Rozlisujme mezi úmrtím na koronavirus a úmrtím v éře koronaviru ...

Zaujala mne slova z nejnovějšího komentáře V.Klause, kterými dává najevo, ze pri četbě statistik o umrtich je potreba rozlišovat mezi úmrtími na koronavirus a úmrtími v době koronaviru. Chapu to jako výzvu k větší rozvaze.

 

Opsanoe odjinud, upozornuju, ze, ze to boul post z prvního dubna raáno: “Ze v Itálii jsou vysoká čísla úmrtí na virus,  korunovaný na pandemicky, způsobena tim, ze každému (zemřelému) starouškovi zasmrdlaji v krku stetickou, a protože tenhle málo škodlivý bacil mají v krku už skoro všichni, najdou ho a objednatelé morbidní statistiky se radují; vím to už pres měsíc od jednoho italského nemocničního doktora. Jejich špitál si tím vylepšuje statistiku výsledků obvykle péče. Rozhodně prý mají v Itálii tolik vážně nemocných osmdesatniku a devadesatniku, ze už prý bylo potreba - s odpuštěním “trochu to probrat”. A dnes ráno tam dotyčný připsal: “Pedpokladam, ze podobně je tomu ve Španělsku, Velké Británii či v USA. Jestli také u nás, to pochopitelně, ale nemohu napsat, protože nebudu podřezávat větev 25 Palackým, o které mi vláda sníží daně za rok 2019, ani riskovat, ze kdyby ten kolosální planetární podfuk prasknul, ze by si třeba rozmysleli odklad splátek hypoték či prominutí najmu a zdravotního a sociálního pojištění (čerpat vše a manželka navíc dávku za hlídání dítěte). Jen mne mrzi, ze už bohužel nejsem ditko školou povinné.”

   To ale byl divny apríl, viďte.

    No, ruce si radsi budu umývat dál, ba i opatrně je otírat špiritusem, aby mne vůbec žena pouštěla domů. I roušku nosit, ohleduplně, abych nikoho neohrozil. Ještěže už se opatření začínají rozvolnovat, při řízení s rouškou se mi mlží brejle.

   Píšu to sem i proto, ze tenhle aprílový žertík se mi vybavil při četbě čerstvého komentáře V.K. staršího, a ten to jistě musí vědět, proč upozorňuje na rozdíl mezi úmrtími na koronavirus a úmrtími v éře koronaviru a, jak jsem tomu porozuměl, varuje před jejich zamenovanim, které by mohlo vážnost situace přecenit a tím přispět ke zbytečně přehnaným epidemiologickym opatřením a přispět tak vypuknutí hluboké hospodářské krize. Tedy, tož tak. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Gruner | čtvrtek 9.4.2020 7:21 | karma článku: 0 | přečteno: 432x