Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Jak se podílí na tvorbě HDP OSVČ, který "dělá bez dokladu" mi tedy není vůbec jasné. Rv

1 11
možnosti
PB

Mluvíme snad o živnostnících a ne podvodnících !

Bez dokladu je to plevel a ne podnikatel...

8 0
možnosti
DH

Tak já si  myslím, že tím prohlášením  ČSSD přišla o několik set tisíc hlasů, protože část živnostníků, zoufalá z této vlády, byla ochotna volit příště ČSSD. Je dobře, že se takto parazit z ČSSD, který celý život pracuje ve státním, odkopal. Stejný názor na živnostníky má také  bývalý bratr Kalousek, jen to neříká tak nahlas.8-o

7 1
možnosti
Foto

I PRACUJÍCÍ MŮŽE BÝT PARAZIT, pokud neplatí řádně daně. To je vše, co Vám pan Mládek chtěl říci, p.Havlíčku

3 14
možnosti
PB

Mládek je zloděj (už když byl u koryta, tak svému bratrovi dal ze státního rozpočtu skoro 7 milionů pro obec - podorbněji u mě, pokud nevěříte)

Tak nám tady prosím nevykládejte, co nám chtěl pan Mládek občanům říci, protože on sám je parazit vysokého kalibru.

Navíc projevil hloupost a nevděčnost - a to vůči těm, kdo v našem státě vytváří hodnoty a ne jen funí v poslanecké lavici. Někdo musí vyrábět a prodávat - měli bychom si vážit živnostníků, jsou to pekaři, řeznící, rozvozci, služby kolem našich domovů, atd. - a i náročnější podnikatelské profese - ty služby koncovému zákazníkovi zorganizovat, odborně to dotáhnout do konce, případně mu dodat lidi a firmy pro další doplňky k zakázce, nebo k výrobku. Je to stejné, jako byste nechtěl asi auto bez kol. Také někdo musí vyrobit to, co si zákazníci kupují.

a taky se musí vyrobit produkty pro podnikatele, aby vůbec mohli lidem něco nabidnout i oni.

Kdyby to uměl každý koncový spotřebitel sám, tak by si to přece nemusel kupovat. To máte stejné, jako každý by mohl podnikat v tom oboru, ve kterém pracuje - ale je zaměstnaný - je to pro něj mnohem jednodušší.

Podnikatel neplatí líný sekretářky a platy manažerů, jako zaměstnanec - ale musí si to umět vše zorganizovat, vypočíst a vyrobit. Ale věřte, že stát si obírá stejně podnikatele jako zaměstnance. Nebuďme naivní, Kalousek to má spočítaný ;-D

4 0
možnosti
DK

Podle CSSD? To je jako kdybych ja mluvil jmenem CR...

7 1
možnosti

Až si, autore, přečtete něco o daních, pak kritizujte. Zatím jste se předvedl jako novinář přesně podle Zemanovy definice.

Ono totiž je důležite nejen to, jaká je daňová sazba, ale i to, z čeho se ta daň platí. Až pochopíte, co je to daňový základ, pak pište o daňích. Zatím to vypadá tak, že o tom víte kulový.

Za socanů byla u daně z příjmu progresivní daň, kde nejvyšší sazba byla 32%. Dnes je to daň rovná 15%.Čisté mzdy se ale zaměstnancům po přechodu na rovnou daň skoro nezměnily. Schválně si zkuste zjistit, proč.

5 10
možnosti
MJ

Změnily se zcela významně těm, co požívají výhod zastropování odvodů na sociální pojištění, hrazené zaměstnavatelem (25% z hrubé mzdy). A dříve to bylo ještě vyznamější, byl to takový extrém, že čím víc se zvyšovala mzda, tím víc klesalo procento odvodu ze superhrubé mzdy limitně až k 15%.

1 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 495x
provozovatel webových projektů, novinář

Seznam rubrik