Čeští samci a české samice

České ženy jsou milé, přátelské, průměrně inteligentní, čeští muži jsou experti na všechno.

Tak nás popisoval průvodce pro cizince poté, co se otevřely před dvaceti lety hranice. Aby za humny věděli, s kým budou mít tu čest, pakliže se rozhodnou nás navštívit.  Citát byl poté zveřejněn v jednom z příspěvků v knize Nové čtení světa, vydané One woman press v devadesátých letech.  

Madeleine Albrightová vzpomíná ve své knize Nejkrásnější ze světů, jak kdysi v rozhovoru s jednou novinářkou povídala, co slýchala od svého otce, že sice není příliš chytrá, ale zato je pracovitá. Noviny pak otiskly palcovým písmem v titulku. Bývalá nejdůležitější žena USA si kladla otázku, zda by někdy toto o sobě řekl kdy jaký muž?

I to největší pako mezi muži bude ve společnosti žen hvězda. I ta nejlepší žena bude ve společnosti  mužů za pako. Způsob, jak se přiměřeně chovat a nenarazit, je pro ženu tentýž, co pro otroka. I ten se musí dokázat vcítit do myšlení a cítění otrokáře, empaticky mu číst myšlenky a mluvit jen, je-li tázán, lépe však bez mluvení plnit každé přání vyčtené z otrokářovi mysli. 

Tak bych nejspíš odpověděla na  e-mail z Tábora, který mi přišel jako reakce na článek Čeští samci v Evropě tohoto znění: „Dobré!!! Nabízí se ovšem otázka, proč ty „samice“ dostatečně nepřevychováváte, aby si byly vědomé své hodnoty, místo toho aby se opičili po svých protějšcích? Kalhoty, cigareta,  pivo a sprostota z nich nic hodnotnějšího neudělají, ale bohužel to vypadá, že většina žen si to myslí. Podívejte se někdy před kteroukoli základní školu a poznáte kde je začátek problému.“ 

Daleko trefněji zareagoval čtenář z Plzně, který pochopil, že mocenské vztahy nic neřeší a napsal:  „Dobrý den, paní Haisová, občas si nějaké blogy přečtu, vybírám nahodile, spíše podle titulku. Četl jsem ten Váš o "Českých samcích...". Stručné, bohužel výstižné. Ač muž, souhlasím s každým slovem. Asi i právě proto, že něco z toho jsem prožil a "realizoval" osobně, a až po čase zjistil, že to prostě není fér. Přeji Vám hezký den a hodně úspěchů Vašemu snažení.“ 

Autor: Marie Haisová | neděle 29.3.2009 7:12 | karma článku: 19,58 | přečteno: 2201x
  • Další články autora

Marie Haisová

Druhé housle

9.8.2022 v 11:26 | Karma: 10,04

Marie Haisová

Nemocné Česko

23.2.2021 v 9:20 | Karma: 17,07

Marie Haisová

Slepé skvrny

8.11.2020 v 8:57 | Karma: 5,07

Marie Haisová

Cesta k nesvobodě

11.6.2020 v 13:22 | Karma: 11,53