Perfektní divadlo

Učitelka a Oidipus divadelního souboru Rozkoš se hrálo včera v Rock Café. Silný příběh o mladém páru, který řeší své finanční problémy tím, že jde žena po porodu dítěte živit rodinu prostitucí.

V příběhu žena rodinu živí, a přestože chodí ráno utahaná a znechucená nad tím, co všechno musela v noci prožít, je vytrvale kritizovaná tchyní, takže vztah nakonec končí rozvodem. Dítě zůstává s otcem, matka se s ním nevídá, občas pošle peníze s povzdechem, kolik by mohla mít, kdyby jí o vše nepřipravili její amanti:

Musím se oblékat, nemůžu chodit bos
Oblek Armani, boty Hugo Boss
Když mám mít jednou holku rád, musí se o mě postarat.
Rf: Děvče co se rádo miluje a v přepychu si libuje
Neptá se, co bude pak, kam dojede tenhle vlak.
Pojedem do Varů? Spíme v hotelu Pupp?
Jinak nejedu! Koukej pustit chlup!
Netáhneš už chlapy, holko má, tak budu muset táhnout já.
Rf: Děvče co si pozor nedává a stále víc se rozdává
Neptá se, co bude pak, kdepak skončí tenhle vlak.

Prostitutky v příběhu čekají na chlapy, přičemž přemýšlí o společnosti a jejích hodnotách. Napadne je, že by měly zákazníky učit kvalitnímu sexu, aby se na něm stali závislí tak, jak se to dělá v byznysu.

Hrdinka příběhu po zasvěcení jednoho mladého muže do tajů lásky zjistí, že jde o jejího syna ze slov, která si po sexu vyměňují. Nastěhuje se k němu, a on jí vzápětí představí svoji novou partnerku, ve které pozná bývalou kolegyni.

Při příchodu do divadla jsme obdrželi jeden „prošlák“ - kondom s prošlou záruční lhůtou, který jsme měli za úkol nafouknout a komu praskl, ten dostal za odměnu balíček nových a výroční zprávu Rozkoše bez Rizika za rok 2012, ze které cituji:

„Naše oblast je typická tím, že se v sexbyznysu pohybují hlavně matky, které jsou samy, případně s nefunkčním partnerem, často také zadlužené. Přiběh: Klasická klientka z Vysočiny – matka s dětmi, rozvedená, manžel neplatí alimenty, ona přes den pracuje v „normální práci“ a na běžný provoz, večer v sexbyznysu na dluhy.“

Autorkou a režisérkou hry je Hana Malinová, principálka divadla, hudbu složil Vladimír Pecka, herci a herečky jsou spolupracovníci a spolupracovnice občanského sdružení Rozkoš bez Rizika, prostitutky a bezdomovci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Haisová | úterý 5.11.2013 7:00 | karma článku: 9,02 | přečteno: 333x
  • Další články autora

Marie Haisová

Druhé housle

9.8.2022 v 11:26 | Karma: 10,04

Marie Haisová

Nemocné Česko

23.2.2021 v 9:20 | Karma: 17,07

Marie Haisová

Slepé skvrny

8.11.2020 v 8:57 | Karma: 5,07

Marie Haisová

Cesta k nesvobodě

11.6.2020 v 13:22 | Karma: 11,53