Deník fejsbukové matky

Už dlouhé měsíce se nesmírně bavím sledováním statusů na profilu s tímto jménem. Anonymní žena se třemi dětmi, manželem a psem, tak blízká a zároveň neznámá. Už má jméno, Lucie Nachtigallová. Své starší statusy vydala knižně.

Vzhledem k tomu, že ji sleduji pravidelně, jsem si knihu nemohla nechat ujít. Nejenže je velmi originální svoji formou, ale hlavně naprosto osobitým humorem. Vydat zprávu o životě jedné rodiny formou krátkých glos je skutečně báječný nápad. Čtete jedním dechem, příběhy jsou skutečně podané tak, jak je psal život. Navíc s velikou nadsázkou, která svědčí nejen o láskyplných vztazích rodiny Nachtigallových, ale také o obrovském životním nadhledu a schopnosti sebehumoru a sebeironie. To je dnes tak vzácné! V době, kdy se každý stresujeme, prožíváme svá osobní dramata, působí tato žena a její rodinné historky jako svěží vítr. V době, kdy se většina z nás bere smrtelně vážně, ona neváhá shodit sebe, svého jistě úžasného, milujícího a zároveň milovaného, manžela, s velikou láskou!

Že tyto příběhy skutečně píše sám život mi dokazují mé šťastnější přítelkyně, kolegyně a známé, které mají děti. Já je bohužel nemám, ale i tak spoustu historek důvěrně znám. Stávají se každodenně. Každodenně jsme uváděny do situací, ve kterých nevystupujeme zrovna jako dámy, dokonalé a rozumné, natož praktické bytosti. Ruku na srdce - kolikrát se dokážeme nad tyto situace povznést, zasmát se sami sobě? A kolikrát nám taková příhoda zkazí celý den, způsobí stres, zabrnká na nervy, probudí v nás touhu vraždit? To druhé dnes bohužel převažuje....

Proto považuji tuto knížku za zjevení, za terapeutikum pro každou z nás, matku, ženu, babičku, tetu, kolegyni i kamarádku. Doporučuji nám všem, skvělým ženám, manažerkám, hospodyním, dámám, matkám, milenkám, vychovatelkám i služkám!!!! Užívejte každodenně, radši dvojité dávky! Prosím, pojďme se zkusit nakazit optimismem a nadhledem paní Lucie, pro kterou jistě život není tak lehký a veselý, jak ho popisuje.... ALE V TOM TO PRÁVĚ VĚZÍ!!!!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Zemanová | úterý 17.5.2016 8:59 | karma článku: 14,48 | přečteno: 1274x
  • Další články autora

Hana Zemanová

Akademie žen

14.10.2019 v 19:12 | Karma: 7,41

Hana Zemanová

Jak jsem byla pacientkou

19.7.2016 v 0:03 | Karma: 19,84

Hana Zemanová

Našla si mě kočka...

18.7.2016 v 15:16 | Karma: 27,72

Hana Zemanová

Poslední opona

4.7.2016 v 0:15 | Karma: 20,62

Hana Zemanová

Odlišnost

22.6.2016 v 9:27 | Karma: 18,89