Chléb roku

Nedávno otevřeli ve vedlejší ulici TESCO Expres a chodíme tam nakupovat. A poněvadž se u nás doma sní hodně chleba, hned při prvním nákupu jsem zamířila do oddělení pečiva.

Chléb roku 2010 pšeničnožitný konzumní Pekárna Merkur

V regálu mě zaujal bochník s názvem CHLÉB ROKU 2010, který okolní obchody nenenabízely. Podle etikety se jednalo o pšeničnožitný KONZUMNÍ CHLÉB  z pekárny Merkur.

Označení "KONZUMNÍ" (tedy spotřební, pro běžnou denní spotřebu) jsem ve spojení s potravinami nikdy příliš nepochopila.... Co jiného by se s nimi mělo dělat, než je denně běžně konzumovat čili spotřebovat?... Ale kdo by se na nákupu zabýval detaily!... Obal měl zřejmě na mysli, že jde o vítězný výrobek PRŮMĚRNÉ (ne výběrové) kvality! ... A tak jsem nečekala žádný pekařský zázrak.

A zázrak se skutečně nekonal.... Chleba se rozpadal, byl drobivý, bez chuti a dokonce jsem na něm objevila začínající plíseň. A tak skončil v koši... Během následujících dní jsem ho zkusila koupit ještě jednou, ale byl lepší jedině v tom, že začal plesnivět až třetí den... A i když o sobě tvrdil, že je konzumní,  KONZUMOVAT se nedal.

Sáhla jsem tedy hlouběji do kapsy, koupila dražší chleba, pekla i v domácí pekárně a „vítěze roku“ jsem ignorovala..... Tedy až do chvíle, kdy moje maminka požádala, abych jí "šampiona" přinesla.

…„Tobě ten chleba chutná, mami?“… zeptala jsem se. ….A ona s odzbrojující logikou odpověděla:… „Nechutná, … ale když píšou, že je nejlepší, tak to přece musí být pravda?!“… (Maminka patří k té poctivé staré generaci, která věří všemu, co je psáno a reklamní slogany bere naprosto vážně…)

Na maminčino přání tak dostal "chléb roku" poslední šanci... A bohužel zase neuspěl… Možná v tu dobu pracoval v pekárně nový začínající pekař nebo brigádník, snad došlo k nějaké výrobní nebo skladovací chybě… Nevím… Definitivně jsme na něj zanevřeli......

***

Před pár dny jsme poblíž hranic v Regenu koupili cenově srovnatelný selský chléb (Bauernbrot), který byl ... dobrý, kyprý, nedrobil se a nezplesnivěl.

A kupodivu se vůbec netvářil vítězně!!!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Helena Kubíčková | čtvrtek 15.9.2011 9:15 | karma článku: 21,53 | přečteno: 1333x
  • Další články autora

Helena Kubíčková

Hřbitovní byznys

3.11.2015 v 13:46 | Karma: 24,87

Helena Kubíčková

Když psi mluví

22.8.2015 v 23:50 | Karma: 19,05

Helena Kubíčková

Slib

21.8.2015 v 10:16 | Karma: 20,77