Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

autore, VY mozna zlodeje kradouciho vas majetek nezastrelite, nebot pro vas ma jeho zivot vetsi hodnotu, nez je hodnota vseho majetku ... JA naproti tomu takoveho zlodeje klidne zastrelim, nebot zivot kradouciho drbana ma pro me hodnotu nizsi, nez cena prislusneho streliva. VY si klidne vitejte zlodeje chlebem a soli ... JA ho budu vitat mecem a ohnem, respektive olovem. opravdu netusim, proc by se vasim pseudohumanistickym videnim sveta meli POVINNE ridit i vsichni ostatni ...

5 1
možnosti
VS

Mece ani pochodne nikdo nezakazuje...

0 0
možnosti
JR

J94a15r64a 90R38a26n53k

17. 12. 2012 23:30

A jak byste rozhodl v Rusku? Beslan v roce 2004 - 380 mrtvych:-(

2 1
možnosti
VS

No jo, to je ale Rusko...

0 0
možnosti
JS

Proc zrovna Americanum? Myslite, ze Cesi pouzivaji zbrane rozumneji ? Pokud jako volant pri rizeni, tak potes pan Buh.

2 3
možnosti
Foto

J24i98ř81í 38N79ě74m71e81c

17. 12. 2012 17:26

Tedy nezlobte se pane kolego, ale napsal jste - bez znalosti věci, jak sám uvádíte - nebezpečnou pitominu.

Jediné, v čem s Vámi mohu souhlasit je, že zbraně do školy, divadla, a kina nepatří. JENŽE, tohoto se bude držet pouze slušný člověk, grázl si je vždy opatří, i proti zákazu je bude chtít mít a BUDE je mít!

Mám osobní zkušenost s loupežným přepadení, protože jsem se spolehl na Policii České republiky. Chránit a pomáhat. Prdlajs, Ani jeden z nich mi nepomohl, a zmetka který mě mohl zabít policie nenašla. Mám se po této zkušenosti na ně spoléhat? Kdy přijedou policisté? Až budu bradou vzhůru?

Pokud mě někdo přepadne, a nebo mě dokonce u mě doma bude ohrožovat na životě.  Zastřelím ho.

Žádné výčitky svědomí, já to mám již srovnané. Pro sviňáka grázla, mého potenciálního vraha neuroním ani slzu.

5 2
možnosti
MM

Grázl si opatří i dynamit, granát či chemickou zbraň, máme mít právo si je koupit v samoobsluze?

3 2
možnosti
JH

J23a72n 55H70l80e44d51í30k

17. 12. 2012 17:21

zakázat zbraně v USA je nonsens, možná omezit a i to ztěží,, v USA se lupiči svobodně střílejí, což je 100%ně spravedlivé,,,-- v Česku jsou jsou zavíráni zásadně ti napadení!!

3 1
možnosti
DZ

No to co píšete je sice milé, ale Vaše návrhy mi přijdou trošku dětinské. Já sám zbraně rád nemám. Nicméně aby zloděj (který si zbraň opatří vždy....dokonce i když bude zákonem zakázana a vy na něj budete výstražně mávat prstíkem) věděl, že jde do domu krást na jistotu a slušný obyvatel je zcela bez šance se mu ubránit..... to snad ani nemyslíte vážně. Zákaz zbraní postihne ty slušné. Neříkám tím, že bych dával zbraně komukoli, ale slušný člověk se má právo bránit. Někdo si pořídí zbraň, vy si třeba odběhnete třást se do kouta a doufat... - proč ne, je to vaše právo.

7 2
možnosti
MM

Moudré, sympatické, vyvážené, bez agrese a s argumenty. Tudíž se to virtuálním kovbojům co myslí, že čím je kdo ověšenější kvéry tím je bezpečnější (teorii potvrzuje po zuby ozbrojená maminka psychopata), vonět nebude.

Jinak ne úplně souhlasím, střelba je i lovectví a sport, z vašeho článku, byť na začátku píšete o přísnější regulaci spíše vyznívá úplný zákaz. To mi připadá zbytečné.

4 5
možnosti
RH

R81a16d61e45k 42H64o39d17a27ň

17. 12. 2012 16:31

Základní problém těch "moudrých a vyvážených" argumentů je v nesmyslnosti mantry "když se odzbrojí ti slušní, ti neslušní budou beze zbraní taky protože je neseženou". To je už z principu pitomost: magor tu zbraň chtít bude protože ji "potřebuje" pro své účely a potřebuje mít převahu nad obětí. A vždycky se najdou lidi kteří za patřičný obnos tu věc přesunou z místa kde se sehnat dá k tomu člověku.

Na tom článku níž můžete vidět, že i v dokonale "odzbrojené" Velké Británii není problém sehnat střelné zbraně i pro lidi co ve zločinu nijak nejedou, ani dětské gangy s tím nemají potíže. Pokud chcete argumentovat tím, že "pokud tu zbraně nebudou, nebude je odkud vzít", to je pitomost. Stupidní analogie: o brněnském Bronxu se tvrdí, že je zde minimálně 1 000 těžce závislých na heroinu. Přitom heroin u nás nikdy legální nebyl, tzn. to nemůžou být žádné "staré zásoby" nebo cokoli jiného. Prostě je tu 1 000 lidí kteří se několikrát týdně dostanou k droze. A vy přesto věříte, že stačí říct "odteď budou zakázané zbraně",  a ty zbraně nejen že všechny zmizí, ale už se ani žádné další nikde nevyrobí a nedovezou?

6 3
možnosti
JM

J67a38n 61M76a35l40ý

17. 12. 2012 15:16

Inu, přečtěte si http://cover72.net/zbrojnice/filosofie_ozbrojene_spolecnosti.htm#2_psychologie_zakazu

A pak se zamyslete nad tím, jestli to tedy cestou těch zákazů půjde, nebo ne.

A možná, že až si jednou najdete družku a oženíte se, budete mít zcela odlišný náhled na to, jestli chcete skutečně nechat zločince, kteří se nerozpakovali použít násilí k vloupání do vašeho domova, aby si s ní dělali co jen se jim zamane, hlavně aby nikdo nepřišel k úhoně. Jen poznámka: z policejních statistik plyne, že má největší šanci vyváznout z přepadení nezraněn když se brání střelnou zbraní a druhou nejmenší, když se poddá (nejrizikovější je pokus se bránit rukama).

6 0
možnosti
MH

Nesouhlasím s vámi... Jste ještě takový naivní roztomilý šmudla (bez urážky) a časem možná zmoudříte...

4 1
možnosti
  • Počet článků 34
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1036x
Student, amatérský divadelník, občasný lenoch, maloměšťák, co si už potykal s Prahou.