ŠOK: volby do EP nejde vyhrát, jde je však prohrát

Murphyho kutilský zákon říká, že v jednu chvíli se z každého nástroje stane kladivo.


Mediokracie nám utajila zásadní odlišnost voleb do Evropského parlamentu od jiných voleb. Nelze je vyhrát! Kdyby ve volbách do sněmovny, krajů a obcí získala jedna strana 51 a více %, je jasným vítězem a bude rozhodovat o politice na dané úrovni.

Co se však stane, když 100% hlasů a všech 22 mandátů pro ČR získá jedna strana? Např. Strana svobodného občana nebo její protiklad Liberálové.CZ. Rozpadne se EU podle přání eurokritiků nebo změní na USE podle eurovizionářů? A co když by všech 22 mandádtů získali komunisté?

NIC. Ostatních 714 europoslanců by jistě překvapilo, že středně velká země mluví jedním hlasem a všechny své zástupce má pouze v jedné ze sedmi frakcí. Fantastické vítězství jakékoli strany neznamená na půdě EP nic, naopak v orgánu, který funguje na bázi jednání mezi frakcemi, nás současná neúčast zástupců ve vlivných frakcích liberálů (100 poslanců) a zelených (41 poslanců) poškozuje.

Můžeme prohrát všichni

Pokřivená logika soutěže o vítězství a negativní volby PROTI a pro menší zlo, bude pro ČR i Evropu prohrou. Místo reprezentativního vyjádření škály názorů občanů ČR, pošleme do EP nejpravděpobobněji pouze čtyři sněmovní strany a jednu solitérní Janu. Ochudíme tak sebe i Evropu o reprezentanty podstatných názorů.

Kterých? -zde podrobně: http://hamersky.blog.idnes.cz/c/86752/Volby-maji-reseni-pro-kazdeho-222.html  

Vlastní zájem až na prvním místě! Odvaha chovat se podle poznaných zákonitostí a mimo fanouškovství klanů nám prospěje. Opak nás poškodí. Propadají jen hlasy pro velké strany, ty mají jisté zastoupení v EP a tedy i to, že jejich názor bude slyšen ať již budou mít zástupce jednoho nebo deset. Kdo však bude prezentovat stanoviska občanů ČR ve frakci liberálů, zelených a nacionální, když neuspějí Liberálové.CZ, Demokratická strana zelených, Strana svobodného občana?

Autor: Milan Hamerský | pátek 5.6.2009 9:33 | karma článku: 12,53 | přečteno: 1691x