Možnost positivně využít slídění existuje?

Samosebou, že slídit je proti Pánubohu. I když slídilové si třeba myslí, že počítačová analýza myšlení kamerou snímané osoby je využitelná k prevenci kriminality mimo jiné tím, že systém vypočte a následně aplikuje nápravu mysli.

  Vlastně je to tak, že i humánní medicína fušuje do řemesla Prozřetelnosti, protože kdyby ta nechtěla, aby si ten který člověk zlomil nohu, podvrtl kotník anebo přivodil kupříkladu takový žlučníkový záchvat, nedopustila by to. Proto každý, kdo někdy v životě navštívil lékaře, vlastně už první návštěvou lékaře ze svojí vlastní vůle přijal tezi, že život se stará o sebe dle svého poznání, čili když věda přijde na to, jak technickými prostředky odezírat myšlenky, brzo se to zavede do praxe, a pochopitelně že se bude hledat i způsob, jak technickými prostředky a třeba i na dálku například blokovat příslušná mozková centra a tím zamezit kupříkladu páchání trestné činnosti, ale třeba i jinak ovlivňovat myšlení populace. Nemyslím si, že by to dříve či později bylo nějak neproveditelné.

  Důležité je a bude, zda osoby, které jsou v pyramidě moci nadány pravomocí, jsou ty osoby, které jsou k tomu pověřeny na základě zcela dobrovolné vůle obyvatelstva, a jestli zásah do myšlení provedený technickým prostředkem nejde proti zájmu subjektu toho kterého zásahu, není-li ten zájem útokem na svobody jiného, a to třeba i v širším smyslu slova a souvislostech.

  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Gruner | neděle 18.11.2018 7:52 | karma článku: 0 | přečteno: 269x