Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lid versus Miloš Zeman.

Myslím tím tu část českého lidu, ke které patřím. Vnímám všude spoustu vyjádření v tom smyslu, že lidé nechtějí, či nemohou přijmout Miloše Zemana za svého prezidenta. Zejména proto, k jak unfair způsobu boje se uchýlil a co všechno se oprávněně lze domnívat o pozadí jeho minulosti, současnosti a hlavně budoucnosti v politice.

Také vnímám ze strany zemanovců nerudné výkřiky o tom, jak ti zhrzení intelektuálové mají držet hubu, jak by umělce vyhnali ze země, jak by protestujícím zatnuli tipec a vůbec jak by se vypořádali s nespokojenými poraženými.

S námi.

 

Od Zemanových voličů jsem četl a slyšel v podstatně vyšší míře agresivní vulgaritu bez argumentace. Je jasné, že v tak vypjaté atmosféře trvající 14 dní, občas člověku ujely nervy, ale ta míra ujetí byla někdy skutečně příšerná a zoufale primitivní. Jediné argumenty byly papouškování Zemanových leváren a popírání skutečností. Tato kampaň byla tak ubohá a falešná, že pokud měla úspěch a z této křivosti vzešel vítěz, je to divné. Nikdo netvrdí, že nevyhrál dostatečným počtem hlasů - potud demokracie byla naplněna, ale to, že ty lopaty hnoje házel M. Zeman bez omezení na všechny strany, to byla hlavně vina nedůrazných a neschopných moderátorů a medií, která mu to bohužel umožnila i když na druhou stranu byla tendenční naopak proti němu.

 To je paradox.

 Zeman se svým zupáckým patosem přeřval všechny včetně K. Schwarzenberga, protože se nechali. Protože slušný člověk se ve společnosti takového člověka neprosadí a se slušností a férovostí nemá nárok býti slyšen. Způsob, jakým zesměšňoval paní Čáslavskou by v normální společnosti dopadl tak, že by někdo vstal a dal mu facku. Slušný člověk se po pár minutách sebere, odejde a nechá takového v kroužku věrných obdivovatelů, kteří jsou ze stejného těsta, což potvrzují i v těchto diskusích mnozí úrovní svých příspěvků – uvidíte ostatně sami v diskusi pod článkem.

Projev nesouhlasu s výsledkem voleb je legitimní možností vyjádření vlastního názoru. Zdejší "vyhazovači", kteří by umělce vymetali z republiky atd., jen dokazují onu kritizovanou duševní a inteligenční chudobu Zemanových obdivovatelů. To je jeho i jejich styl. Jen je zarážející, že jich je opravdu hodně a nelíbí se mi, že tato většina má rozhodovat o směřování této země. To je taky daň za demokracii.

Ani já nepovažuji Miloše Zemana za svého prezidenta. Nevolil jsem ho, nechci, ho, nevěřím mu a nemám ho rád, takže mne nikdo nedonutí s jeho nominací souhlasit. Musím jen akceptovat realitu a pět let vydržet skutečnost, že jeho sebestřednou aroganci budu vidět v mediích ještě častěji.

Překvapil mne jeho rozhovor s Václavem Moravcem večer po volbě, protože tam mluvil najednou jako kniha, byl pozitivní, místy zábavný a člověk by mu skoro věřil, že má vizi jak dál, ale jednak je prostě nedůvěryhodný a pak měl už taky slušně pod čepicí...dosti slušně, což se ale dá v takový večer tolerovat.

Podle mne je průser v tom, že tato země nemá v současnosti pravicovou osobnost, která by měla šanci uspět-tedy takovou, které by do toho šla. Osobnost silnou, medálně snesitelnou, charismatickou, zajímavou, inteligentní, verbálně zdatnou a lidskou. Ti moudří a zkušení se radši zabývají něčím jiným než politikou protože dobře vědí, že na to člověk musí mít silný žaludek, ostré lokty a hroší kůži-což jsou přesně ty atributy, kterými M. Zeman disponuje v míře naprosto nebývalé.

Já bych u prezidenta očekával také významnou míru lidskosti, ale M. Zeman je člověk bez emocí (kromě agrese a nadšení ze sebe samého), chladný kalkulantský mozek a bezohledný štváč. Myslím si, že s jeho přístupem je očekávání nějakého spojování národa marné. On má především VLASTNÍ OSOBNÍ AMBICE spojené s ambicemi a cíly těch, kdo stojí za ním (financování a další formy podpory) a pak až daleko někde vzadu (pokud vůbec) je skutečný náznak starosti o zemi, národ a lid-byť se tím ohání hlava nehlava. To jsou ale jen řeči.

Jeho kampaň byla vedena jistě velice profesionálně a účelně za použití všech…opravdu bohužel všech dostupných prostředků potřebných ne k prezentaci Zemana jako muže, politika, člověka, státníka a kandidáta na funkci prezidenta. Účelnost cílila téměř výhradně na pošpinění kokurenta, jeho dehonestaci, poplivání, zesměšnění a o urážky nebyla nouze. Jeho poradci dobře věděli, že míření na nízké pudy (závist, nenávist, nepřejícnost,…) budou fungovat na mnoho voličů. V průběhu voleb, kdy jsem se angažoval na fb, mi doknce přicházely výhrůžné a násilím hrozící smsky s podpisem - Volič M. Zemana.

Bylo také vidět, jakou skladbu měly oba tábory. Na straně Zemana vypasení kravaťáci ve stylu papalášů a bafuňářů (např ti, co jej na TV obrazovkách po volbě oslavovali a vyvolávali) většinou starší padesáti let a minimum umělců, sportovců, inteligence či mladých. Naopak na straně Karla Schwarzenberga se jednalo zejména o mladé nadšené lidi, kulturní frontu, lidi vzdělané a humanisticky zaměřené. Tedy částečně souboj jiných generací a také jiných světů. Volby určitě nebyly zmanipulované, či jinak nedemokraticky postižené, jen mne mrzí, že skutečně prohrála slušnost, morálka a pravda. Opravdu se nemohu smířit s tím, jakými prostředky dosáhl budoucí prezident na svou novou funkci. Nehodlám mu to odpustit a zapomenout na to, kým ve skutečnosti je, co a kdo je za ním. Ještě víc mne v tom utvrdil výrok Klause, který už také není mým prezidentem. Jestli tohle je "KONEČNĚ VÍTĚZSTVÍ PRAVDY A LÁSKY NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ", pak je něco velice shnilého ve státě,který není vůbec Dánský. Ten zápach táhne a nadále potáhne od jednoho hradu v Praze. Ale já si myslím, že to byl jen výrok dokazující Klausovu skutečnou lidskou malost. Kopnutí do ležícího.

Jsem rád, že jsem mezi Zemanovy voliče nepatřil ani já, ani nikdo z mých přátel a blízkých. Aspoň malá satisfakce, kterou zmínil p. Schwarzenberg v krátkém projevu po prohře. Jeho volební team se nedopustil žádné lži, ani podpásovky, na což může být hrdý, ale je pravda, že slušností a ctí se v politice asi vyhrává velice málokdy - pokud vůbec někdy.

Nezbývá, než doufat, že budoucí prezident vezme aspoň částečně rozum do hrsti a zamyslí se nad tím, co by mohl udělat pro to, aby jeho osoba přestala lidi rozdělovat. Kdyby změnil zásadně přístup svého konfrontačního projevu, který používá notoricky na každého, mohlo by to jemu i ovzduší velice prospět.

Proti jeho gustu je totiž v naší společnosti poměrně výrazný „dyšputát“.

Tak se držme.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hahn | úterý 29.1.2013 12:29 | karma článku: 27,36 | přečteno: 1288x
  • Další články autora

Petr Hahn

Inaugurační blivajz.

Nečekal jsem od inauguračního projevu Miloše Zemana nic dobrého, takže mne úplně nezaskočil (jako asi nikoho), ale zavilost jeho nenávistí (ne - není jen jedna) je pozoruhodná.

8.3.2018 v 20:58 | Karma: 27,99 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Voloďa volá Milošovi

Takže to vidím jasně. Zadržený kurdský politik Salám Muslim zadržen v Praze. Erdogan po vzoru Putina své odpůrce označuje za teroristy (Putin za fašisty, agenty a vlastizrádce).

26.2.2018 v 12:23 | Karma: 24,69 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Mstivost a podlost opět NA HRAD!

Pohřeb marných nadějí na slušnost a lidskost. Lež a nenávist okázale vítězí nad pravdou a láskou. Už trochu moc dlouho...

27.1.2018 v 19:15 | Karma: 31,30 | Přečteno: 1817x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Hvězda prezidentské diskuse - Světlana Witowská

Někdo tak krásný, přirozený a příjemný ... by snad opravdu dokázal překonat i rozpory mezi tábory a lidi pojit.

25.1.2018 v 22:20 | Karma: 27,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Debatu prezidentských kandidátů na Primě jsem čekal horší.

Jiří Drahoš odolal jak Zemanovi, tak hulvátskému chování jeho pavlačové klaky. Stejně tak neschopnému vedení moderátora.

24.1.2018 v 20:24 | Karma: 17,57 | Přečteno: 589x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Na D7 před Prahou bourala tři auta, hasiči kvůli dešti řešili desítky událostí

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  10:41

Hasiči kvůli silnému dešti a bouřkám řešili v pondělí a v noci na úterý desítky událostí. Často...

Řidič místo semaforu sledoval zasahující policisty, málem přejel chodce

7. května 2024  10:35

Zapnuté majáky stojícího policejního vozu zaujaly řidiče v Brně natolik, že přestal dávat pozor na...

Zákon o změně pohlaví je připravený, hlásí Blažek. Piráti chtějí „ze středověku“

7. května 2024  10:30

Ústavní soud v úterý zrušil sporná ustanovení o změně pohlaví. Nově od polovinu roku 2025 už nebude...

Polskou vládu chtěl někdo špehovat, tajné služby našly odposlouchávací zařízení

7. května 2024  9:39,  aktualizováno  10:13

Polské bezpečnostní služby objevily odposlouchávací zařízení v místnosti, kde má být zasedání...

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články