Podobný účel světí stejné prostředky Erdoganovi i Bidenovi

R.T. Erdoganovi a J. Bidenovi pomohly k maření politického konkurenta sociální sítě. Tureckému mocnáři posloužil FaceTime, před více než šesti lety, jako tlampač svolávající veřejnost k záchraně jeho kůže.

Přitom tento způsob komunikace a ovlivňování veřejného mínění - do té doby - a od té doby zase - považoval za zavrženíhodný. Údajný zosnovatel pokusu o politický převrat v Ankaře a Istambulu, islámský duchovního Fethullah Gülen, získal azyl ve Spojených státech. To však neznamená, že by se Američané na Erdogana, kvůli  utahování islamizačních šroubů, vymračovali. Politický účel odjakživa světí špinavé prostředky. Obzvláště v teritoriu sloužícímu (a vydírajícímu) Unii z pozice vlnolamu uprchlického přílivu a nárazníkového pásma blízkovýchodních turbulecí. 

A protože Erdogan vyvažuje na pomezí Evropy a Asie putinovský vliv, NATOistická parta a eurounijní soudruzi přihmuřují oči nad neoosmanismem i žalářováním tisíců vojáků, soudců, prokurátorů a dalších obhájců sekulárního státu v jeho říší. Dokonce samotný Joe Biden, který kdysi nařknul Turecko z financování tzv. Islámského státu,  v roce 2016 odsoudil vojenský puč proti Erdoganovi jako útok na demokraticky zvolenou vládu Turecka.

Půdu pod nohama těchto dvou velkých kluků přihnojují, a tím k dalšímu jejich růstu přispívají, technologické giganty. 

Zatímco novodobému Ataturkovi ke zmaření oponentů posloužila již zmíněná facebooková aplikace, nové hlavě USA pomáhá ke společenskému odstřelu úhlavního nepřítele jeho virtuálně - sociální distanc. 

Z tohy vyplývá, že mocipány dneška z velké části určuje kamarádění s vlastníky internetových zbraní individuálního ničení: Facebooku, Twitteru, Instagramu, Googlu, Amazonu...

Tak jsem zvědavá ke komu se tito mogulové přikloní v reakci na Erdoganovi přání nahradit v Evropské unii Británii. Vyslovil jej na novoročním obědě s velvyslanci členských zemí. 

Obávám se v této souvislosti brzké paralýzy wi-fi signálů z Řecka. Aby se zprávy o tureckém pirátovi, sosajícím nově nalezenou ropu ve východním Středomoří, nedostaly na světlo Boží.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Hana Šťastná | úterý 19.1.2021 10:40 | karma článku: 30,93 | přečteno: 702x