Ťoka namazat, medem, a posadit k mraveništi. I s ředitelem ŘSD a premiérem.

Soukromá firma fungující tak jako ŘSD, a ministerstvo dopravy by už dávno krachla. A jednatel by byl bezdomovec, protože by neprokázal, že to nezavinil a mohli by ho i zavřít. Ťok a ředitel ŘSD Kroupa maj pré. Finanční postih?Pche

 K práci ŘSD a tedy i ministerstva: Když já jako jednatel s.r.o. jsem podal žalobu na jistou firmu s tím, že nesplnila svoje právní povinnosti vůči firmě, kde jsem byl jednatelem, a následně jsem podal žádost o osvobození od soudních poplatků s tím že jsme se dostali do finančních těžkostí právě z důvodu tohoto nesplnění, rozhodl soud takto: Je vaší věcí, koho si vybíráte za obchodního partnera, proto Vás od poplatku neosvobodíme. Přitom jsem já, jako jednatel, ručil celým svým majetkem za to, jestli jsem vybral dodavatele správného. Ručil jsem za to proto, že sice za závazky společnosti ručí ta společnost, jednatel však - podle "modernizovaných" zákonů však zodpovídá celým svým majetkem za závazky firmy v  případě, že firma svým závazkům nedostojí a on neprokáže, že udělal vše, co by na jeho místě udělala jiná osoba, která by jednala s obvyklou a řádnou péčí o věc. Takže na mně bylo zaplatit soudní poplatky ze svého. A šlo o pěkný balík. Do doby než zákazník zaplatí a peníze na účtu budou, recese nerecese. Zákon hovoří jasně: Kdo něco zvorá, ten to odskáče. Ne tak, když je ministrem nebo ředitelem státem řízeného podniku. Naše blbost a volební nedůslednost, přátelé.

   V případě neposunutí svodidel před sněžením by pan ministr ani pan ředitel ŘSD s argumentem, že nečekali, že bude padat sníh, a že to nešlo, protože v dálnici jsou díry, a že oni "jenom" blbě vybrali dodavatele před soudem neobstáli. Být to v privátní sféře ovšem. Žaloby o náhradu majetkové újmy následkem špatné péči o dálnici, za poškození dobrého jména firem by už byly na cestě. Oba by už - být to v privátní sféře - už měli zaděláno na bydlení pod mostem. Vyhazov za lajdáctví zlaté padáky nemusí pokrývat. Jenže u nás je nikdo pořádně nesejme. Jak dlouho tenhle šlendrián budeme ještě trpět, lidi?! U nás se pořád vyplácí, zahřívat úřednickou židli a židli ve státní firmě. Protože z eráru krev sice může přímo crčet, následkem špatné práce jeho šéfů, ti ale se pořád mají jako v bavlnce a ještě jim přidávají. Jak to že ministr a ředitel ŘSD nebyli z rozhodnutí premiéra za každé pochybení už dávno připraveni o pětinásobek měsíčního platu na náhradu škody (za špatnou volbu dodavatele stavby) jako by se stalo každému člověku bez politické protekce?!  Tučné prachy jim běží  a načítají se na bohatý důchod. Mluvčí ŘSD do televize plká, místo aby se omluvil a zalezl.

   ŘSD a ministrovi je trpěno, že se vymlouvají. Oni dva a celá výběrová komise musejí být finančně brutálně postiženi za to, že vybrali špatného dodavatele.

Za druhé: Když ministr poukazuje kolem, měl by se přece jen chytit za vlastní nos, neboť jím řízené ŘSD například používá při výkupu pozemků pro dálnici nátlaku a vydírání, opírá se o podhodnocené znalecké posudky a pod hrozbou vyvlastnění nutí lidi je akceptovat, ve věci hlukových limitů nedodržuje zákony, a to ke škodě občanů a neodstraňuje hlukové zátěže (výměnou oken lidem podél dálnice, stavbou protihlukových stěn), tak jak je povinno. A jistě toho bude víc.

   Soukromník by už dávno zkrachoval, a možná i seděl, chovat se jako ŘSD. A ministr se  dál vymlouvá.

     Možná je špatný manažerský styl lidi seřvat, ale sice je neseřvat, ale trpět jejich špatnou práci rozhodně dobrý manažerský styl není.

  Premiér měl už dávno vystoupit a postarat se, aby jim strhli za každé pochybení v jejich funkcích pět měsíčních platů, a to i zpětně! To by byl najednou cvrkot, když by všichni ouřadové v zemi věděli, že tohle konečně začalo fungovat... Seriózní úřednictvo může být bez obav, jde přece o ty flinky a o spravedlnost. To by to jinak frčelo, když by věděli, že při takovém "manažérském stylu" budou hýbat rukama (a nejen těma) do konce volebního období zadarmo: A stačí málo: Ukázat, že to tak odted´ prostě bude! ŽE budou bez výplat a případně že půjdou za svoje výkony sedět. Premiér místo toho ale pobíhá, vybírá si za ministryni spravedlnosti odbornici přes králíky kopírující diplomové práce a zvyšuje úřednictvu platy. Tomu úřednictvu, které u nás šmahem porušuje zákony a bere u úst obyvatelstvo vystavováním všemožných rozhodnutí, které zpravidla jdou ke škodě lidí a ve prospěch státního molocha.Takhle se ale země z toho marasmu nedostane.

  Ve středověku a u razantnějšího soudce by Ťok  s Kroupou už dávno měli být natřeni medem a přivázáni ke kůlu u mraveniště. Padá hanba i na premiéra, že je dosud jen kritizuje ale jejich liknavost  v podstatě toleruje. Pokud je citelně finančně nepotrestá, a to neprodleně, měl by u toho kůlu stát s nimi i on!

 Ministr místo toho dává rozhovory novinám, kde redaktoři, zaměstnanci premiérova vydavatelského domu (toho času zaparkovaného v organizaci s "neznámým " hybatelem), ministra šanují. No to by mě vzal šlak   :-) .

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Gruner | sobota 5.1.2019 4:42 | karma článku: 28,98 | přečteno: 776x