Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Odsoudí někdo z představitelů "vývozců demokracie" lynč Kaddáfího?

Jsou to již čtyři dny, co byl libyjskými povstalci chycen, vláčen po zemi a za výkřiků: "Alláhu Akbar!"(Bůh je veliký!), "La Illáhy Illa Allah!"(Neexistuje jiný bůh než Alláh! ) a "El Hamduli Allah!" (Chválabohu!) v mnohonásobné početní přesile brutálně zlynčován a nakonec zastřelen libyjský vůdce Muammar Kaddáfí.

Předevčírem jsem na netu pohnutě sledoval záběry rozzuřeného davu libyjských rebelů, jak na korbě auta v mnohonásobné přesile nelítostně lynčují sýpajícího, krvácejícího starce. Bezbranný Kaddáfí byl do obličeje několikrát udeřen hlavní od samopalu. Evidentně vystrašený a dezorientovaný stařec si ze zakrváceného obličeje opakovaně utíral prameny stékající krve a rozlobený dav ho ve vražedné extázi za neustálého oslavování Alláha zběsile lynčoval dál a nakonec ho zastřelil.

 

 

Ve  zprávách jsem zaregistroval mnoho radostných a optimistických vyjádření nad touto zprávou z úst světových politiků, jeho "přátel", kteří se s ním ještě před pár lety na uvítanou pusinkovali, vřele objímali a nechávali se společně s ním vyfotit.

 

Namátkou vybírám některé reakce z úst našich i světových politiků na smrt Muammara Kaddáfího:


"Dnešní den je symbolickým milníkem na nelehké cestě libyjského lidu ke svobodě a zároveň dokladem toho, že zločiny spáchané diktátory proti jejich vlastním národům nezůstanou nepotrestány," prohlásil premiér Petr Nečas. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/konci-era-despotismu-na-demokracii-musi-libye-pracovat-zni-ze-sveta-1pr-/zahranicni.aspx?c=A111020_172115_zahranicni_brm

"Dnešní den je symbolickým milníkem na nelehké cestě libyjského lidu ke svobodě a zároveň dokladem toho, že zločiny spáchané diktátory proti jejich vlastním národům nezůstanou nepotrestány," prohlásil premiér Petr Nečas. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/konci-era-despotismu-na-demokracii-musi-libye-pracovat-zni-ze-sveta-1pr-/zahranicni.aspx?c=A111020_172115_zahranicni_brm

 

Americký prezident Barrack Obama: "Jedná se o konec dlouhého a bolestivého období", "Smrt Kaddáfího je konec jedné dlouhé a bolestivé kapitoly pro občany Libye, kteří nyní mají příležitost určit svůj vlastní osud v nové a demokratické Libyi."

 

 

 

Český premiér Petr Nečas: "Dnešní den je symbolickým milníkem na nelehké cestě libyjského lidu ke svobodě a zároveň dokladem toho, že zločiny spáchané diktátory proti jejich vlastním národům nezůstanou nepotrestány."

 

Předseda evropské komise José Barroso a prezident EU Herman van Rompuy: "Oznámená smrt Muammara Kaddáfího představuje konec éry despotismu a represe, kterou libyjský lid trpěl příliš dlouho."

 

 

 

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy: "Otvírá se tím nová stránka pro libyjský lid a zahajuje proces nastolování demokracie.", "Libyjská vláda se nyní musí snažit vytvořit v Libyi takový politický systém ve kterém budou mít všechny skupiny své místo."


"Libyjská vláda se nyní musí snažit vytvořit v Libyi takový politický systém, ve kterém budou mít všechny skupiny své místo," Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/konci-era-despotismu-na-demokracii-musi-libye-pracovat-zni-ze-sveta-1pr-/zahranicni.aspx?c=A111020_172115_zahranicni_brm

"Libyjská vláda se nyní musí snažit vytvořit v Libyi takový politický systém, ve kterém budou mít všechny skupiny své místo," Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/konci-era-despotismu-na-demokracii-musi-libye-pracovat-zni-ze-sveta-1pr-/zahranicni.aspx?c=A111020_172115_zahranicni_brm

 

 

 

 

Šéf německé diplomacie Guido Westerwelle: " V Libyii nastává nová éra míru a demokracie."

 

 

Britský premiér James Cameron: "Obyvatelé Libye mají po Kaddáfího smrti větší šanci na silnou a demokratickou budoucnost."

 

Francouzský ministr zahraničí Alain Juppé: " Jedná se o konec 42leté tyranie a počátek demokracie a obnovy v Libyi."

 

Vatikánský státní sekretář, kardinál Tarcisio Bertone vyslovil naději, že v Libyi nastane mír a demokracie. Vatikán zároveň uznal povstaleckou vládu za legitimního zástupce Libye.

 

 

 

Italský premiér Silvio Berlusconi : "Sic transit gloria mundi." (tak pomíjí světská sláva)."

 

 

 

 

 Americká ministrině zahraničí Hillary Clintonová: "Vau!" ,"Jedná se o odstranění další překážky!"

 

 

Z úst jediného světového politika jsem doposud nezaznamenal zcela jasné odsouzení kaddáfího brutálního lynčování, jeho následné smrti bez soudu zastřelením a neetického vystavení jeho polonahého těla v mrazáku, stejně tak jako jsem z úst jediného světového politika doposud nezaznamenal zpochybnění "mírové" a "demokratické" cesty, kterou se bude Libye dále ubírat pod vládou lidí, kteří jsou v touze po pomstě schopní v přesile napadnout, brutálně zlynčovat a na místě zastřelit bezbranného starce. Povstalecký ministr ekonomiky a financí Ali Tahrúní nechal kaddáfího mrtvolu z důvodu, "aby se každý mohl přesvědčit, že je skutečně mrtvý" , vystavit v obřím mrazáku. Mnoho Libyjců toho využilo a vedle mrtvoly se nechávali s vítězoslavnými gesty vyfotit. - Každý kdo barbarské jednání povstalců, patřící spíše než do jednadvacátého století do středověku, jednoznačně neodsoudil, tak nepřímo souhlasí s kaddáfího lynčem. 

- Ať už byl Muammar Kaddáfí jakýkoli, pokud jeho činy odsuzujeme a tvrdíme, že jsme na vyšší morální úrovni než on, tak se mu místo lynčování a následného zastřelení mělo dostat spravedlivého soudního procesu před mezinárodním trestním tribunálem. Jeho lynčování a následné zcela neetické vystavení jeho těla v mrazícím boxu, totiž vzbuzuje naprosto oprávněný dojem, že se v Libyi za podpory představitelů západních mocností, dostali k moci mnohem horší lidé než byl on.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Vít Hassan | pondělí 24.10.2011 14:20 | karma článku: 46,87 | přečteno: 9442x
  • Další články autora

Vít Hassan

Petr Pilát: „Když jezdec odejde domů jenom s lokty od krve, tak je to fajn.”

Petr Pilát (*12.3.1991) Momentálně bydlí v Zaječicích se svou rodinou. Na motorce jezdí od svých 3 let a FMX začal skákat již ve svých 10 letech. V roce 2005 se zapsal do dějin, když jako nejmladší člověk na světě skočil backflip.

25.1.2024 v 13:34 | Karma: 9,13 | Přečteno: 261x | Diskuse| Sport

Vít Hassan

Výběr mých 60 nejlepších fotografií za rok 2023

Takový byl můj fotografický rok 2023. V silvestrovském fotoblogu již tradičně přináším výběr svých nejlepších fotografií, které jsem pořídil v uplynulém roce. Do diskuse mi napište jaké 3 Vás zaujaly nejvíce.

31.12.2023 v 13:34 | Karma: 18,84 | Přečteno: 578x | Diskuse| Fotoblogy

Vít Hassan

„Až se k tobě příště nějaký hloupý Izraelec bude chovat podobně, tak mi zavolej.“

Na iDnes jsem si přečetl článek s titulkem Výčepní v Praze odmítl obsloužit židovské hosty, potyčku řešila policie. Reportáž popisovala to, že výčepní v hospodě U Hrocha údajně odmítl obsloužit židovské hosty kvůli jejich víře.

28.10.2023 v 10:10 | Karma: 45,92 | Přečteno: 21619x | Diskuse| Politika

Vít Hassan

Výběr mých 90 nejlepších fotografií za rok 2022

Takový byl můj fotografický rok 2022. V silvestrovském fotoblogu již tradičně přináším výběr svých nejlepších fotografií, které jsem pořídil v uplynulém roce. Do diskuse mi napište jaké 3 Vás zaujaly nejvíce.

31.12.2022 v 13:34 | Karma: 19,62 | Přečteno: 764x | Diskuse| Fotoblogy

Vít Hassan

Trenér Kari Jalonen: „Dobrá defenziva a zachování české DNA může být klíčem k vítězství.“

Kari Jalonen (* 6. ledna 1960, Oulu) je finský hokejový trenér a bývalý lední hokejista. Mezi trenéry byl v roce 2022 řazen k nejlepším v Evropě. 10. března 2022 byl jmenován do pozice hlavního trenéra české hokejové reprezentace.

28.11.2022 v 13:34 | Karma: 8,16 | Přečteno: 295x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Rusko v noci udeřilo na západě Ukrajiny. Útok na hypermarket má 14 obětí

26. května 2024  7:20,  aktualizováno  15:12

Sledujeme online Počet obětí sobotního ruského vzdušného útoku na hypermarket v ukrajinském městě Charkov vzrostl na...

VIDEA TÝDNE: Bitka po finále poháru, let hrůzy a supercela v Litomyšli

26. května 2024  15:12

Fanoušci po finále fotbalového poháru neudrželi nervy na uzdě a vtrhli na hrací plochu, kde došlo k...

Rusové hlásí „osvobození“ další vesnice. U Charkova se brání, tvrdí Ukrajina

26. května 2024  15:07

Sledujeme online Ruské síly dobyly vesnici Berestove a na východě Charkovské oblasti, informovalo v neděli ruské...

Lístky na finále se nabízejí i za desetitisíce, u turniketu člověk může narazit

26. května 2024  11:59,  aktualizováno  14:25

Ceny lístků na finálový zápas mistrovství světa v hokeji rapidně stouply. Lidé za ně na...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4111x
Jsem profesionální fotograf a novinář na volné noze. Toto je můj osobní blog, kde převážně přepublikovávám mé v jiných médiích vydané fotografie a rozhovory s osobnostmi.

V diskusi odpovídám pouze na slušné dotazy směřující k tématu daného článku. Příspěvky nesouvisející s tématem daného článku nekompromisně mažu.

Navštivte můj fotoweb:

http://vithassan.wixsite.com/photography

Instagram: 

https://www.instagram.com/vit.hassan.photography/