Jsme v Bruseli…

… opět kritizováni – prý bráníme volnému pohybu osob a nesprávně integrujeme. Což o to, naší vládě by trochu lepší znalost matematické analýzy jistě neuškodila (mimo jiné), jenže Brusel má zjevně na mysli cosi jiného, a její představa se spíš podobá představám tavárišče Jerochymova.

Ta směrnice o volném pohybu osob, kterou prý neplníme úplně nebo správně, je podle mě nedostatečná. Měla by být rozšířena o volný pohyb majetku. Vždyť v Británii to tak skvěle funguje, tak proč se neinspirovat.

Co se týče vytyčení cílů integrace, ve vytyčování máme opravdu mezery. Přitom je to divné, ještě před dvaceti lety jsme vytyčovali cíle jako diví, a jen máloco nám šlo tak pěkně od ruky. Kde jsou všichni ti odborníci na vytyčování? Brusel je vzala? Vypadá to tak.

Možná bychom se mohli inspirovat výše zmíněným taváriščem Jerochymovem. Tento Haškův (Jaroslavův) přítel byl za říjnové revoluce vojenským velitelem tatarského města Bugulumy. Z titulu své funkce dostával shora jedno bruselské nařízení za druhým. Když přišel rozkaz  zajistit plnou gramotnost obyvatelstva, vyřešil to vyhláškou: Kdo nebude do tří dnů gramotný, bude na místě zastřelen.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bedřich HavlíčekBedřich | čtvrtek 25.8.2011 21:38 | karma článku: 23,05 | přečteno: 1462x