Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Včerejší večer s "Eurovizí"

Nějak si nemůžu vysvětlit čím Tereza Kerndlová  tak zaujala, že postoupila do semifinále evropské pěvecké soutěže Eurovision Contest. Včerejší večer mi přišel prostě zvláštní, protože si nejsem jistá jestli z české zástupkyně padnou v Bělehradě na p***l.

Celý večer se odehrával v rádoby slavnostní atmosféře, ale možná by celé show prospělo více, kdyby se odehrávala formou „koncertu“ bez židlí, přispělo by to uvolněné atmosféře a neměla bych pocit, že se koukám na nějaký galavečer a lá udílení Slavíků.

 

Co mohla ČT ještě trochu vymyslet byl celý průběh, tak nějak mi to pořád zavánělo nováckou Superstar, kde interpret řekl pár hezkých slůvek, pak zapěl no a místo pokecu s porotou, přišel na řadu pokec s moderátorkou. Ale zase na druhou stranu, na to, že tato soutěž proběhla zatím po druhé, bylo to „dobré“.

 

Moderátorské výkony rovněž neurazily, ale také nenadchly. Pan Háma vtipkoval s rozumem, nezavánělo to estrádovitým kýčem, Katka Kristelová se držela pravděpodobně přesně naučeného scénáře – zkrátka opět průměr.

 

Jako první na řadu přišel Sámer Issa, který se chtěl dosáhnout ke hvězdám, ale spíš dosáhnul vystoupení, při kterém si diváci mohli jít v klidu uvařit kafe, bez výčitek, že by přišli o něco úžasného. V jeho show hrál prim tanec a kostýmy, ať si říká kdo chce, co chce, melodii písně bych si nezapamatovala ani při desátém poslechu.

 

Pozdější vítězka Tereza Kerndlová moc neriskovala a zazpívala písničku, která nás už z rádií „otravuje“ už nějaký ten pátek. Ale nevím jestli jste měli ten pocit jako já, ale nebylo to náhodou falešné? Nebyly v některých chvílích backvokalistky víc než backvokalistky?

 

Le Monde jsou takovou českou parodií na zahraniční formace. Nevím přesně k čemu je přirovnat, ale mám pocit že podobných diskotékových beatů s prvky hip hopu už je tolik, že to zkrátka zavánělo parodií, ale nutno podotknout zpěvačka Alice Konečná (doufám, že se tak opravdu jmenuje) má výborný hlas.

 

Temperamento mají vlastně s něčím podobných už zkušenosti vyhráli Coca Cola Popstar, sice je to něco jiného než Eurovize, ale soutěživý duch se u nich nezapře. Bylo to příjemné, bylo to zajímavé a hlavně bylo to české! Přesto kapela určitě preferuje při svých vystoupeních festivalovou stage než nablýskané pódium.

 

L.B.P. je bezesporu dobrá zpěvačka, ale mám pocit, že se tak moc snaží, až to nakonec má opačný efekt než chce. Navíc všude ve světě slaví úspěchy v soutěžích, jen to Česko ne a ne pokořit. Potenciál má, ale vybrat si lépe zapamatovatelnou píseň a odhodit tu ohromnou chtivost, která ji možná svazuje a půjde to.

 

Gipsy.cz byli od počátku mými favority a víte proč? Protože nemám předsudky (viz jeden komentář, který jsem jednou zahlédla negři.cz) a protože fandím nápadu. Oni Gipsy jsou na české scéně zpestřením. Jsou jiní, jsou nápadití a umí si ze sebe utahovat.

 

Ve vítězství Gipsyho jsem doufala do následující chvíle, kdy vylezli na pódium Toxique. Přiznám se, předtím jsem o nich neslyšela a neznala od nich jedinou věc, ale co jsem viděla a slyšela mě nadchlo! Zajímavé vystoupení s nápadem. Ano, někdo může namítat, že zpěvačka napodobuje Gwen Stefani, ale nenapodobují ostatní také? Prostě tohle mělo šmrnc.

 

A Čechomor měli zase tu svou všeobecnou pohodu, u které je mi vždycky tak „příjemně teplo“. Kdyby se hrálo na to, kdo by si to zasloužil, byli by to právě Čechomor, protože to je hodně osobitá formace, i když písničky nejsou tak úplně jejich, hudební rukopis Čechomoru si umí vybavit snad každý Čech.

 

A co Dan Nekonečný? Já jsem se dusila smíchy při představě, že by postoupil. Byla by to sranda. Rozvířilo by to všechny diskuse, hudební kritici by šli do mdlob, ale Bělehrad by se pobavil. A ten text: „Day, day, day, every day, holiday“... Tohle by byla recese, miláčkové.

 

Výsledky jsou už známy a mě nezbývá nic, než vznést pochybnost, proč zrovna Tereza Kerndlová? Kolují různé zvěsti, ty ale nevnímám, přesto mi přijde nespravedlivý fakt, hlasování během celého průběhu večera. Jak mohu hlasovat pro něco, z čeho jsem viděla jen ukázku a nevím jaký efekt to bude mít live? Je možné, že i tohle byl klíč k výhře Terezy, zpívala jako druhá, písničku, která se nám denně ozývá z rádií a pozdější interpreti už byli určitým způsobem časově omezeni.

  

Autor: Katka Guziurová | neděle 27.1.2008 11:44 | karma článku: 15,66 | přečteno: 1903x
  • Další články autora

Katka Guziurová

Nadpis

perex perex perex perex perex perex eme, protože je to sympatický klučina, který se snaží. Ale jeho deska je nerozeznatelná od alb Chrise Browna, Jaye Seana nebo Ushera. Eponymní debut nabízí tři opravdové vrcholy - první tři singly. Zbylých sedm zářezů jsou bezduché, nezajímavé, cajdákovité, okopírované, nená......

18.5.2009 v 23:34 | Karma: 18,81 | Přečteno: 3181x | Diskuse| Ostatní

Katka Guziurová

Kterak Beatsteaks málem zboříli Roxy

Měla jsem v plánu na akci, která se v Roxy odehrála 30. října napsat kladnou recenzi i v případě, že by to nestálo za nic. Jenže ono to za to stálo! Beatsteaks rozsekali na maličké kousíčky bezmála tisícový dav a hudební klub Roxy se otřásal v základech.

3.11.2007 v 13:57 | Karma: 16,29 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

MTV Europe Music Awards 2007 se blíží

1. listopadu se v Mnichově budou udílet (ano, dá se tak nazvat) prestižní evropské ceny MTV. Letos mohli diváci volit už i nominace, ze kterých nyní mohou volit ještě svého potencionálního vítěze. Kdo je ale favoritem a kdo by do boje o ceny neměl teoreticky zasáhnout?

18.10.2007 v 21:14 | Karma: 7,10 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

Beatsteaks – fenomén z Německa

Když se řekne německá hudba, hodně lidem naskáče husí kůže, protože si vybaví „bandu usmolenců“, kteří si říkají Tokio Hotel, po jejichž vzoru si jejich dcerky, neteřinky, sestřenice apod. nechaly udělat černý přeliv a pár nových dírek do ucha, aby je mělo co držet u země, když ne gravitace. Mě se vybaví punk rockeři Beatsteaks, kapela ke které jsem byla dlouho skeptická, a která mě svými deskami posadila na pozadí a ukázala mi proč je Němci tak milují.

14.10.2007 v 12:42 | Karma: 11,69 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

...já ale žiji v Česku

Tahle věta mi proběhla hlavou, když jsem se po delší době vrátila domů a viděla jak se změnila má rodná vesnice. Téměř všude polské nápisy, které jasně dávají najevo, že v naší vesnici se k moci dostali „Poláci“.

6.9.2007 v 20:09 | Karma: 21,40 | Přečteno: 1581x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1789x
Člověk, který žije svůj život