John+Bárta-generálové bez vojska.

Tak to začíná vypadat, že mise p. Jarolíma z VV byla nepovedeným tahem Johna s Bártou, protože vytahování kšand se už míjí s účinkem.

Včerejší dramaticky (jak jinak) pojatá další fáze vydírání véčkařů reprodukovaná tajemně výhružnou rétorikou Radka Johna je evidentně dalším pokusem o zvýšení ceny účasti VV ve vládě.

John, Jarolím a zřejmě ani Bárta nikdy neprodávali zeleninu, protože kdyby měli s tímto sortimentem byť jen v náznaku zkušenost, tak by věděli, že okázale zdražovat shnilá rajčata a ještě vyhrožovat zákazníkům přes TV:“A jestli nepřidáte, tak vám je prostě neprodám!!!“…je poměrně trapná tragikomedie.

Ta nicméně vkusně zapadá do dlouhodobého scénáře této strany mizící v propadlišti dějin.

Doplňuje celkem vhodně nahrávky sebe samé Kristýny Kočí, Bártův pláč u soudu, Johnův hlasitě natřásaný rádoby charakter a stejně tak křišťálově čistou motivaci místopředsedy Jarolíma.

Fraška se ale stává čím dál tím lacinější a já bych doporučoval televizním stanicím, aby ji vysílali v méně atraktivních časech, protože je to už béčko/céčková provenience.

Překvapivě konstruktivní odpor Karolíny Peak a ministra Dobeše vnímám jako pozitivní signál k záchraně stability vlády i když si nedělám iluze o motivaci ani u nich.

Oba dobře vědí, že Věci Veřejné už nikdy na vládě participovat nebudou, nedostanou se do parlamentu a že pokud oni nepřestoupí jinam, tak se i za nimi zavře voda, takže si chtějí ještě prodloužit čas své účasti ve vládě.

Je jen otázka, jde-li o pokus pomoci vládě dokončit a prosadit potřebné reformy, a nebo jedná-li se o využití zbývajícího času slávy k vytvoření osobních kontaktů pro trafikantskou budoucnost – nejlépe otřešničkovanou padákem barvy žlutého kovu.

Viděl bych to minimálně tak půl na půl…

Co se strany Věcí Veřejných týče, tak tam už vidím jediné pozitivum i když ne úplně politické.

Kateřina Klasnová je pořád pěkná baba:-).

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Hahn | středa 4.4.2012 13:51 | karma článku: 15,25 | přečteno: 1147x
  • Další články autora

Petr Hahn

Inaugurační blivajz.

8.3.2018 v 20:58 | Karma: 27,99

Petr Hahn

Voloďa volá Milošovi

26.2.2018 v 12:23 | Karma: 24,69

Petr Hahn

Mstivost a podlost opět NA HRAD!

27.1.2018 v 19:15 | Karma: 31,30