Ani kapka vody na městských budovách nazmar?

Sucho nás asi bude provázet už pořád. Teploty dlouhodobě rostou, zpevněné plochy se zvětšují, krajina je pořád cca v tom stavu tak, jak jí opustila Strana.  

Na červnovém výboru pro rozvoj jsme konstatovali na základě informací z odboru investic, školství, majetku a z bytového fondu města, že až na pár naprosto ojedinělých výjimek žádná z městských budov nevyužívá dešťovou vodu ani k zálivce ani na splachování.

Některé školy projevily v minulosti zájem o využití jak na zálivku tak na splachování. Jediným projektem, který s tématem pracuje, je chystaná rekonstrukce základní školy Norská. Druhým projektem, který zužitkuje dešťovou vodu, je rekonstrukce střechy zimního stadionu. Paradoxně zároveň

Aby se šetrné zacházení s vodou stalo rutinnou na všech městských objektech i objektech vlastněných městskými firmami, doporučili jsme za výbor vznik pracovní skupiny složené z vedoucích odborů a firem, které zmíněné objekty spravují. Rada vznik pracovní skupiny odsouhlasila.

Víte, jeden z hlavních problémů na kladenské radnici je bohužel stále špatná koordinace jednotlivých odborů. Zatímco jeden má know-how na projektování, druhý má pod sebou budovy a třetí sleduje životní prostředí a na úřadě chybí potřební projektoví manažeři. Je to mravenčí práce, ale pevně doufám, že se nám tuto systémovou chybu podaří postupně odstranit.

 

Autor: Anna Gamanová | čtvrtek 9.7.2020 11:54 | karma článku: 8,29 | přečteno: 327x