Live it. Love it. Kladno.

Tohle město stojí za to. Není to prvoplánová kráska, ale má toho spoustu co nabídnout. Fakt mě to tady baví:) Dneska pocitovka...

Dneska píšu, jak mi to jde pod ruku:) Dneska píšu o pocitu. Každé místo ve Vás něco vyvolá. Vzpomínku, nápady.... Chcete tam být anebo ne. Město má spoustu minulosti, přítomnost - a pak hlavně budoucnost.

Minulost

Prolézali jsme staré domy a hledali minulost tohoto města. Má ohromou sílu, nedá se úplně vymazat a může být krásná, když ji na sebe necháte působit.

Ta nedokončená pětiletka za sebou nechala krásný pavlačový dům, před kterým se najednou bagry a buldozery zastavily a demolice skončila. Nikdo ho předtím neopravil - až teď, kdy už víme, že žádná pětiletka hned tak nepřijde:) Pavlač přežila i komunismus.

Minulost je tu s námi a je dobré se z ní poučit. Měli bychom ji znát, abychom alespoň neopakovali chyby a naopak pokračovali v tom, co má smysl.

Opuštěné výrobní haly ožily znovu po svém. A dnes už zas některé nestojí. Stavby, města, lidé, všechno má svůj čas. Jednou jsi nahoře a jednou dole. Všechno jednou začíná a jednou končí. Kladno toho má ještě spoustu před sebou:)

Přítomnost

Kladno je pro mě hrozně zajímavý město. Je to pro mě domov, kde je v každém šuplíku něco zajímavého, co se dá prozkoumat, něco se vzpomínkou, něco co existuje a něco už jen z obrázků. Nabízí tuhle nekonečnou scenérii. Tady najednou dostane myšlenka svůj směr a všechno je jasné.

Výroba je pryč a my hledáme jinou dobu. Lidi přichází sami, bohatství města je v nich. Co s městem dokážeme udělat? Nejsme jenom minulost. Jsme také přítomnost a hlavně budoucnost. Co necháme svým potomkům? Bude to něco, co stojí za to?

 

 

Budoucnost

Myslím, že když člověk něco dělá, měl by to dělat naplno. Snažím se to dělat i při práci pro město:) Do města přichází jaro. Kladno rozkvétá. Máme všechno před sebou, energie je v lidech, co tu žijí. Žijte Kladnem s námi:)

Autor: Anna Gamanová | sobota 27.4.2019 0:07 | karma článku: 13,35 | přečteno: 455x