20 dní bez cigaret

Tak dnes jsem 20 dní bez cigaret. Není to žádný velký výkon a většina nekuřáků nad tím mávne rukou. Já jsem za to ale docela rád a doufám, že vydržím.  A jsem na sebe pyšný i za těch 20 dní. Je pro mě totiž docela těžký každý den bez cigarety. Je těžké si nezapálit ve stresových situacích nebo za odměnu. Je těžké si nedát cigáro, když někde čekám. A je těžké si nezapálit v hospodě, když sedím se svými přáteli, kteří jsou stejně jako já závislí na nikotinu…

Nebylo to moje předsevzetí do nového roku, už jsem to zkoušel v listopadu, pak ale přišel pracovní prosinec, kdy jsem celý den trávil venku a tam jsem se zase rozkouřil. Další pokus tedy přichází nyní. Kdo by ty pokusy neznal…

Jako mnoho kuřáků zkouším přestat pravidelně a pravidelně to zase vzdávám. Už sem takhle v životě prohrál i nějaký ten sud piva. Vím, že nejhorší je vždy to první cigáro a že si ho už nesmím vzít, pokud chci vydržet. Ten stav, kdy si řeknu, že jedno mi přeci neublíží, ten stav vždycky zničil moje předchozí snažení v nekouření. Když ten stav přijde, od někoho si „půjčím“ či vezmu jednu cigaretu, další večer si vezmu od někoho dvě, o týden později už mám svojí krabičku s tím, že si občas zapálím a do 14 dní už hulím zas jak fabrika. Je to tedy vlastně jednoduché. Jde o to, nevzít si cigaretu od nikoho a ani si cigarety nekoupit. Pokud tohle vydržím, mám to v kapse, … Jen osobně doufám, že ta chuť postupně přejde, že na cigarety nebudu myslet jako doposud a že pro mě časem bude snazší vydržet v kuřáckém prostředí a taky si nezapálit.

Mimochodem, po internetu koluje návod, jak přestat kouřit během 21 dní a zítra tomu 21 dní, co nekouřím, bude… možná bych z toho brzy mohl být venku.

A nebo to bude jen další z řady nevydařených pokusů a já budu z jara zase jen postava zahalená v obláčku cigaretového dýmu?

 

 

A důvody…?

Důvodů je spousta, ale neoddiskutovatelně  je tím primárním důvodem lepší zdraví a nelikvidování svého těla zbytečnými toxiny. A pak prachy. Patřím totiž k těm lidem, co si často odepřou nějaký požitek, protože je příliš „drahý“. Třeba si „nekoupím nějaký, i poměrně obsáhlý, časák, protože kilo za něj prostě nedám“, ale pak jdu a pořídím si krabičku čvaňháků za 70 Kaček, kterou za den v klidu vykouřím a nic z ní vlastně nemám (jen ten pocit při tom kouření mi bude asi hodně chybět). No a teď si vezměte, že vykouřím-li třeba krabku denně, a průměrně krabička stojí aspoň 70 Kaček, je to za rok 25000 Kč doma. To už by asi někde znát být mělo… To vlastně nemusím několik měsíců v roce pracovat, není to báječný?

 

 

 

 

Jak přestat kouřit během 21 dní:
http://www.dwich.cz/cs/obsah/jak-prestat-kourit-behem-21-dni/

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Havlíček | neděle 19.1.2014 12:36 | karma článku: 18,41 | přečteno: 3985x
  • Další články autora

David Havlíček

Tak a je tu rok 2015

20.1.2015 v 1:28 | Karma: 6,33

David Havlíček

Betlémy ze dřeva

5.12.2014 v 16:23 | Karma: 0

David Havlíček

Dřevěné betlémy

13.11.2014 v 15:08 | Karma: 8,45