I zfalšování výsledků voleb, jako smysl "hackerského" útoku.

Na stránkách www.volby.cz, které spravuje Cesky statistický úřad nenacházím základní údaje nezbytné pro kontrolu výsledků voleb veřejností. Chybí totiz tabulka s přehledem volebních výsledků podle volebních okrsku. Podezřelé.

Skutečnost, uvedená shora, mne vede k přemýšlení o povaze tzv.hackerskeho útoku provedeneho na volebni data parlamentních voleb v ČR 2017. A vede mne i k otázce, jestli onen útok mohl být proveden v koordinaci s činností osob, které jsou pověřeny organizací parlamentních voleb jako férového aktu hlasování občanů. Pokud se nemylim a skutečně  nejsou centralne zveřejněny pro kontrolu nejširší veřejností výsledky parlamentnich voleb s počtem hlasů pro každou jednotlivou stranu v každém jednotlivém okrsku v cele zemi, je samozřejmě velmi znesnadnena kontrola údajů o výsledcích voleb veřejností. To, že je zveřejněn přehled volebních okrsku s pouhou informací , že sečtení hlasů v nich již bylo skončeno, kontrolu vysledku voleb veřejnosti veřejnosti takřka znemoznuje. Nezveřejnění těchto údajů by mohlo znamenat , že v podstatě s námi státní moc hraje hru na slepou bábu, jejímž výsledkem je, že oficiálně zveřejněným výsledkům voleb věřit sice můžeme, ale nemusíme, a k tomu, abychom jim věřili, že je důvodů méně než málo. (Pozor, netvrdím, že výsledky voleb falšoval třeba jejich vítěz)..

Samozřejmě, že je možné, že se mýlím, a někde ty výsledky voleb podle jednotlivych okrsku zveřejněny jsou. Na stránkách www.volby.cz spravovaných Českým statistickým úřadem, jako oficiálním zpracovatelem výsledků voleb, jsem je ale nenašel.

   Konkrétně mohl pokus výsledky voleb zfalšovat vypadat napřiklad takto: data odeslaá do sčítacího centra ČSÚ (Českého statistického úřadu) mohla být tzv.hackerskym útokem upravena (falšována) tak, že výsledné součty odpovídaly nečímu zadání, tedy že zveřejněné "výsledky voleb" jsou bez ohledu na to, jake jsou skutečně výsledky hlasování občanů.

   Abychom si rozuměli, netvrdím, že se to stalo. Pokud ale neexistuje možnost výsledky voleb překontrolovat kterýmkoli občanem a kterýmkoli členem okrskových volebních komisí , možnost takového zfalšování je. Proc tedy uvedená tabulka na webu www.volby.cz schází?! Nebo neschází? Kde je? A jak to, že ve věci tzv.hackerskeho útoku vystoupila veřejné pouze mluvčí úřadu a nikoli jeho nejvyšší představitel a předseda ústřední volební komise?! Dokud nebudou předložena data ze všech volebních okrsků jednotlivě, neuvěřím, že výsledky voleb nebyly záměně zfalšovány, a že se tak nestalo s vědomím  nejvyšších míst. Klepete si na čelo? Já se ptám, jak  tomu, že k tomu mlčí politici, rozumíte vy.. Nebo prosím o přátelské upozornění, kde tu tabulku najdu. Děkuji. Opatrnost, sestra inteligence.

 

 

Autor: Miroslav Gruner | pondělí 23.10.2017 6:17 | karma článku: 0 | přečteno: 527x