Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A koho dalšího, kromě prezidenta, ještě neuznáme?

Tak nějak jsem si říkala: „Konečně jsou ty volby za námi,“ protože ty hnusné útoky a obviňování, kterými nás média v době kampaně bombardovala dnes a denně, mne znechutily na tolik, že jsem několik dní neměla odvahu otevřít ani svůj laptop.  

 

 

Je po volbách, máme zvoleného prezidenta, a ačkoli nejásám nadšením (a nejásala bych ani v případě zvolení druhého kandidáta) respektuji výsledek voleb a říkám si: „Tak uvidíme.“

Bohužel, štvanice neskončila a z naší malé zemičky se stává bojiště každého s každým.

Naprosto nad mé chápání je jakási petice s názvem: „Miloši Zemane, nejste a nikdy nebudete můj prezident," s níž přišla režisérka Monika Le Fay a uvedla, že onu petici podpořili, mimo jiných umělců, i Veronika Žilková či Vladimír Hanzel, což ovšem oba zmínění umělci záhy popřeli a paní Le Fay se k tomu vyjádřila slovy: „Bohužel, útoky na odpůrce Miloše Zemana jsou stále častější a ne každý má odvahu jim čelit."

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak paní Le Fay organizuje petici s výzvou, aby lidé neuznali za svého prezidenta člověka, který byl řádně zvolen v demokratických volbách, protože nechce za prezidenta lháře, ale zároveň lže o podpoře svého projektu paní Žilkovou a panem Hanzlem (čili dopouští se stejné manipulace za pomoci lží, jakou vytýká Zemanovi) a ještě se nestydí hovořit o nějakých útocích na odpůrce Miloše Zemana?

Proboha, jaké útoky na odpůrce Zemana jsou podnikány?

Jsou snad nějaké petice za to, aby lidi přestali chodit do divadla? Aby přestali sledovat stupidní, několik let se táhnoucí, seriály, kterých přibývá, jako hub po dešti a člověk už pomalu nemá ani kam přepnout? Aby lidi přestali kupovat výrobky (či nevstupovali do fondů a nepojišťovali se), na které dělají reklamy ony známé osobnosti – odpůrci Miloše Zemana?

Ničeho takového jsem si nevšimla.

Naopak, naprosto v šoku jsem byla, když média vyzvala k reakcím na volbu prezidenta i malé děti, které papouškovaly názory svých rodičů, aniž by vůbec rozuměly tomu, co říkají.

Dcera mé kamarádky se po vítězství Zemana rozplakala a pravila: „Tak to teď budeme muset zamykat všechny dveře, aby se k nám ten Zeman nedostal, že jo?“ Když se jí matka zeptala, co tím myslí, zjistila, že to byla reakce na informaci, že je Zeman zloděj.

Uvědomujeme si vůbec, jak tyto naše líté boje negativně ovlivňují mentální vývoj našich dětí? Jak můžeme chtít po našich dětech, aby správně pochopily význam slov: svoboda, demokracie, respekt, zákony? Aby pochopily, že ve společnosti lidí fungují určitá pravidla, která je třeba respektovat i za předpokladu, že k nim mám určité výhrady, či s nimi nesouhlasím, a že ovlivnit nastavení těchto pravidel lze jen a pouze legitimními způsoby?

Naše děti si musí uvědomit, že sejmutím fotografie prezidenta (ač nás jakkoli zklamal) ze zdi tříd, nepřestává být naším prezidentem. Stejně, jako špatný rodič nepřestane být rodičem tím, že zničíme jeho fotografie.

Musí si uvědomit, že v demokratických volbách zvolený prezident, nepřestane být prezidentem proto, že si nějací umělci sepíší petici, že není jejich prezidentem – to, po dobu pěti let zůstane pouze jejich niterným pocitem, pak budou mít možnost to legitimním způsobem změnit.

Jak jsem již mnohokrát zmínila, život nebyl, není a nikdy nebude spravedlivý, a stále věřím, že i všechno zlé je pro něco dobré.

Někdy si prostě člověk musí nabít hubu, a někdy dokonce znovu a znovu a znovu (jako například při volbě Miroslava Kalouska – ať už za jakoukoli stranu), aby teprve učinil ten správný krok, ta správná rozhodnutí.

A o tom ten život tak nějak je.

 

Jitka Gotterová

 

Autor: Jitka Gotterová | středa 30.1.2013 9:05 | karma článku: 36,61 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

Každou chvíli narazím na internetu na nějaký článek, který vypráví, jak si hlavně samoživitelky a další sociálně slabší rodiny ztěžují, že nemají ani na dárky pro děti a pro své blízké. Já to vidím jako příležitost upravit hodnoty

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75 | Přečteno: 707x | Společnost

Jitka Gotterová

Jak vám pracovní úraz může změnit život

Co je u nás v Čechách možné a jak je u nás postaráno o nemohoucí lidi, kteří celý život pracují a přispívají do systému a následně očekávají, že se o ně stát postará alespoň po dobu, než se zotaví po pracovním úrazu.

11.12.2022 v 14:10 | Karma: 19,77 | Přečteno: 696x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Roušky, respirátory a cosi shnilého mezi lidem českým

Se zájmem jsem si přečetla článek blogerky Dáši Stárkové s názvem Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem , kde autorka lidu českému vytýká neohleduplnost, bezohlednost, nezodpovědnost ba doslova prohnilost ........

5.12.2022 v 7:00 | Karma: 29,16 | Přečteno: 1213x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

Myslím to vážně. Velmi mě zaujal článek s názvem Jak vypadá skutečná bída v němž se autor zamýšlí nad nářky lidí nad dnešní nelehkou situací a vyvozuje závěry, že nikdo z těch uřvanců nemá ani potuchy, co je to skutečná bída.

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40 | Přečteno: 656x | Diskuse| Společnost

Jitka Gotterová

Diagnóza zní jasně a nesmlouvavě - Troll

Nedávno pan doktor Tomáš Vodvářka publikoval na iDnesu svůj článek psaný pro blogosféru s názvem Kde končí svoboda slova? Musela jsem se nad položenou otázkou pousmát, protože mě ihned napadla odpověď: "No přeci na iDnesu."

11.11.2022 v 11:30 | Karma: 28,53 | Přečteno: 584x | Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Jestli Rusko prolomí frontu, můžeme na Ukrajinu vyslat vojáky, zopakoval Macron

2. května 2024  13:18

Francouzský prezident Emmanuel Macron opět připustil možnost vyslání západních pozemních jednotek...

Bezpečnostní úřad má nového šéfa. Čuřín chce víc digitalizace a méně prověrek

2. května 2024  11:51,  aktualizováno  13:15

V Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy