Konec světa

Konec světa by měl být už za týden a mám-li být upřímná, tak se na něj docela těším.

Doufám totiž, že skončí starý svět hamižnosti, závisti, lží, a na dveře zaklepe svět nový, radostný, láskyplný a tvořivý.

Přiložená fotografie obrazu Miloše Kurovského by se mohla jmenovat „Konec patriarchátu“. Po duši ženy jdou příšery, které však nemají šanci ji polapit. Proč? Odpověď ponechám na  tvořivosti diskutujících. Obrázek by totiž mohl symbolizovat i diskutující sápající se na blogerku.

V zájmu objektivity je však třeba říci, že reakce nebývají jen negativní, jak ostatně vyplývá z následujícího příspěvku: 

„Dnes jsem "narazila" na Váš blog na IDnes a pročetla většinu Vašich článků. Myslím, že jste úplně normální žena s úplně normálními názory plynoucími z normální zkušenosti se soužitím s mužem a s výchovou dětí. Co mě však zcela dostalo a vyděsilo - byla ta spousta  nenávistných a hloupých příspěvků v diskuzích pod články.

Děkuji za Váš blog a za Vaši odvahu  jít s kůží na trh za nás za všechny (ženy :-) v této šovinistické patriarchální společnosti. Já si to všechno jen dnes a denně prožívám a myslím, svěřit se s tím nikomu netroufám. Ani manželovi, ani jinde, protože moc dobře vím, že bych všude narazila na odpor, nepochopení, překrucování a pohrdání. Tak ještě jednou díky, že jste. Přeji Vám vše dobré.“

Odpověděla jsem, že děkuji za povzbuzující slova s tím, že ty diskuse nečtu, byť jsou reakcí a obrázkem veřejnosti, která je často konzervativní a omezená. O to víc je třeba  zveřejňovat to, co je mimo rámec davového myšlení a představ. Jsem ráda, když se můj blog líbí, a kdyby pomohl jednomu jedinému člověku, tak stojí za námahu.

V dalším příspěvku byl vznesen dotaz ohledně nepochopených souvislostí šlechtičen a manažerek v článku "Běda ženám, kterým muži vládnou". Odpověděla jsem, že všechno souvisí se vším, platí: "chytrému napověz, hloupého trkni". Není třeba vysvětlovat vše polopaticky, určité zkratky si inteligentní čtenář a čtenářka doplní sami.

Je nejvyšší čas, že skončí starý, pesimistický a reaktivní svět, ve kterém lidé přejí "smrt sousedovic koze" a začne svět nový, optimistický a proaktivní, kde si každý pořídí "svoji kozu" a nechá na pokoji tu sousedovic.

HAPPY NEW WORLD !!!   

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Haisová | pátek 14.12.2012 0:12 | karma článku: 6,65 | přečteno: 909x
  • Další články autora

Marie Haisová

Druhé housle

9.8.2022 v 11:26 | Karma: 10,04

Marie Haisová

Nemocné Česko

23.2.2021 v 9:20 | Karma: 17,07

Marie Haisová

Slepé skvrny

8.11.2020 v 8:57 | Karma: 5,07

Marie Haisová

Cesta k nesvobodě

11.6.2020 v 13:22 | Karma: 11,53