Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Deset deka komunismu.

„Dobrý den - vzal bych si deset deka komunismu“. Prodavač vzhlédne a nevzrušeně se ptá: “A jak si to budete přát?“.   Nechápavě přizvedám obočí a on pokračuje:“Mletý, strouhaný, drcený, krájený…nebo snad vcelku?“

Vcelku určitě ne a z ostatních je mi nejbližší představa drcení komunismu - i výsledná konzistence se jeví jako nejvhodnější, protože tento materiál chci smíchat se zrním a použít na trávení krys.

Když tento úmysl vyjevím tomu ochotnému chlapíkovi, tak pochybovačně nakrčí ústa a pustí se se mnou do celkem plodné i když poněkud krkolomné diskuse, během níž mi začne svítat. Má s komunismem i s krysami evidentně osobní zkušenosti a ne jen ze sklepa.

Vysvětlil mi celkem logicky, že hubení krys je jistě činnost bohulibá, neboť  jejich výskyt se v poslední době jeví býti opět epidemickým, leč komunismus v jakékoli formě je k tomuto účelu absolutně nevhodný. On komunismus a všechny jeho podoby krysám totiž nejen chutná, ale navíc i svědčí a vůbec jim neškodí. Naopak je vlastně jejich základní potravní surovinou a paradoxně i vlastním produktem.

Krysy disponují velikým potenciálem životaschopnosti, dokážou z každé situace vybruslit, rychle a nevázaně se množit a velice úspěšně parazitovat na jakékoli společnosti bez toho, že by jí samy byly (byť sebeméně) prospěšné. Dokonce ač jsou zbytečné a neužitečné, jsou neoficiálně hájeny a v rámci velice moderní humanity a multidruhysmu podporovány mnoha známými veřejnými strukturami.

Komunismus (či snad spíš jeho prezentace) se dá náležitě dochutit a dobarvit, takže v prvních fázích jeho požívání chutná omamně, sladce a jeho rudá růžovost zachvacuje dokonce i optiku strávníka, který si nemusí ani nasazovat pověstné pink brýle. Že hrozny budou kyselé, hořké a trpké, to se strávník dozví až pozdě(ji).

Ostatně to vidíme i v retrospektivě, že za bolševika se měli dobře především krysy a druhy jim podobné. Pozná se to i dnes podle toho, že se jim po minulosti stýská, neváží si svobody a radši by zpátky do klece, protože svoboda pro ně nemá zdaleka takovou hodnotu, jako možnost v práci bez rizika lenošit a příležitostně krást (pochopitelně kromě světlých vyjímek).

Velké krysy navíc bydlí přímo v sýpce a jejich příbuzenstvo má přístup do stodol a překladišť, kde se veškeré osivo i další produkty tak nějak přirozeně ztrácí cestou na pole i do prodejní sítě. Zvláštní vlastností těch velkých je, že již komunismus konzumovaly a tudíž jsou na jeho toxicitu imunní a naopak jeho prostřednictvím našly cestu k zrnovodům.

K jejich blahobytu jim slouží spolek malých šedých myší, které jim slouží, obdivují je, chodí za ně demonstrovat a všeobecně jim tleskají, protože nedisponují vlastními myšlenkami (o to snazší je do jejich lebečních dutin nainstalovat jakékoli jednoduché a jakkoli lživé), a nebo naopak doufají, že i ony si jednou koupí hodinky na půl megu, či vlastní myší velkodíru za megů pět, k čemuž jim dopomůže lhaní a burcování hlodavectva ve jménu lepších (růžových) zítřků – pokud možno bez vlastní odpovědnosti a práce.

Ta konzultace s obchodníkem mne velice vydatně nepotěšila, protože jsem doufal, že aspoň k něčemu se mi podaří jedovatost komunismu využít, z čehož mi mírně poklesla brada.

Tak jsem se ještě vzepjal k poslední otázce v naději, že přece jen vlastně v rámci obecné logiky dostanu pozitivní odpověď.

„Takže je to vlastně už neprodejné, což?“.

Odpověď jsem nedostal. Jen si ten dobrý muž hlučně a významně odplivnul…a tak jsem si koupil zase aspoň Ratimor v kapslích.

Chce to vytrvalost a obezřetnost…

 

Autor: Petr Hahn | pondělí 6.5.2013 8:00 | karma článku: 16,04 | přečteno: 717x
  • Další články autora

Petr Hahn

Prezidenta jsem volil zodpovědně

Otevřel jsem před týdnem obálku, vyňal volební lístky a ten Miloše Zemana odnesl na záchod k dalšímu využití.

13.1.2018 v 11:37 | Karma: 20,28 | Přečteno: 909x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Selský rozum existuje a vítězí. Bohužel jen za oceánem.

Američané mne příjemně a neočekávaně překvapili - gratuluji. Řekl bych, že srovnání Trumpa se Zemanem neobstojí. Já si myslím, že u Trumpa byla arogance mnohem víc, než u Zemana, strategickým prvkem kampaně.

10.11.2016 v 13:49 | Karma: 30,69 | Přečteno: 1469x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Herman vs. Zeman po bolševicku.

Ministr kultury Herman osvětlil okolnosti neudělení státního vyznamenání jeho strýci, který přežil holocaust, Osvětim i další koncentrák a má významné zásluhy v publikaci těchto témat.

22.10.2016 v 15:42 | Karma: 33,87 | Přečteno: 2128x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Terorismus je v Evropě realitou, která eskaluje.

Teroristický útok kamionem ve francouzském Nice, který se odehrál včera při oslavách státního svátku Volnosti, rovnosti a bratrství, byl otázkou času. Obávám se, že bude hůř.

15.7.2016 v 13:45 | Karma: 36,48 | Přečteno: 1275x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Dobrý král by měl mít dobrého šaška

Když mantinely normálu vymezuje člověk nenormální, pak se nenormální mění v normu a věci normální se stávají nenormálními.

15.4.2016 v 12:28 | Karma: 30,75 | Přečteno: 1075x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články