřejmou věc - aby mnozí taxikáři brutálně neokrádali své klienty. Teď se zdá, že se situace poněkud zlepšila. Ale asi bude nutné některým taxikářům vysvětlit další samozřejmost - jak se mají chovat k zákazníkům...

Nedávno jsme potřebovali odvézt naši babičku a objednali jsme taxi. Přes víkend není v ulici provoz, takže taxikář mohl v klidu zaparkovat a případně vystoupit. Seděl však za volantem a nezajímalo ho, že stará paní obtížně nastupovala - špatně se totiž pohybuje... Ani nejmenší náznak, že by chtěl pomoct (třeba otevřít nebo přidržet dveře)… Když jsme ji konečně dostali dovnitř, ani neotočil hlavu a nepozdravil... Tak jsme pozdravili sami... Žádná odpověď (nebo ji nebylo slyšet)...  

Během jízdy jsme pak v zrcátku pozorovali, jak se taxikář zamračeně a zarytě tváří. Pršelo a evidentně neměl dobrou náladu.

Když jsme dorazili k cíli, úsečně nám sdělil sumu a vydal účtenku. Znovu mlčky a nehybně sledoval, jak namáhavě vystupujeme...a zase se neměl k pozdravu... Tak jsme se rychle a rozpačitě rozloučili a já jsem mu dokonce zkusila popřát hezký zbytek dne – v bláhové naději, že nějak zareaguje!... Naprosto zbytečně... Neřekl nic! 

***

V takových chvílích mne napadá, že ekonomická krize ještě není pro některé lidi dost velká! …

 

Doplnění článku: Krátce po uveřejnění tohoto blogu informoval deník PRÁVO o hodnocení taxikářů z 22 evropských měst v článku: Pražští taxikáři patří mezi nejhorší v Evropě (7.10.2011)

http://www.novinky.cz/domaci/246738-prazsti-taxikari-patri-mezi-nejhorsi-v-evrope.html

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Helena Kubíčková | čtvrtek 22.9.2011 9:22 | karma článku: 18,97 | přečteno: 1092x
  • Další články autora

Helena Kubíčková

Hřbitovní byznys

3.11.2015 v 13:46 | Karma: 24,87

Helena Kubíčková

Když psi mluví

22.8.2015 v 23:50 | Karma: 19,05

Helena Kubíčková

Slib

21.8.2015 v 10:16 | Karma: 20,77