Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukazuje se, že nástroje konvenční vědy a medicíny jsou omezené

Jsme svědky toho, jak konvenční medicína (společně s vědou) dosáhla svých hraničních možností udržet populaci v dobrém zdravotním stavu.

"Pane doktore, vám nevadí, že lidé masově opouštějí konvenční medicínu a hledají nové cesty k uzdravení?"

"Ne."

"Vy to berete sportovně, že?" Sestřička se uchichtla.

"Co mi zbývá?"

Tohle je jedna z těch lepších reakcí docela sympatického doktora na to, co se bude v následujících letech dít. Pandemický duchovní marasmus vyburcuje hodně lidí k tomu, že začnou sami se sebou něco dělat.

Zažili jsme to už po roce 89, kdy nastal boom alternativní medicíny a hlad po nových duchovních informacích. Předlistopadová cenzura a "zapšklost" socialistického zdravotnictví udělaly své. Uplynulo 30 let od revoluce a my opět cenzurujeme nepohodlné názory a opět se pasivně spoléháme na "zázraky" materialistické vědy a medicíny.

Za žalostný myšlenkový a fyzický stav lidí je zodpovědný náboženský a lékařský establishment. Pravé lékařství musí zahrnovat péči o duši a tělo.

Nepřijatelné chování značné části lékařské, vědecké, psychiatrické i církevní obce během pandemie - mlčení a zrada těch, jež měli pečovat a chránit naše duchovní a fyzické zdraví - vyvolá nebývalý zájem o nové léčebné metody. Lidé se začnou více sebevzdělávat v tom, jak nehřešit v myšlenkách a ve slovech, aby nepoškozovali svou imunitu a zdraví.

Uvědomí si vážnost situace, zmobilizují se, probudí se a budou chtít pro svou duchovni a fyzickou pohodu udělat mnohem víc než doposud - než pro ně kdy udělala praktická medicína a psychiatrie. Nedovolíme přece zhroucení celého systému i společnosti jen proto, že jsme lhostejní k tomu, co se v našich životech děje.

K tomu ovšem mělo dojít už dávno. Kdyby lékaři západní medicíny vedli pacienty k tomu, aby se naučili žít radostným, klidným a moudrým způsobem života a uměli odkládat negativní myšlenky, situace v nemocnicích i ve společnosti by mohla být dnes úplně jiná. Kdo tady tedy selhal? Bylo jen otázkou času, kdy se zdravotnictví začne hroutit.

Člověk je obyvatelem dvou světů - fyzického a metafyzického. Uzdrav, člověče, své myšlenky, a vyléčíš záhy i své nemocné tělo!

Miloš Zeman v jednom rozhovoru - tuším, že o bylo ještě na Barrandově s Jaromírem Soukupem - poznamenal, že se v člověku nacházejí dvě já. Média tuto Zemanovu vypozorovanou moudrost přešla mlčením. Miloš Zeman měl ale pravdu. Člověk je obyvatelem dvou světů - fyzického a metafyzického. Tyto dvě základní existence - pozemský člověk a člověk nebeský, jak mu také říkali velcí křesťanští myslitelé, koexistují v každém z nás. S touto "schizofrenií" - dvěma odlišnými existencemi v rozdílných vesmírech - se lidské bytosti potýkají od počátku světa.

Fyzický člověk je součástí těla přírodního a charakterizuje ho dualita - mužský a ženský. Metafyzický člověk je součástí Božího těla a charakterizuje ho triáda - láska (Otec), moudrost (Syn) a dokonalé klidné bytí (Duch svatý). Obě existence se setkávají v lidském srdci (obrazně řečeno) - v duševno duchovním těžišti, které se nachází v blízkosti lidského srdce (proto se mu někdy říká srdeční čakra). Naše viditelná pozemská existence má v tomto světě svůj počátek a konec, zatímco naše metafyzická existence je věčná - je dokonalým obrazem Boha.

Moderní věda došla k závěru, že fyzický vesmír má počátek v události, které říkáme velký třesk. Počátky fyzického vesmíru se věda snaží stále pochopit a zkoumat u nejrůznějších jevů. Tak jako má počátek v jediné události fyzický vesmír, jenž umožňuje fyzický život bytostí, má svůj počátek v jediné kosmické události i metafyzický vesmír, jenž umožňuje duchovní život bytostí.

Jak ale mohou vědci pochopit svou polovinu vesmíru, když odmítají uznat a poznávat druhou polovinu vesmíru? Nehledě na to, že teprve integrací obou světů - fyzického a duchovního života - je možné dospět k správnému pochopení a naplnění lidské existence. Proto vědci stále ještě tápou ve tmě, stejně jako další experti nejrůznějších oborů, a nenacházejí klíč k vyřešení elementárních problémů.

Představitelům nejrůznějších oborů stále uniká totalita lidského bytí - totalita toho, kým skutečně jsme, a jak funguje skutečná kosmologie vesmíru. Uniká jim jednota veškerého života. Není proto divu, že tolik vědců, lékařů, psychiatrů, sociologů, pedagogů i politiků toleruje nebo dokonce podporuje sebedestrukční chování společnosti jako prostředek k potlačení škodlivých vibrací drobných organismů.

Modlitba je nejvyšší forma ovládání myšlenek. Naše nejsilnější myšlenky se manifestují ve viditelné formě.

V našem srdci - duševno duchovním těžišti se střetávají podvědomé, vědomé i nadvědomé myšlenky a pocity, vyvolané nejrůznějšími představami. Tou nejrozšířenější představou, jež ovlivňuje všechna naše rozhodnutí a manifestuje se viditelně v našem světě, je myšlenka, že jsme odloučeni od Boha - od věčného života, nekonečné krásy a dobra, nekonečných možností a příležitostí.

Myšlenka, že jsme odděleni od naší věčné duchovni existence - od sebe samých a od Boha, je mylnou představou, leč všeobecně rozšířenou. Místo nirvány však přinesla lidstvu jen bolest a zkázu. Zlost a trvalá frustrace, plynoucí z nejistoty, co s námi a našimi blízkými jednou bude - že nemáme žádné jiné vyhlídky než smrt, ovlivňují negativně všechna naše rozhodnutí.

Tato mylná řídící myšlenka vede ke všem vnitřním i vnějším zápasům, způsobuje všechno utrpení, jež vede k tomu, že jedinci i společnosti používají psychologické, slovní i fyzické násilí k vyřešení svých problémů. Vědomí konečnosti a zániku ospravedlňuje všechnu naši krutost. Naopak vědomí věčného života v náruči milujícího Boha plodí trvalý mír a nenásilnou formu existence. Je čas změnit naši řídící myšlenku.

Jediným možným řešením současné situace je vibrační změna - transformující změna vnímání energií v našem vědomí a srdci. Po této změně voláme už dlouho, za ni se vroucně modlíme, aby přinesla všem formám života nový mír a léčivé energie. Strach, vina a nenávist obsahují nejtěžší vibrace - produkují nejnebezpečnější formy chování u lidí, buněk i nebuněčných organismů.

Naopak láska, hluboké pochopení života a vnitřní mír obsahují nejvyšší, nejjemnější vibrace. Takové prostředí brání vzniku nových nebezpečných forem chování včetně covidu. Proto lidé, kteří žijí ukázněným harmonickým životem a pravidelně meditují, získávají nejúčinnější ochranu před škodlivými viry. V tomto dokonalém vyladění zabraňují ve svém prostředí vzniku nových závažných infekcí.

Brzy pochopíme, že pokus izolovat nás od škodlivých virů - izolovat nás jednoho od druhého byl pokusem oddělit nás od sebe samých - od lásky. Neboť co jiného jsme než láska - dokonalý obraz Boha? Proto přichází doba opravdového léčení. Začneme léčit naše omezené představy o realitě, jež nás nečekaně uvrhly do separace - samoty, bezmoci a závislosti.

Autor: Jiří Goldman | středa 24.11.2021 11:34 | karma článku: 7,84 | přečteno: 318x
  • Další články autora

Jiří Goldman

Přišel čas probudit všechny spáče a ukončit náš nesmyslný boj o moc nad světem

Pravým důvodem všech událostí po roce 2000 - toho, co se děje - je zpochybnění mocenského uspořádání života a jednou provždy vrátit lidem na Zemi moc a kontrolu nad vlastním životem.

27.10.2023 v 13:57 | Karma: 7,75 | Přečteno: 274x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Tmářství ve vědě a medicíně jsme dlouho přehlíželi

Jak je možné, že současná věda a medicína nabyly tak obludných fanatických rysů a že ti, kteří vedou svatou válku s covidem, ignorují vzrůstající chaos a utrpení lidí?

15.5.2021 v 15:59 | Karma: 19,40 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Ujišťuji každého, že budeme opět svobodně cestovat, mluvit a "dotýkat" se jeden druhého

A také zpívat, hrát a tančit. A to i bez potvrzení od doktora a hadru na tváři. Budeme ohromeni, co všechno (z)můžeme v novém světě.

3.5.2021 v 18:29 | Karma: 9,81 | Přečteno: 372x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Jaký národ, taková vláda

Proč vláda nabírá jen lidi, kteří jsou ochotni dál prohlubovat společenskou, ekonomickou a emoční kalvárii, jež je žalostným projevem úpadku lidského ducha v politice, ve vědě i medicíně? Inu, slepí vedou slepé.

28.4.2021 v 18:23 | Karma: 10,87 | Přečteno: 405x | Diskuse| Společnost

Jiří Goldman

Jak jsme povolali mudrce na Východě i Západě - a nastala tma

Toto je můj příspěvek k nadcházejícímu svátku Tří králů i malá připomínka svátku Vánočního, jenž sice v našich končinách proběhl, který ale řecko-ruská církev slaví až v lednu.

3.1.2021 v 17:35 | Karma: 7,62 | Přečteno: 239x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vůz technických služeb rozmetal autobusovou zastávku, řidič byl opilý

30. dubna 2024  14:14

Na okraji Mostu dnes dopoledne menší nákladní vůz zcela zdemoloval autobusovou zastávku, na které v...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil třináctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  14:09

Britská policie zadržela muže s mečem, který v severovýchodním Londýně zřejmě zaútočil na lidi a...

Novým ministrem za TOP 09 bude Tuleja. Fiala ho označil za posilu pro vládu

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  14:05

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Budoucí ministr pro vědu za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24,  aktualizováno  13:50

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace bude za TOP 09 Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 47
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Narodil jsem se v roce 1964. Vedu kontemplativní způsob života. Hledání a zkoumání "věčné pravdy" člověka nikdy neomrzí, jakmile překoná tíhu tělesného bytí. Hlubokou mystickou koncentrací jsem se zabýval i v předešlém životě. Na svém panství v Jasné Poljaně jsem prosazoval nenásilnou neposlušnost vůči autoritám a systému. Jako reformátor ruské společnosti jsem "hlásal" zrušení hierarchických struktur a soukromého vlastnictví, neboť jsem v tom spatřoval největší společenské zlo, čímž jsem se stal trnem v oku světské i církevní moci. Touha po dokonalém a jednoduchém způsobu života mě neopustila a budu ji jako svou základní myšlenku dál rozvíjet i v této fyzické existenci. Bezpodmínečná láska a nekonečný tvůrčí potenciál lidské duše se staly předmětem mého každodenního výzkumu. Zajímám se o astrologii, poezii a prózu. Dělal jsem závodně krasobruslení, takže mám vztah ke sportům a hudbě. Mou oblíbenou hrou je Anarchy Online, jež se stala mým druhým (virtuálním) domovem. 

Seznam rubrik