Flirt

Flirt je teprve začátek možného

Dělám ráda dvě věci, které bych neměla. Ale dělají mi dobře. Na nízkej tlak. Tak je prostě dělám.

Piju hodně kafe a flirtuju. 

Velký kafe a malej flirt hned po ránu a mám odstartováno na pěknej den. Je mi fuk, že si někdo myslí, že se to nehodí, protože jsem… vdaná.  Do jedenácti jsem zvládla vypít tři kafe a dobře vím, že čaj by byl zdravější.

Ale kafe mi chutná.

A flirtovat  mě  baví. Ale ne s každým. Taky nevypiju každý kafe jen proto, že je to kafe.

Flirt je li na úrovni, je výzvou. Výzvou k tanci, kde oba vědí, co dělají. „Buď se z jejich tance stane tango nebo čtverylka“, jak výstižně řekla skvělá psycholožka a odbornice na partnerské vztahy J.Douchová. Záleží jen na těch dvou zda zůstane u jednoho tance, či zda protančí celou noc či dokonce - dotangují do společného života. Jako Radek s Aničkou (doufám, že se na mě nebudou zlobit, že jsem si jejich lásku-na blogu vzniklou-vypůjčila jako názorný příklad, že hranice si určujeme jen my sami). 

Spousta lidí se staví k flirtování zamítavě, jsou plni předsudků o nevhodnosti flirtování, bojí se odmítnutí, případného výsměchu.Většinu těchto předsudků dostaneme do vínku od prudérnějších rodičů, tvrdí psycholožka Jitka Douchová, a doplňuje: „Flirtování je základ všech partnerských začátků. Je to v podstatě excelentní ukázka spousty věcí - míry sebevědomí u obou, mocenské pozice, sociální inteligence, empatie atd.“ 

Pokud ovšem nepatříte k prudérním a chtěli byste si občas trošku zaflirtit, a nevíte jak na to, spousta šikovných rad (a nejen k flirtování) nabízí kurs psycholožky Anity Naikové (v plném znění ho najdete v článku – viz. odkaz pod příspěvkem).  

V první lekci kurzu flirtování vás naučí, jak zachytit pohled dotyčného, poté čtyři vteřiny při něm setrvat…a pak stočit oči jinam a usmát se. To se krásně řekne, hůř provede, když ty druhé oči nemáte k dispozici…jen slova a maximálně nějaký ten smajlík. 

V další lekci přijde řeč na rty…Pokud jeho(její) pohled spočine na vašich rtech, je jasné, že se mu(jí) líbíte. Pro nás…ani oči, ani rty, zas jen ta slova. 

Třetí lekce…řekněte něco. Konečně naše parketa…, ale pozor! Dotyčnému / dotyčné je potřeba položit otázku, z které se nemůže vykroutit. A pak že flirtit…nic není!Lehce sexuální poznámky vás pak můžou dostat do pozice úchyla (u mužů). Ženy se jich (většinou) zdržují, to kvůli lehkosti – dobývání i pohledu. 

Další lekce pro nás má opět pouze teoretickou část - náhodné dotyky. Ale můžete si je prakticky vyzkoušet s kolegy v práci. Je dokázáno, že více než 50 procent mužů a žen by si přálo, aby se s nimi flirtovalo víc, ale většina to nedělá, protože se bojí…to risknout. 

A risk nemusí vždycky znamenat zisk. Ve flirtování o něj nakonec ani nejde.   

 

Upozornění: Flirtování je silně návykové! 

 

Při psaní článku mi byl velkou inspirací kurz flirtu z článku "Kurz flirtu: jak na to v kanceláři, na ulici, v baru" (ze 7.10.2008) na iDnes.cz(Ona) 

Autor: Hana Novotná | středa 10.12.2008 18:41 | karma článku: 16,49 | přečteno: 2768x