Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Na rybách. Jak jsme to nevzdali.

Jedná se o atmosféru, motivaci a dění na rybářských závodech v disciplíně LRU Feeder. Snad to bude srozumitelné i pro nezasvěcené:-).

Čelákovice

 

Jak jsme to nevzdali.Jak se tak blížilo první kolo feederové ligy, měl jsem čím dál častěji svíravé pocity a vůbec se cítil stísněně.Celou zimu jsme s Technikem řešili, jestli novou sezonu vůbec jako závodníci podstoupíme a to z několika důvodů:1)Syndrom závodnického vyhoření – není se celkem už co učit, nedá se čekat žádné převratné překvapení, co se vod týče, podivná společenská situace, atd.2)Deziluze po předešlých sezónách – když budu mluvit za sebe, tak loňská sezona byla pro mne naprosto strašlivá.Nasbíral jsem tolik nul, že jich bylo asi víc, než v součtu od začátku mého závodění a např. za všech osm závodů 1. ligy, jsem chytil dohromady 5 (slovy pět) ryb.Přesto jsme měli ještě před posledním kolem šanci na bednu, ale významně jsem se podílel na jejím odchodu dalšími dvěma nulami.Děs a hrůza.3)Ztráta motivace – pohárů je doma dost a dost, na významné pohárové mety se ale nějak už víc, než dva roky nedaří dosáhnout.

Diagnostikoval jsem u sebe značný nezájem o závody, ale i o feeder, jako rybolovnou techniku.Na jaře jsem začal jezdit sice na ryby, ale feederové pruty se na vzduch vůbec nepodívaly a zůstaly ve futrálu tak, jak jsem je tam v Počáplech znechuceně nastrkal.4)Finanční situace – od podzimu bylo silně cítit, jak se snižuje kupní síla lidu a projevilo se to jednoznačně na tržbách. Člověk ale musí ve stejné výši platit zaměstnance, nájmy, pojistky, daně, odvody a další poplatky, takže s překvapením zjišťuje, že milionářskou daň zřejmě platit jako jedinou platit nebude muset.Vzhledem k tomu, že najezdím za rok ze všech závodníků asi nejvíc km (letos na ligu určitě), protože mně se nestane nikdy, abych nenajel aspoň 400km, stává se závodění o to nákladnějším a ostatní věci, jako je krmení, živá, atd., jsou podružné.5)Další očekávané utahování pravidel a komplikovanost jejich dodržování.To se ostatně děje každým rokem, že se jedna tlupa mantinelů snaží přesvědčit druhou tlupu mantinelů, že jejich pravidla jsou lepší.Nejsou-tak ať si každý může vybrat. Už mne unavuje se dohadovat o něčem, co si vzájemně nikdy nevysvětlíme a konkrétně mne každý další náznak umenšování svobody volby celkem slušně štve.6)Pája, kterého jsme loni na jaře konečně potřetí úspěšně udali (oženili),-viz. reportáž se nám neprozřetelně vzápětí rozmnožil a přibyly mu povinnosti i výdaje, takže ohlásil přechod na post náhradníka – což je pochopitelné.

Takže jsme měli starost o to, koho vezmeme na jeho místo. Jednoznačně jsme si řekli, že nevezmeme každého a pokud nebude k dispozici člověk, který by nám vyhovoval jak lidsky, tak závodnicky, tak to zabalíme.)No a tak jsme měli o čem debatit a přemýšlet.Nakonec jsme se se zřejmou nechutí usnesli, že to teda ještě zkusíme a to rovněž z několika důvodů:1)Skončili jsme přes mé mizerné výsledky loni pátí a opustit ligu jen tak, to se nám úplně nechtělo. Kdybychom spadli do divize, tak by vůbec nebylo, co řešit.2)Oslovil nás poměrně významný sponzor, což nás potěšilo a zahřálo na duši.Navíc chytat pod značkou SHAKESPEARE, to je pro nás skutečně prestižní záležitost a já osobně bych pod žádnou jinou momentálně s větší chutí nechytal.

Dobře si pamatuju, jaká pro mne byla svátost, když jsem si na Škole v přírodě v deváté třídě na Lipně urval "od huby"   z kapesného skoro polovinu peněz a koupil si za 21 Kčs sadu tří splávků (jeden dokonce fosforeskující) – mám je dodnes, jako relikvii.Když jsem zahajoval po asi sedmileté pauze (vojna, ženský, alkohol…)ve dvacetiosmi letech druhou fázi rybaření (komplet i se zkouškama pro získání ryb. papírů), bylo jasné, co si vyberu za pruty.Byly to 3m teleskopy SHAKESPEARE a sloužily řadu let bez chyby. Pak mi na rybách jeden kdosi ukradl a druhý střežím, jako v hlavě oko.O starých anglických navijácích ani nemluvím – ty sbírá kdekdo.Navíc vím, že v posledních letech jdou především pruty Shakespeare výrazně nahoru s kvalitou a to přesto, že ceny jsou velice příznivé.Tak jsme si řekli, že tohle skutečně stojí za úvahu.3)Zjistil jsem, že je volný hrabě Seleke (Petr Sládek), což je fajn parťák, mistr republiky v teamech a vůbec velice vhodný adept.

Navíc – ten se rozmnožil už před rokem a půl, takže závody zvládne odjezdit, tak jsem ho oslovil a on bez váhání souhlasil, protože naše vztahy jsou už několik let nadstandardní.Víc důvodů se nenašlo, ale shodli jsme se s Technikem (Jirka Smutný), že do toho tedy půjdeme.

Jak řekli – tak udělali.Domluva se sponzorem proběhla celkem v pohodě, takže jsem přejmenoval team Azberů na Shakespeare Feeder Team, poslal startovné a bylo.Teď už jen:“Děj se bůže volí“- jak jednou řekl jeden můj podnapilý kamarád, kterého na jízdách Military crossu posadili do „Jeep Willys“ ráno na sedadlo spolujezdce a vrazili mu itinerář, do kterýho čuměl, jako husa do flašky.Držel ho totiž vzhůru nohama a vůbec to nepostřehnul…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hahn | středa 1.6.2011 14:45 | karma článku: 5,53 | přečteno: 1315x
  • Další články autora

Petr Hahn

Inaugurační blivajz.

Nečekal jsem od inauguračního projevu Miloše Zemana nic dobrého, takže mne úplně nezaskočil (jako asi nikoho), ale zavilost jeho nenávistí (ne - není jen jedna) je pozoruhodná.

8.3.2018 v 20:58 | Karma: 27,99 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Voloďa volá Milošovi

Takže to vidím jasně. Zadržený kurdský politik Salám Muslim zadržen v Praze. Erdogan po vzoru Putina své odpůrce označuje za teroristy (Putin za fašisty, agenty a vlastizrádce).

26.2.2018 v 12:23 | Karma: 24,69 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Mstivost a podlost opět NA HRAD!

Pohřeb marných nadějí na slušnost a lidskost. Lež a nenávist okázale vítězí nad pravdou a láskou. Už trochu moc dlouho...

27.1.2018 v 19:15 | Karma: 31,30 | Přečteno: 1817x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Hvězda prezidentské diskuse - Světlana Witowská

Někdo tak krásný, přirozený a příjemný ... by snad opravdu dokázal překonat i rozpory mezi tábory a lidi pojit.

25.1.2018 v 22:20 | Karma: 27,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Debatu prezidentských kandidátů na Primě jsem čekal horší.

Jiří Drahoš odolal jak Zemanovi, tak hulvátskému chování jeho pavlačové klaky. Stejně tak neschopnému vedení moderátora.

24.1.2018 v 20:24 | Karma: 17,57 | Přečteno: 589x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Slovensko vyděsilo přes tisíc výhrůžek bombovými útoky, cílily na školy i banky

7. května 2024  13:05,  aktualizováno  15:54

Slovenská policie v úterý zaznamenala přes 1 100 hrozeb pumovými útoky. Většina se týkala škol,...

Vláda pomůže ovocnářům, jimž způsobily mrazy milionové škody, částku upřesní

7. května 2024  5:34,  aktualizováno  15:44

Vláda pomůže ovocnářům, kterým zničily úrodu jarní mrazy. „Zaslouží určitou míru podpory,“ řekl po...

Po skoku do Vltavy zmizel, hledali ho i příbuzní. Mladého Brita vylovili mrtvého

7. května 2024  15:41

Tělo, které v neděli vylovili policisté z Vltavy poblíž Štefánikova mostu, patřilo...

Zákon o změně pohlaví je připravený, hlásí Blažek. Piráti chtějí „ze středověku“

7. května 2024  10:30,  aktualizováno  15:36

Ústavní soud v úterý zrušil sporná ustanovení o změně pohlaví. Nově od polovinu roku 2025 už nebude...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články