De-rathizace Středočeského kraje

  V našem středočeském Rathistánu vládne čtvrtým rokem koalice ČSSD a KSČM. Model vyzdvihovaný vedením ČSSD -Sobotka, Dienstbier- jako nejvhodnější. Tento model je vyšetřován. Bude ZMĚNA, která příjde, dobrá?     

Rathovi socialisté si v krajích v současnosti zkouší všechny možné varianty koalic s ODS, KSČM, lidovci, Stranou pro otevřenou společnost. Někde oficiální koalice, jinde skrytá s cílem neumazat se a přitom "mít klid na práci". Všude zadávání veřejných zakázek a rozdělování (euro)dotací zapáchá.

Středočeský kraj (ale i ostatní) potřebuje důslednou de-rathizaci a vymetení politických nominantů z organizací zřizovaných krajem. 

ZMĚNA je na obzoru

Krajské volby budou zajímavé i bez kauzy "7 českých v krabici". V mnoha krajích už lidem dochází trpělivost s s modrými kolibříky a oranžovými šibaly. Vedle mediálně nejznámějších Jihočechů2012 složených ze starostů, kteří odešli především z ODS, se v Libereckém a Středočeském kraji připravují silné kandidátky slušným místních osobností. Liberecká Změna má v čele bývalého Libereckého primátora.

Středočeská ZMĚNA2012 spojuje několik osobností, např. LuděkKvapil starosta Kmetiněvsi, skupin, např. středočeská část HolešovskéVýzvy, protikorupční sdružení LepsiKladno a menší strany, např. KAN, ČSNS, Občané2011, atd.

De-rathizace musí postihnout nejen krajské zastupitele a úředníky dosazené ČSSD a jejich druhy (ve zbrani) při kradení z KSČM. Soudruzi a přátele si si léta kryli záda, podle zásady spolu chyceni, spolu pověšeni je nutné. Jít z korupčního deště ČSSD pod okap ODS není nutné. Změna v krajích je už jen na našem naštvání a ochotě vzít kostě a krabici vína.

Poděkujme za práci, předejme věcný dar a ať táhnou. Úklid je už na nás.        

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Hamerský | pátek 18.5.2012 8:07 | karma článku: 11,99 | přečteno: 885x