Rozpoutali jste medicínskou mašinérii

Nejen mocenské elity ve vědě a zdravotnictví, ale i mediální či politické elity nás vyzývají, abychom přiznali svůj omyl a uznali jejich moc a autoritu nad světem a přestali věřit sami sobě.

My to ale neuděláme. Tentokrát už ne. Vzdát se vlastního já - svého nádherného já, abychom vyhověli druhým, nám v životě přineslo jen bolest, zklamání a utrpení. Radost, svoboda a mír je to, co nás přeci spojuje s Bohem i s naším vlastním já. Proč bychom se měli vzdát něčeho, co je nám tak bytostně svaté? Jen proto, že to po nás vyžaduje lékařská, vědecká, mediální a náboženská obec?

Víra ve vlastní nadřazenost - snaha mít pravdu za každou cenu - vede lékařskou, vědeckou i mediální obec k šílenému chování. Nezastaví se před ničím, dokud nedosáhnou svého a nestvoří apokalypsu.

V minulosti jsme se mnohokrát vzdali vlastního já - největší radosti a svobody, jakou máme od Boha, protože jsme byli zvyklí poslouchat. Zalekli jsme se toho, že nemusíme mít pravdu, že naše já není dost vznešené a moudré, a uvěřili autoritám. Náboženství od nás vyžadovalo oběť - vzdát se a popřít sebe sama, abychom dosáhli božího odpuštění. A my jsme to tolikrát udělali, protože jsme měli špatné svědomí a strach z Boha. Tentokrát už to ale neuděláme.

Také politické elity od nás v minulosti vyžadovaly oběť a poslušnost. Přesvědčily nás, že máme uvěřit v jejich mocenskou politiku a vojenskou či ideologickou mašinérii - abychom se vzdali svobodného života a svých nejkrásnějších snů a šli bojovat za vyšší společenské dobro. Vzdali jsme se vlastní moci a začali věřit v oddělenost a nadřazenost. Uvěřili jsme, že moc znamená mít pravdu, a zvolili si závislost a strach. Tentokrát už to ale neuděláme.

Také lékařská obec od nás vyžaduje oběť. Vyžaduje, abychom jí bezmezně věřili - a vzdali se svobody, ekonomické prosperity i vlastního zdraví a šli s ní do války s koronavirem. My to ale neuděláme - nevzdáme se svých nejkrásnějších snů o životě. Zklameme vás, abychom nezklamali sami sebe. My už nechceme žít v šíleném světě, v němž víra ve vlastní nadřazenost - ať v politice, vědě nebo medicíně - vede k šílenému chování.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Goldman | úterý 27.10.2020 11:42 | karma článku: 21,47 | přečteno: 763x