ANO se pokouší zachovat si tvář

Kdyby poslanci ANO neodešli ze sněmovny a hlasovali ó vydání AB, vyšel by najevo vnitřní rozkol v ANO, což by mělo vliv na jejich volební preference. AB předstírá slušnost. Pelikán si plete politiku s advokacií, a snaží se mást.

Víme, že v hnutí ANO někteří lidé nemají se základní slušnosti problém, to jsou ti, kteří když policie ó vydání Babiše požádala, rekli, že budou hlasovat pro jeho vydání. A potom jsou v něm ti, kteří různou měrou spěchali Babišovi na pomoc, na prvním místě mezi nimi je Pelikán. Když ten říká, že nenašel nic, co by svědčilo pro oprávněnost obvinění, musíme to číst tak, jak je to myšleno: nenašel jsem, protože jsem nehledal, čili nikoli, že důvod k tomu není. Pelikán je profesí právník a takovéto chováni, které v jiných povolání je označováno za krivactvi, bere tahle profese za součást své profesní způsobilosti... 

   Co se týče Andreje Babiše a toho, že hlasoval pro svoje vydání, on musel, kdyby totiž z jednacího sálu odešel, byl by usvědčený zbabělec, kdyby hlasoval proti, nebylo by mu to nic platné a měl by z ostudy kabát, hlasováním pro svoje vydání se tedy pokouší předstírat slušnost. Takovy dojem však udělá už jen na úplne hlupáky.

   Smutné je, že ti poslanci ANO, kteří původně rekli, že budou hlasovat pro vydání obou podezřelých , odešli že salu spolu s ostatními. Svědčí to ó tlaku, který na ně byl vykonáván. A to zase ó vnitřních poměrech v této, jak teď už tedy víme s naprostou jistotou, straně, která nectí demokracii.

Autor: Miroslav Gruner | čtvrtek 7.9.2017 10:35 | karma článku: 25,13 | přečteno: 635x