Ujišťuji každého, že budeme opět svobodně cestovat, mluvit a "dotýkat" se jeden druhého

A také zpívat, hrát a tančit. A to i bez potvrzení od doktora a hadru na tváři. Budeme ohromeni, co všechno (z)můžeme v novém světě.

Jenom to už nebude v rámci neefektivních mechanismů stávající (ne)demokracie. Ta se sama odepsala a ukázala, že je neschopná se obrodit a zajistit nám všem vyšší duchovní i fyzickou kvalitu života. Přejeme si proto zásadní změnu bytí jako v roce 1989. Potřebujeme zažít společenskou "explozi" - zvrat, který lidem navrátí jejich životy a radikálně zvedne lidskou perspektivu.

Vrátit lidem sebedůvěru a otevřít úplně nové možnosti v individuálním a kolektivním rozvoji a odemknout realitu - to je možné udělat jen v rámci společenského "šoku" dosažením nového bytí a sebeuvědomění. Je to jako získat novou totožnost - nové kolektivní já. Je mi líto, ale tak to je. Bez tohoto nového sebeuvědomění se nic nezmění, ať bude u moci jakákoli partaj.

Celá naše civilizace brzy udělá kvantový skok - zásadní myšlenkový a emocionálně společenský posun, neboť kulturní vývoj zaostal za technologickým. Stojíme na prahu kulturního šoku. Je proto přirozené, že dojde k převratným společenským změnám, a tím i k pádu "železné karanténní opony" u nás i ve světě. Čekají nás opravdu převratné změny, spojené s transformací lidského ducha.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Goldman | pondělí 3.5.2021 18:29 | karma článku: 9,81 | přečteno: 372x