Pojďme (prosím) přestat nadávat
A to všechno i přes to, že nám vlastně většinu informací někdo řekl, nebo jsme si je někde přečetli, nebo jsme o nich pouze někde slyšeli. Sami jsme u ničeho nebyli. Jak si můžeme být tak jisti tím, co nám zpravodajství zprostředkovává? Máme skálopevné názory na věci, o kterých vlastně vůbec nic nevíme. A to mě naprosto unavuje. Poslouchat “spravedlivý hněv“ chytráků, co jen rádi hází kamením. Ať hodí kamenem ten, kdo je bez viny. A ono nám to prořídne.
Stejně tak si libujeme, když se hází špína na herce, herečky, zpěváky a vůbec všechny, kteří kdy v životě něco dokázali. Koho zajímá, že Karel Gott přišel pozdě do divadla, Agátě Hanychové vykouklo na přehlídce prso nebo že paní Havlové je smutno. Co je komu do jejich soukromí?! Často mně napadá, když sleduji prosté lidi v metru, jak listují horlivě bulvárem, že je budu tajně sledovat do jejich bytu a vyfotím, jak se sprchují, podvádí svojí ženu, nebo jak jim bylo smutno z toho, že jim někdo umřel. Pak to vyvěsím v metru.
Nebo co takhle nafotit, jak paní redaktorka z bulvárního časopisu přibrala po mateřské. Hm? Jenom proto, že někdo je slavný, tak do něho budeme veřejně šťourat a soudit. Ó jak hrdinské.
A pokud se někdo s kvalitním názorem přeci jen objeví, tak ho v diskuzích semele banda primitivů, kteří sami bez názoru, umí jen rychle ťukat do klávesnice. Karmu pak dostane článek antipolitický a zapšklý. Ať je pod článkem tlačítko „souhlasím s článkem“, nebo „nesouhlasím“. Ale karma?
A je to takhle se vším. Umíme krásně nadávat na McDonald, ale sami do něj všichni chodíme. Když máme říct, co jsme si včera uvařili dobrého, opět mlčíme. Když máme říct, jaká byla naše studia, nadáváme na debilní učitele. Jsme mistři v hemzání. Pojďme se na to prosím vykašlat.
Není pochybu o tom, že by měla existovat jakási zpětná vazba, neboli kritika, ale ne nadarmo je kritika dokonce profese. Tak ať je tedy vykonávána profesionály.
Za poslední tři roky zde na blogu jsem se nikdy nevyjadřovala ke společenským náladám, politickým situacím aj., ale dnes přišla ta chvíle. Ráno jsem se v naší studentské kavárně (jako vzdálený pozorovatel) účastnila debaty skupiny dívek (promiňte mi ten výraz), slepic. Poslouchat to, jak se rochní v nedostatcích ostatních lidí a podporují se ve vzájemné zášti, mi nahnalo takovou hrůzu, že jsem se rozhodla sepsat tento článek. Úplně se mi vybavil ten Čapkovský strach z davů a masového šílenství.
Můj blog byl a vždycky bude především o jídle, rodině, kamarádech a tom, jak se vařilo před sto lety. Věřím, že je potřeba tvořit věci, které lidi potěší a rozesmějí (třeba proto, že jsem spálila bábovku, nebo že mi jí snědl pes) a né házet na lidi prázdné věty, které plodí zase jen zlo a mrzutost.
Posledních 5 dní jsem strávila v Turíně na celosvětovém setkání malých výrobců a gastronomů (Salone del Gusto), takže jsem přímo nabitá zážitky, o které se samozřejmě na svém foodblogu ráda podělím, ale bude to chvilku trvat. Jinak všem přeji hezký týden a nebuďte morousi! :)
Anna; Grosmanová
Proč už Česko není soběstačné v produkci potravin? A hrozí jejich nedostatek?
Já sama nevím. Ale ze zpráv nejen ze zahraničí je zjevné, že je třeba nastražit uši a vznést dotazy. Jaká je tedy situace ve světě a v Česku?
Anna; Grosmanová
„Co mám pořád vařit?“
Po prvotním šoku z přepadové virové okupace, přichází, jak se dalo čekat zákopová válka. Zákopová válka je ovšem jen pro vytrvalé. A tak jestli mezi vytrvalé typy nepatříte a připadáte si paralyzovaní nabízím inspiraci.
Anna; Grosmanová
Skladování jídla doma? Desetkrát větší šance, že se vyhodí.
Nikdy více, za posledních 30 let, nebylo třeba dávat pozor na to, aby se nám doma potraviny nekazili jako dnes. Jak na skladování potravin? A předně těch momentálně nejohroženějších? V tomto popisném návodu.
Anna; Grosmanová
Jídelníček na 14 dní, aneb jak nakoupit rozumně
Doma je nečekaně celá rodina, a tak to asi bude měsíc. Jak si naplánovat jídelníček a podle toho nákup, aby to mělo smysl, nestálo to moc peněz a času? Abyste nenakupovali zbytečnosti, co se zkazí a co nikdo nebude chtít jíst.
Anna; Grosmanová
Třený knedlík k zajíci na smetaně (294)
Změna editoru na tvorbu článků a pozvání na Expo s prezentací o projektu Sandtnerová, mně nečekaně donutila se zase rozhýbat. Ku třístovce opravdu pomalu (haha Slow Food), ale jistě. Kdo z vás projekt Sandtnerová neznáte - ZDE!
Další články autora |
Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie
Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...
Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka
Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...
Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve
Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...
Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další
Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...
Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů
Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...
Soud rozhodne o kastracích pro změnu pohlaví, Piráti s tím v koalici neuspěli
Ústavní soud oznámí, zda operace zůstane podmínkou pro úřední změnu pohlaví. Česko je jedna z...
Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie
Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....
„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců
Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...
Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci
Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...
Prodej bytu 3+kk, 73 m2, Jana Maluchy, Ostrava - Dubina
Jana Maluchy, Ostrava - Dubina
2 670 000 Kč
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz