Velký holky nepláčou, zpívá Fergie a Amerika jí to věří

Tento týden zažil americký singlový žebříček Billboard Hot 100 velký třesk. V Top 5 nezůstal kámen na kameni a i když to vypadalo, že Sean Kingston se svými Beautiful Girls bude na čísle jedna pekelně dlouho, tak mu to z čista jasna vyfoukla Fergie, jejiž Big Girls Don't Cry čekalo na dvojce pěknou řádku týdnů a nikdo už nevěřil, že to dotáhne na tu kýženou jedničku.

Obal singlu Big Girls Don't Cry.A&M Records Pro zpěvačku Fergie je to už třetí Numero Uno během jednoho roku, to se jí se skupinou Black Eyed Peas nikdy nestalo, ačkoli její debut The Dutchess kritici nemilosrdně setřeli, posluchačům kritické fráze nevadí a Fergie je momentálně nejúspěšnější americká zpěvačka.

Minulá jednička Sean Kingston, nováček na hudební scéně se propadl až na páté místo. To mu ale určitě nevadí, jelikož singl začíná pomalu rotovat i jinde ve světě a úspěch se dá předpokládat, navíc v Billboardu už má čtyři týdny nasazen další singl nazvaný Me Love u kterého se vzestupné tendence očekávají každým týdnem.

Našlápnuto na číslo jedna má určitě Kanye West, který se pomaličku už začíná vrcholu přibližovat. Minulý týden byl se singlem Stronger pátý, tento týden je to už pomyslný bronz a vzhledem k tomu, že Američané tento styl hudby milují je to můj tajný tip na číslo jedna. I když samotná píseň se mě nikterak nedotýká.

V žebříčku se objevuje i jedna milenecká dvojice Zac Efron a Vanessa Hudgens. Tento pár, který se proslavil v jakémsi muzikálu a se svými nazpívanými singly se momentálně posouvá výš a výš. Na 31. místě mají o sedm příček stoupající You Are the Music in Me a na 34. místě je Gotta Go My Own Way, která se vyšvihla nahoru o šestadvacet příček. Inu přejme jim to nejen v životě ale i v té hudbě.

Naopak nečekaný propad zaznamenal singl od Gym Class Heroes Clothes Off!!, kde jim hostuje zpěvák kapely Fall Out Boy Patrick Stump. Po minulém singlu Cupid’s Chokehold se čekal rychlý nástup a po minulé novinkové 46. pozici je to sešup o 21 míst na číslo 67. Osobně se mi ta píseň líbí více než ta předešlá „amorová“, ale zřejmě je to jen chvilkový kolaps posluchačů a znovu vyletí nahoru.

Co se týče novinek, tak ta nejvyšší se skrývá na čísle 76 a nazpívali je Ashley Tisdale a Lucas Grabeel, jmenuje se Fabulous (mimochodem těch písní na –ous je v poslední době nějak moc Luxourious, Promiscuous, Fergalicious, Glamorous...) ani jednoho z jmenovaných „singerů“ neznám, takže můj soukromý tip, jestli má píseň šanci nabídnout nemohu.
A pokud nejsem slepá tak se tento týden v Billboardu objevuje ještě druhá novinka od půl dolara nebo-li 50 Centa a jeho I Get Money, no není to moje krevní skupina ale jak říkám „Amíci“ když vidí v klipech hordy polonahých slečen a jiná klišé a také když já si říkám, že je to děs, tak je to automaticky hit...Inu co se dá dělat moje ouško je přeci krapánek jiné než to americké



Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Katka Guziurová | čtvrtek 30.8.2007 16:28 | karma článku: 8,31 | přečteno: 1121x
  • Další články autora

Katka Guziurová

Nadpis

18.5.2009 v 23:34 | Karma: 18,81

Katka Guziurová

Včerejší večer s "Eurovizí"

27.1.2008 v 11:44 | Karma: 15,66

Katka Guziurová

Beatsteaks – fenomén z Německa

14.10.2007 v 12:42 | Karma: 11,69