ABBA, slzy, cibule a diadééém

Dancing Queen..., Až mi andělé..., Za všechno může čas..., K mořím se rozzáří diadéééém.... Poznáváte? No ano, Radiožurnál. S otupující pravidelností dnes a denně, ráno, v poledne i večer.

S pravidelností očekávanou si naopak v kuchyni vychutnávám ranní vtipkování Jana Pokorného, inspirující rozhovory Lucie Výborné, fundované vnitropolitické komentáře Petra Nováčka a mnohé další zajímavosti z řady mluveného slova.

 

Při hudební produkci se mi ovšem derou slzy do očí. A nemusí to být  pouze krájením cibule. Stačí první tóny skladby a už mám vystaráno. Kolem žaludku svíravý pocit a hned vím, tento týden již po šesté.  

 

Kolikrát  já už se chtěla ozvat – udělejte s tím něco! Nakonec jsem si na Radiožurnálu aspoň vygooglila diskusní fórum. A podařilo se mi tam  zažít  nečekaný pocit pospolitosti. Kolika lidem není lhostejné, co se jim veřejnoprávně nabízí!  A jak jsou vytrvalí! Mnozí k dané hudební dramaturgii přistupují přímo s pedantickou trpělivostí.

 

6:55 - ABBA, 7:39 - L.Vondráčková - diadéééém,  10:13 -  zase ABBA, 15:17 – P.Janda,  16:27 -  No name, 17:09 světe div se opět ABBA, 17:28 že by P.Janda? - a tak dále a tak dále.

 

Přistihla jsem se, že intervaly začínám sledovat i já. Nemít ruce od těsta, zanesla bych si je do vlastního časového diagramu.

 

Čas od času  pustím rádio a ejhle, něco nového, neoposlouchaného. Že by konečně změna dramaturgie? Ovšem brzy mám  jasno. Skladba je u konce a éterem se line slovní průjem sousední komerční stanice. Copak může člověk zodpovědně vytvářet kulinářské pamlsky a zároveň přelaďovat z jedné stanice na druhou?

 

A tak trpím dál a říkám si, že třeba jednoho dne ráno přijde Jan Pokorný do práce, zhlédne hudební nabídku a zvolá: "To bohdá nebude, abych já se na něčem takovém podílel!" A bude tak dlouho na protest mlčet, až se ten úžasný RCS Selector pro programování hudby ustrne a navzdory hudebnímu dramaturgovi rozbalí nějakou nečekanou pecku.

 

Hana Němcová

Článek byl se souhlasem redakce zkopírován z prvního pokusu.

Pokud máte zájem si přečíst i diskusi, klikněte na http://pokus.blog.idnes.cz/c/94752/ABBA-slzy-cibule-a-diadeeem.html 

 

Autor: Hana Němcová | úterý 28.7.2009 12:44 | karma článku: 11,52 | přečteno: 652x