Muž a žena bezprostředně po sexu. Na co kdo myslí?

No – na dosti různé věci. Mám pro vás ohledně těch myšlenek báječný obrázek. A též nějakou úvahu - na téma, které snad každému proběhlo hlavou v životě mnohokrát.

Nemyslím teď situaci, kdy ti dva po horké noci už spolu ráno snídají, jak to známe od Karla Gotta. Ale situaci těsně po milování, když v klidu a uvolnění odpočívají vedle sebe v posteli.

Podívejte se nejdříve na obrázek.

Muž a žena po sexu

Rozdíl v myšlenkách je dán tím, že typická žena přece jen stále většinově spojuje intimní život s nějakým mužem s celkovým soužitím nastálo nebo aspoň na delší dobu v řádu nejméně měsíců, ba i několika let. Mužovi zase typicky vyskočí v hlavě představa dalšího tělesného obcování s jinou ženou. S jinými tělesnými proporcemi, než má ta stávající milenka vedle něj oddechující.

A proč toto, ptá se sama sebe žena. Nebo se totéž ptá svého muže nahlas: „Co má ona lepšího než já, že tě tak přitahuje?“

Mužská odpověď je ta nejbídnější, nejbídákovatější, jakou si žena dovede představit: „Ona má jiného to, že jsem s ní ještě nespal, zatímco s tebou už ano.“

Jsou snad všichni muži takoví prasáci?

Odpověď opět souvisí s tím, jak Matka příroda rozdělila mužské a ženské role při zachovávání rodu, při plození potomstva. Žena potřebuje s tím svým jedním, se kterým spí, trávit nadále ideálně dvacet dalších let v pevné rodině, kde je jí ten muž oporou, dokud děti nevylétnou z hnízda.

Muž zase potřebuje zasít své semeno postupně do co nejvíce žen, aby maximálně zvýšil pravděpodobnost, že se rodově zachová, že rodově přežije a že tak porazí svou individuální smrt způsobem, který je biologicky jediný možný a nejlepší ze smutných.

Ano, jistě, moderní doba tyto klasické rozdíly v rolích razantně stírá.

Ano, jistě, mnoho moderních dívek má dnes „kamaráda s výhodou“, tj. na občasné scházení se včetně vyspání se, nic víc. Takových kamarádů může mít souběžně i více, člověk má přece obecně více kamarádů.

Ano, jistě, mnohé moderní ženy balí chlapy tak aktivně, až chlapi zděšeně prchají.

Ano, jistě, jsou i muži celoživotně věrní jedné ženě.

Ale – řekneme si ještě příště v této sérii – hlubší porozumění tomuto jevu může zachránit mnoho trápení v párovém soužití. Nelze předělat myšlením ženu úplně na muže a naopak, ale lze docílit stavu, že ten druhý není takový prasák (ta druhá taková puťka) úmyslně a ze zlé vůle. Pak už se lépe chápe a lépe žije.

Souvisící blogové články jsou zde mé tři bezprostředně minulé.

(V textu bylo citováno z nové knihy autora Davida Grubera a ilustrátora Romana Kliského Muži, muži – ženy, ženy.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Gruber | čtvrtek 17.10.2019 11:10 | karma článku: 26,38 | přečteno: 1557x