Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

20 dní bez cigaret

Tak dnes jsem 20 dní bez cigaret. Není to žádný velký výkon a většina nekuřáků nad tím mávne rukou. Já jsem za to ale docela rád a doufám, že vydržím.  A jsem na sebe pyšný i za těch 20 dní. Je pro mě totiž docela těžký každý den bez cigarety. Je těžké si nezapálit ve stresových situacích nebo za odměnu. Je těžké si nedát cigáro, když někde čekám. A je těžké si nezapálit v hospodě, když sedím se svými přáteli, kteří jsou stejně jako já závislí na nikotinu…

Nebylo to moje předsevzetí do nového roku, už jsem to zkoušel v listopadu, pak ale přišel pracovní prosinec, kdy jsem celý den trávil venku a tam jsem se zase rozkouřil. Další pokus tedy přichází nyní. Kdo by ty pokusy neznal…

Jako mnoho kuřáků zkouším přestat pravidelně a pravidelně to zase vzdávám. Už sem takhle v životě prohrál i nějaký ten sud piva. Vím, že nejhorší je vždy to první cigáro a že si ho už nesmím vzít, pokud chci vydržet. Ten stav, kdy si řeknu, že jedno mi přeci neublíží, ten stav vždycky zničil moje předchozí snažení v nekouření. Když ten stav přijde, od někoho si „půjčím“ či vezmu jednu cigaretu, další večer si vezmu od někoho dvě, o týden později už mám svojí krabičku s tím, že si občas zapálím a do 14 dní už hulím zas jak fabrika. Je to tedy vlastně jednoduché. Jde o to, nevzít si cigaretu od nikoho a ani si cigarety nekoupit. Pokud tohle vydržím, mám to v kapse, … Jen osobně doufám, že ta chuť postupně přejde, že na cigarety nebudu myslet jako doposud a že pro mě časem bude snazší vydržet v kuřáckém prostředí a taky si nezapálit.

Mimochodem, po internetu koluje návod, jak přestat kouřit během 21 dní a zítra tomu 21 dní, co nekouřím, bude… možná bych z toho brzy mohl být venku.

A nebo to bude jen další z řady nevydařených pokusů a já budu z jara zase jen postava zahalená v obláčku cigaretového dýmu?

 

 

A důvody…?

Důvodů je spousta, ale neoddiskutovatelně  je tím primárním důvodem lepší zdraví a nelikvidování svého těla zbytečnými toxiny. A pak prachy. Patřím totiž k těm lidem, co si často odepřou nějaký požitek, protože je příliš „drahý“. Třeba si „nekoupím nějaký, i poměrně obsáhlý, časák, protože kilo za něj prostě nedám“, ale pak jdu a pořídím si krabičku čvaňháků za 70 Kaček, kterou za den v klidu vykouřím a nic z ní vlastně nemám (jen ten pocit při tom kouření mi bude asi hodně chybět). No a teď si vezměte, že vykouřím-li třeba krabku denně, a průměrně krabička stojí aspoň 70 Kaček, je to za rok 25000 Kč doma. To už by asi někde znát být mělo… To vlastně nemusím několik měsíců v roce pracovat, není to báječný?

 

 

 

 

Jak přestat kouřit během 21 dní:
http://www.dwich.cz/cs/obsah/jak-prestat-kourit-behem-21-dni/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Havlíček | neděle 19.1.2014 12:36 | karma článku: 18,41 | přečteno: 3984x
  • Další články autora

David Havlíček

Tak a je tu rok 2015

Vánoce jsou za námi a nový rok 2015 už se stihl poměrně rychle rozeběhnout. Dlouho jsem neblogoval. Chtělo se mi, i nápady jsem měl, dokonce mnoho, nevěděl jsem, co si vybrat dřív, tak jsem raději zvolil vyčkávací taktiku a nenapsal jsem nic. Možná i pro nedostatek času, protože poslední dobou toho dělám čím dál více, rozjíždím různé nové projekty a zároveň jsem k novým projektům zván.

20.1.2015 v 1:28 | Karma: 6,33 | Přečteno: 254x | Diskuse| Ostatní

David Havlíček

Betlémy ze dřeva

Vánoce, vánoce přicházejí, respektive už jsou zase tady! A to znamená, že s nimi přichází i každoroční zvyky a výzdoba, k níž samozřejmě patří i umělecké ztvárnění Svaté rodiny - vánoční betlémy.

5.12.2014 v 16:23 | Karma: 0 | Přečteno: 286x | Diskuse| Ostatní

David Havlíček

Dřevěné betlémy

Když sem byl malý, rád sem obdivoval betlémy. Byly přítomné doma i ve všemožných kostelech. Ani muzea nezůstavala pozadu. Vždycky takhle o Vánocích, k nimž patří, se objevovaly na zmíněných místech. Nejvíce jsem měl rád ty, které byly ručně tvořené, třeba i po generace. Tu zdlouhavou práci šikovných rukou lidí, kteří chtěli potěšit své blízké, to nešlo nemít rád. Dřevěné ručně vyráběné betlémy mají své kouzlo a umí dotvořit atmosféru Vánoc.

13.11.2014 v 15:08 | Karma: 8,45 | Přečteno: 412x | Diskuse| Ostatní

David Havlíček

Sháníte dárek k vánocům? Co třeba stříbrný či ocelový šperk?

E-shop Darkont.cz vznikl na začátku roku 2009 a od té doby je jeho nabídka neustále rozšiřována. V současnosti nabízí několik tisíc druhů šperků i jiného zboží. Hlavní část nabídky je tvořena šperky z ušlechtilé oceli a stříbra, ovšem lze zde najít i bižuterní šperky či umělecké skvosty jako ručně vyřezávané betlémy nebo loutky, kovářské výrobky a mnoho dalšího.

6.11.2014 v 19:30 | Karma: 4,30 | Přečteno: 157x | Diskuse| Ostatní

David Havlíček

Národní cirkus Jo-Joo ode dneška v Jihlavě...

Včera mi volal kamarád, který ví, že cirkusový svět je můj koníček. Tázal se: "Ahoj Davide, je v Jihlavě teď nějaký cirkus?" Odpověděl jsem kladně, vysvětlil který cirkus tam stojí a ptal se ho proč to chce vědět. "No víš, viděl jsem teď nějakého pána, jak vede po ulici tygra jen tak na vodítku. Tak jsem chtěl zjistit, jestli mi už hrabe nebo ne?" Uklidnil jsem ho, cirkus Jo-Joo to má jako součást prezentace, principál cirkusu Jaromír Joo je zkušený drezér a svým svěřencům tak bezmezně věří a má je tak poslušné, že s nimi může chodit bez obav po ulicích města mezi lidmi. A nejen to, tím velká show cirkusu Jo-Joo ani zdaleka nezačíná...

22.10.2014 v 12:30 | Karma: 7,79 | Přečteno: 812x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Rusko kvůli „provokacím Západu“ ověří přípravu taktických jaderných zbraní

6. května 2024  10:51,  aktualizováno  13:32

Rusko chystá manévry zahrnující přípravu rozmístění a použití taktických jaderných zbraní. V...

Evropa je priorita, řekl Si Ťin-pching v Paříži. Macron ho usadil k holému stolu

6. května 2024  13:31

Čína považuje Evropu za prioritu své zahraniční politiky a na vztahy s Evropskou unií pohlíží ze...

Žena v podchodu napadla dívku i muže. Policie hledá svědka, který loupež překazil

6. května 2024  13:23

Agresivní třiatřicetiletou ženu, která zaútočila na náhodně procházejícího muže jen proto, že jí...

  • Počet článků 59
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 495x
provozovatel webových projektů, novinář

Seznam rubrik