Islám v Německu a Francii: Pavouk už běhá v široce utkané síti

Pavouk akce, kterou bychom mohli  s nadsázkou a nepřesně nazvat "islámská lekce Evropě" se zjevně rozběhl. Už to není jako vloni, kdy po dvou úderech nastal klid. Tentokrát, tedy po Nic e, pavouk jakoby vyběhl do své rozsáhlé sítě.

     A dá se čekat, že za nějaké tři neděle, si možná přestaneme libovat, že u nás. tedy v ČR,  je klid. Tak prý totiž někteří odhadují dobu, kterou ještě potrvá než Strašidlo strachu vběhne i do České republiky ve větší míře. Každopádně můžeme doufat, že nás tato nevyhnutelnost nepotká.

    Letošní 21. srpen tak možná nebude jen úlevou nad smutkem ze ztracených let těch, na které to po sovětské invazi roku 1968 tak padlo, ale též přihlášením se reality, sdělující, že bezpečnost a klid nejsou samozřejmé.

    Ne, teď to asi ještě to nebude tak, že každý se bude muset rozhodnout, jak se ke strachu a společenské situaci, která jej vytvořila, ba i k islámu samému postaví, kromě toho, jestli jeho příchozí vítá nebo ne. Ale pomalu už začne být na každém z nás více vidět, jak to všechno cítí. Dost možná, že doba začne být méně o penězích a více o opravdovějších hodnotách života a osobní i všeobecné víry.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Gruner | úterý 26.7.2016 15:54 | karma článku: 29,84 | přečteno: 1416x