Kterak vládní koalice z lavic spěchala

„Né (mikulovský přízvuk?), Jan Palach se nezapálil na protest proti Komunistické ... (Buch, buch)... straně Československa. Jeho sympatie patřily především reformním komunistům, kteří měli podporu (šupyty, dupyty) i ve všech strukturách Svazu vysokoškolského studentstva... k negaci celého poválečného vývoje (klap, klap, klap) a návratu do předmnichovské republiky...“

Ve videoverzi jsem viděl jen vybranou část Grebeníčkova projevu, nicméně i přesto tvrdím, že ne vše je doopravdy tak, jak to na první pohled vypadá. Opustila vládní koalice své pohodlné sedačky opravdu na protest proti pojmenování Jana Palacha reformním komunistou? Při čtení přiloženého rozboru doporučuji spolupracovat s videem zde.

01:19 do konce (obrácená časomíra dle idnes.cz) – Poslankyně, jejíž jméno neznám (a bude tomu tak v mnoha dalších příkladech, byť je jejich činnost jistě záslužná), zde prokazatelně zabíjí dvě mouchy (více ranami).

01:14 – Karolína Peake odchází, majíc za to, že několik ran do stolu znamená, že se jde na záchod (dle věky prověřeného pravidla, že dámy chodí vždy minimálně ve dvou).

01:09 – Přidávají se další poslanci, z poslaneckého klubu KSČM totiž vyšla poplašná zpráva, že se v bufetu rozdávají bagety zdarma. To pravděpodobně proto, aby žádný z poslanců vládní koalice nemohl na Grebeníčkův projev reagovat. Zpráva se nestihla rozšířit do ministerských lavic, Karel Schwarzenberg dále čte denní tisk.

01:05 – Nejsmutnější z vládní koalice byli při opouštění sněmovny dva poslanci s notebookem v levé polovině obrazovky. Nemohli netrhat partu (ať je důvod jakýkoli, jak je ostatně v partajní politice zvykem), a tak museli chtě nechtě pozastavit své účinkování v online hře na hrdiny. Povšimněte si ještě okolo 00:59, jak se se svou hrou loučí neradi.

00:49 – (mimo záběr kamery) Jediný kdo opustil jednací sál opravdu kvůli tématu projevu, byl senátor Štětina, který jakmile se doslechl, že bude poslanec Grebeníček mluvit, promptně přispěchal ze Senátu, aby si taky mohl opustit sněmovnu.

00:38 – Hlavní heroický výkon dne – poslanec s berlemi – důkaz toho, že šlo opravdu o svačinovou pauzu. Předvedl ukázkovou soupaž srovnatelnou snad jen s tím, když Frode Estil doháněl ztrátu po pádu v závodě na 15+15km na ZOH v Turíně. Estil tehdy skončil až druhý, poslanec s berlemi předběhl celou skupinu a mohl si vybrat nejlepší bagetu. Poslankyně Andrýsová následně podala podnět k antidopingové komisi.

00:17 – Čestnou stále sedící výjimkou budiž poslanec Lobkowicz, který to měl k východu daleko.

Je otázkou, proč se média nedopátrala pravého důvodu opuštění poslaneckých lavic členy vládní koalice. Bez hlubšího pátrání jim opět udělila nálepku poslušných „komunistobijců.“ I když uznávám, že to měli novináři v tomto případě trochu složité, neb se jednalo o předem naplánovanou poplašnou zprávu. A aby pravda vyšla najevo, muselo by se stát dvojí. Buď by museli poslanci a poslankyně, kteří odešli, přiznat barvu, že se nechali napálit (což neudělají), nebo by musel některý z novinářů infiltrovat poslanecký klub KSČM. A to by bylo silné kafe i pro Janka Kroupu s parukou à la Dolejš.

Autor: Jan Géryk | sobota 9.2.2013 14:03 | karma článku: 18,46 | přečteno: 881x
  • Další články autora

Jan Géryk

Nemít strach z kolektivity

20.9.2015 v 21:19 | Karma: 7,12

Jan Géryk

Těžko na cvičišti

1.7.2015 v 22:32 | Karma: 10,32