- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zelný salát II.:
Ingredience:
0,5 kg zelí, sůl, 2 lžíce octa, kostka cukru, 4 dkg slaniny, 3 dkg cibule, pepř, olej
Bílé zelí nakrájíme na nudličky, košťál odřízneme a zelí dvakrát spaříme vařící vodou. Poté zelí dáme okapat, osolíme je a polijeme octem, v němž je rozpuštěno trochu cukru. Povaříme zelí 5 minut a poté necháme půl hodiny vychladnout v lednici. Poté ocet ze zelí lehce vymačkáme, zelí dáme na mísu a polijeme ho rozpálenou slaninou, v níž je nakrájená cibule. Nakonec salát opepříme a podáváme.
Moje poznámky:
Moc nám chutnal. Křupavý, podle našeho gusta lehce dokyselený a doslazený, ale jinak vynikající!
Fazolka k obložení masa II. způsob:
Ingredience:
50 dkg fazolky, sůl, soda, 6 dkg másla, 3 dkg strouhanky
Očištěné fazolky svážeme nití do svazečků (asi po osmi) a ve slané vařící vodě s čištěnou sodou uvaříme a na sítě necháme okapat. Na míse fazolky rozvážeme, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme smaženou strouhankou.
Moje poznámky:
Já jsem na to strouhanku už nedávala, tak toho bylo na talíři až až, ale dokážu so představit, že by to tak chutnalo dobře.
Slezské bramborové placky:
Ingredience: 60 dkg oloupaných brambor, sůl, pepř, 8 dkg hladké mouky, 1 lžíce smetany, 1 vejce, 10 dkg sádla
Moje poznámky:
Viva la sádlo! Na placky/pod placky to nejlepší. Neříkám, že na sádle musí se vařit všechno, ale na placky – ideální! Jinak chuťově byly překvapivě skvělé a díky Jirkovu lívancovníku byly dokonce i vzhledné J
Díky Jirko!
Perlička:
Ingredience:
1 perlička, sůl, 5 dkg slaniny, 12 dkg másla
Před úpravou ji protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, pak jí vložíme do pekáče na rozpálené máslo prsíčky dolů a chvíli dusíme. Pak přidáváme po lžících vývar, nebo vodu a dusíme tak, až nám pěkně změkne. Pak odklopíme víko a po obou stranách pěkně do křupava upečeme.
Moje poznámky:
Perlička vynikající! Doporučuji všemi deseti. Stála myslím něco okolo tři set korun. Přední nohy byly tmavší, chutnaly až skoro do kohouta, zkrátka jako starší drůbež. Zadní více připomíná kuře, ale stejnak oproti kuřeti velká pochoutka! Mňam.
Ještě jsme si k tomu udělali fialové hranolky. To aby toho nebylo málo…
Další články autora |
INDEX NOSLUŠ s.r.o.
Středočeský kraj
nabízený plat:
28 000 - 34 000 Kč