Čím starší meteorolog, tím lepší počasí?

Předpovědi počasí se údajně liší podle věku meteorologů.To uvedl s trochou úsměvné nadsázky článek, otištěný minulý týden v MF Dnes. Zatímco mladí lidé prý prognózy spíš dramatizují, starší odborníci na základě praxe líp interpretují detaily počítačových údajů a proto předpovídají i stálejší počasí.

A tak mě během deštivých dnů napadlo (samozřejmě také s nadsázkou): neměli bychom v zájmu pěkného počasí mládež z předpovědí úplně vyloučit? A v televizi nahradit hezké a atraktivní rosničky šedovlasými kmety, kteří by působili důvěryhodně? Staří meteorologové budou jistě šetřit kroupami a záplavami a nepolekají české lidičky pochmurnými vyhlídkami.

Při sledování předpovědi seniorů nás určitě nečeká žádná slovní, natož větrná smršť. K nám - povětrnostním amatérům - budou z obrazovky promlouvat hezky pomalu a pečlivě vážit slova. A k lidem, kterým ani Pavel Karas v pořadu SKORO JASNO nezvládl objasnit hrozivé spojení "okluzní fronta", budou přistupovat otcovsky shovívavě.

A poněvadž předpovídání počasí je NESMÍRNĚ závažná a seriózní činnost, starší meteorologové ji nebudou znevažovat nevhodnými projevy. (Třeba divokým tancem a nemístným vtipkováním, jak to nedávno v USA v televizi UNIVISION* předvedla pohledná rosnička s hercem Tomem Hanksem).

Už se těším, až se konečně dočkáme pořádně sestavených a vyzrálých předpovědí a všech emocí zbaveného...KRÁSNÉHO POČASÍ.

 

 * UNIVISION – největší hispánská televizní stanice, která vysílá pro 51 miliónovou španělsky mluvící komunitu na území USA (17% všech obyvatel)

  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Helena Kubíčková | úterý 2.8.2011 9:06 | karma článku: 16,93 | přečteno: 983x
  • Další články autora

Helena Kubíčková

Hřbitovní byznys

3.11.2015 v 13:46 | Karma: 24,87

Helena Kubíčková

Když psi mluví

22.8.2015 v 23:50 | Karma: 19,05

Helena Kubíčková

Slib

21.8.2015 v 10:16 | Karma: 20,77