Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BO

Zdravím diskuzi vedenou ÚV KSČM s prazdnikom Pervovo maja. Ať žije strana a Hnyk! Do gulagů s demokraty a na stráž! Ole, ole, vyhrajeme!R^R^R^

0 2
možnosti
Foto

Pro pana Hnýka speciálně:

Problém s naším komunismem byl, že byl absolutně nereformovatelný. I když bylo jasné, že něco potřebuje zatraceně změnit. Zkrátka a dobře, v 80. letech jsem se cítil jako zaživa pohřbený. Něco jiného je, že dnes vystupuji proti zjevným nepravdám,které se šíří.

A ať je dnes jakkoliv - díky špatné hospodářské politice pravicových vlád, které si svůj liberalismus doslova amátersky prošustrovali, tedy nikoliv díky kapitalismu (kapitál je dobrý sluha, ale zlý pán), tak nemá přece jenom pocit, že jsem zaživa pohřbený.

1 2
možnosti
LH

pro pana Řezníka

A vidíte, já se zase od devadesátých let cítím jako zaživa pohřbený.Sice jsem v osmdesátých letech tvrdě šetřil na Š120, ale po jejím nákupu jsme sjezdili půl republiky (do ciziny jsem nijak netoužil).Do práce týdenka za 2 kčs (a v létě na kole) a tak na benzín zbývalo dost peněz ( a ještě jsem živil tři děti).Byl jsem u králíkářů a hasičů, tak ještě výlety s těmito organizacemi.Fabrika občas pořádala výlet, takže my jsme bývali 4x za rok v Praze na nějakém divadle a nákupy nedostatkového zboží.

V těch organizacích jsme občas dělali nějakou brigádu a po ní se posedělo buď s kytaru či harmonikou (na těch zájezdech také nesměla chybět hudba).

Takže plné kulturní vyžití.

Od roku 1995 jsme už nikde nebyli.Ve všech firmách  kde jsem pracoval, dávali tak nízkou mzdu, že na benzín na výlety už nezbývalo (ono když musíte denně dojíždět 10,20,30km do práce, tolik jsem jezdil podle toho jak firmy v mém okolí krachovaly a já scháněl práci dál a dál od bydliště, tak to sežere víc benzínu než výlety za komunistů).Zrovna tak organizace se rozpadly, protože nebylo možné nic naplánovat (když vám podnikatel řekne v pátek ve 12 hodin, že MUSÍTE přijít v sobotu či neděli do práce, tak není možné chodit na akce od organizace).Když jsem odmítl jít v sobotu do práce, tak v pondělí vyhazov (což za komunistů nikdy nebylo).

Zrovna tak, v naší vesnici byla hospoda s tanečním sálem a každý druhý měsíc (nebo alespoň za čtvtr roku) nějaká taneční zábava (ples),kino v blízkém městě, spojení autobusem, takže PLNÉ KULTURNÍ VYŽITÍ. Po revoluci odbouraly autobus, taneční zábavy není kde pořádat a není KDO by je pořádal,v Praze jsem od roku 1995 také nebyl a tak zbývá televize a počítač.Takže jsem více zaživa pohřbený než za komunistů.

1 2
možnosti
Foto

Komunismus je vskutku vhodny jed na trávení krys, které se přiživují na nebohých pracujíích vytloukáním nadhodnoty z ních. .

Děkujeme autore, že už víme, jak lze charakterizovat vykořisťovatle.

Chtějte příště alespoň dvacet deka toho drceného komunismu.

1 1
možnosti
Foto

P19e33t62r 38H72a92h88n

6. 5. 2013 18:58

No konečně-už jsem se bál, že žádný zvratek nebude.

1 1
možnosti
AN

až zase pane Hahne budete  trousit ta svoje moudra,pošleme na vás pana Hnyka,ten má tu trpělivost vám to polopatě říct.ostatní,kromě pár vašich" si pomyslí své .

pane Hnyku-dobrý.:-)R^

3 1
možnosti
Foto

P42e95t54r 51H65a10h48n

6. 5. 2013 15:57

Klepu se hrůzou-fakt.

2 1
možnosti
JZ

Už pohled na Vaši foto vyjadřuje, že to máte v hlavě poněkud pomatené.Zbytečné se k takovým Vašim smyšlenkám vyjadřovat.Kdysi za mého mládí , asi v roce 46 nám jeden profesor na gymnáziu  , který vyučoval češtinu,v daném případě poezii  řekl,, je marné házeti perly sviním" a nechal nás ať na to sami přijdeme.To ale u Vás zřejmě nehrozí,  ta Vaše zastydlá puberta Vám už bohužel zůstane navždy.Myslím, že pan Hnyk to vysvětlil velmi pregnantně a jednoduše.Lepší fronta na banány a vložky, než na práci.Vy hrdino z pravicové líhně.Prodávejte dál ty maskáče a jiné tak potřebné šunty, snad se dočkáte slastného důchodu,pokud i ten Vám dnešní odborníci nevytunelují.

5 4
možnosti
Foto

No, vysvětlil jste to autorovi tak nějak zpříma, úderně. Tak je to správné, pořádek musí být.

2 2
možnosti
LH

Je mi už šedesát a zažil (zažívám) oba systémy.Za socialismu jsem také nadával a reptal, měl své nedostatky a proto ho také moc nechválím, ale…..Pokud si na jednu stranu papíru napíšu nedostatky socialismu a na druhou stranu nedostatky tohoto režimu, tak mě vychází lépe socialismus.Tenkrát jsem si myslel, že není větší ponížení pro chlapa když má stát frontu několik hodin na dámské vložky, ale nyní jsem poznal, že je ještě horší ponížení.Zkuste hledat zaměstnání když vám je přes padesát.První na co se ptali ve firmách, je rok narození a pak „Bohužel hledáme mladší lidi.“ Někde to takhle natvrdo neřekli, ale „My vám zavoláme“.Nikdy nikdo nezavolal!!Raději znova stát ty fronty na něco než obíhat půl roku, rok firmy a vědět, že už vás nikde nechtějí.Čili první a hlavní věc „PRÁVO NA PRÁCI“.A když mě hodně lidí říká, že tenkrát se vyrábělo neefektivně a lidi brali výplatu za špatnou práci, tak se ptám:“Jaký je rozdíl brát nezaměstnanecké či sociální dávky (hlavně naši barevní spoluobčané) a placením za neefektivní práci?“Zatím mě na to nikdo nedokázal odpovědět.Tenkrát jsem měl tu jistotu, že každého desátého v měsíci dostanu výplatu na ruku.To byla také výhoda socialismu.Dneska děláte několik měsíců a výplata nikde.Za co si mám pak teda koupit ty věci, kterých je v krámech dostatek?Nehledě na to, že tenkrát jsem se jako dělník měl lépe (myslím výhody v zaměstnání, dostávání pracovních pomůcek, nyní jsem si je v několika zaměstnáních musel kupovat sám). Když se mě narodily děti, tak od mého závodu jsem dostal (teda dcery) spořitelní knížku se 100Kčs na 4% úrok, manželka dostala dětskou výbavičku a plíny.U třetího dítěte už dávali 500Kčs na knížku.CO VÁM DNES DÁ FIRMA ZA DÁREK K NAROZENÍ DÍTĚTE?

Sice máme hodně věcí nyní lacinějších proti dřívějšku, ale stejně si je nemohu koupit, protože musím šetřit na nepředvídané výdaje (hlavně na to kdybych byl nezaměstnaný, nynější podnikatel by mě nedal výplatu a nebo na pobyt můj či manželky v nemocnici).

10 3
možnosti
LH

Ale hlavně na léky a doktora, protože dříve jsem byl mladý a doktora nepotřeboval.Nyní po padesátce je již doktor každou chvíli potřeba.A tak na televizi, ledničku, pračku atd. šetřím stejně tak dlouho a někdy i déle něž dřív, protože každým rokem se nám výdaje zvedají, ale výplata se nezvedá.

Jistě jste viděli film TŘI PŘÁNÍ, o kouzelném dědečkovi.Tam v televizní soutěži pan Brodský říká, jak by se nechalo ušetřit a šaty byly levnější.A tady je přesně to samé.Sice ho tam nenechali domluvit a přenos vypnuli ( u nás by ho tedy nechali dokončit ), ale důsledek by byl úplně stejný.Vyhazov z firmy ( a to by ho ještě firma žalovala o poškození dobrého jména) a určitě ve svém okolí by nenašel práci.A ještě dodatek k tomuto filmu.V dnešní době by tomuto kamarádovi TUPLEM nikdo nepomohl, protože každý se ve firmě bojí cokoliv říci, natož se někoho zastat.V tu ránu by museli z firmy odejít oba.

Komunisti stavěli někde něco co nebylo v souladu pro nás s rozumným řešením.Ale když se zamyslíte nad tím, proč to stavěli, NO PROTOŽE ABY LIDI V TOM REGIONU MĚLI PRÁCI.

A dneska je to úplně to samé.Staví se nesmyslné montovny a průmyslové zóny a je to také proto, ABY LIDI MĚLI PRÁCI.Jenže je to s tím rozdílem, že za komunistů, když se to dostavělo, tak se tam IHNED pracovalo.Dneska jsou postavené průmyslové zóny a NEPRACUJE SE TAM.Kolik let zničené a promrhané práce a vyhozené státní peníze, které teď chybí jinde.Kdo má za toto zodpovědnost? Divili jsme se, že komunisti převážejí hlínu z místa na místo.Ale nyní zjišťuji, že byli lepší hospodáři nežli dnešní kapitalisti.Ono kvalitní hlína není leckde a jestliže komunisti chtěli na takovém poli něco stavět, tak tu hlínu odvezli jinam, aby tam rodila.Kdežto dneska se kvalitní hlína zaasfaltuje, zabetonuje nebo zastaví montovnami a už NIKDY na té hlíně nic nevyroste.A také je rozdíl v bonitě půdy, což už dneska nikdo z mladých nezná.

9 3
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články