Kdo pracuje, je od nynějška podle ČSSD parazit?

ČSSD v podstatě říká jediné - zvýšení daní vlád předchozích ponecháváme a další daně i jejich navýšení zavedeme. Hádejte, co z toho však bude mít občan? Komunisté a socialisti zas vylézají z popelnic a vystrkují rohy...

 

 

Stínový ministr financí Jan Mládek představil na sjezdu daňové plány extrémně levicové ČSSD. Aktuální sazby DPH, proti kterým Socdem na oko tolik bojovala, budou ponechány. Ovšem podnikatelské prostředí je potřeba ještě trošku více vyždímat. Druhá sazba daně z příjmu fyzických osob bude 38 procent z hrubé mzdy, daň z příjmu firem se zvýší na 21 procent a druhá sazba pro banky, telekomunikační a energetické firmy bude 30 procent. Dílo Gottwalda, Stalina a Lenina nepřišlo v niveč. Žije!

 

Stav v ČR je takový, že na trhu práce je pro výraznou část populace nabídek opravdu velmi málo, všichni prostě nemohou dělat cokoliv. Pracovní úřady dávají tak snad dnes práci už jen svým zaměstnancům a pokud se nechcete smířit se stavem známým jako "nezaměstnaný" můžete se zkusit postavit na své vlastní nohy a podnikat. Ale není to snadné.

 

Zkuste být běžným průměrným českým živnostníkem, pracujícím často mnohem déle, nežli je běžná pracovní doba průměrného zaměstnance. Všechno stojí na vás, stát vám nepomůže, rizika nesete na bedrech jenom vy, vkládáte do podnikání své úspory nebo dokonce si na toto konání musíte vypůjčit peníze za nemalý úrok. V dnešním tvrdém konkurenčním boji s velkými nadnárodními řetězci a obrovskými společnostmi živnostníci nepatří bohužel mezi vítěze. Vleklá mezinárodní i interní finanční krize českému živnostníkovi na hrubém zisku také moc nepřidá a stát vám soustavně hází klacky pod nohy, ať je u vesla pravice či levice. Majoritní společnost chodící do zaměstnání, ať už ve státním nebo soukromém sektoru, na vás často kouká jako na ty zloděje - protože někteří to mají zafixované ještě z dob hrůzovlády stalinisticky orientované KSČ(M). Těm ostatním stejné bludy hlásají dlouhá léta i soudruzi schovávají se pod oranžovou barvou. A čas od času, co je ještě horší, zazní podobné výroky i od zástupců stran pravicových.

 

Jakoby si majoritní společnost neuvědomovala jednu věc. Státní podniky již téměř neexistují a pokud ano, jsou spíše ve ztrátě než v zisku - od ČD, přes České Lesy až po Českou Poštu. Nebýt soukromých společností a živnostníků, nekoupíte si rohlík, nezajdete si ke kadeřníkovi nebo vám nikdo neopraví auto. A pozor - jen OSVČ, pokud jsem dobře pátral na internetu, je v ČR okolo jednoho milionu, což by měla být cca jedna čtvrtina všech pracujících lidí. A tento milion lidí, kteří nechtějí nic od státu a naopak se snaží sami živit, nyní komunista Mládek schovávající se pod vlajkou Sobotkova estrádního uskupení ČSSD označil za parazity. Úplně stejně jako to dělají všichni totalitáři, vyberou si menšinu, která je výrazně odlišná od majority - je schopná vytvářet hodnoty nebo tyto hodnoty vlastní. Označí tuto menšinu za původce všeho zla, následně jim sebere částečně nebo celkově jejich výdobytky a zotročí je. Ano, jsme svědky toho, jak extrémně levicová socdem se snaží vyvolat třídní nenávist.

 

Výroky komunisty Mládka z ČSSD o tom, že OSVČ jsou paraziti považuji za nestoudné. Ač je to pro něj asi novinka - OSVČ pracují, vytváří produkty a služby, tedy podílí se na výkonu ekonomiky a tvorbě HDP. Zatímco on jako politik, je živen právě z hodnot, které například OSVČ vytvoří a jsou systémem přerozděleny tak, aby i on, nevytvářející hmotné a nehmotné statky vyčíslitelné hodnoty a obchodovatelné na trhu, mohl pobírat plat právě třeba za výroky proti svým živitelům.

 

PS: Předpokládám v diskusi pod článkem i osočování mé osoby toho nejhoršího kalibru. Věřím totiž, že se moje reakce na jejich výroky některým sociálním demokratům prostě nehodí do krámu. Ovšem jak již víte, přesvědčeného komunistu o realitě nelze zpravit, nejde to ani léčit. Proto na případné poznámky pod článkem nehodlám reagovat. Děkuji za pochopení a přeji hezký den.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Havlíček | neděle 17.3.2013 12:41 | karma článku: 36,62 | přečteno: 1573x
  • Další články autora

David Havlíček

Tak a je tu rok 2015

20.1.2015 v 1:28 | Karma: 6,33

David Havlíček

Betlémy ze dřeva

5.12.2014 v 16:23 | Karma: 0

David Havlíček

Dřevěné betlémy

13.11.2014 v 15:08 | Karma: 8,45