Nestávkovala jsem, ale stávku učitelů podporuji.

Stávka učitelů byla svrchovaně oprávněná. Je v zájmu země i jejích občanů, protože je o jejich budoucnosti. Neměla by být jen záležitostí samotných učitelů a pracovníků ve školství. Připojit by se k protestům učitelů měli i studenti a rodiče žáků, protože jaké je dnes školství, taková bude budoucnost země.

   Na tom, jaké podmínky k práci mají učitelé i další pracovníci škol závisí, jaké je české školství, jak připravuje naše děti pro život, jak se absolventi středních i vysokých škol uplatňují v praxi, jak schopní jsou z nich zaměstnanci, manažeři i podnikatelé.
   Na tom, jaké je dnes školství, závisí jaká bude česká společnost, jak se bude dařit české ekonomice a tedy všem občanům, jak úspěšná bude Česká republika v mezinárodní konkurenci po další desítky let.
   Je absurdní, že vláda ODS snižuje příjmy státního rozpočtu snížením daní nejbohatším a firmám převážně se zahraniční účastí, které to, co ušetří na daních, z velké části vyvedou do zahraničí. Tak vláda na jedné straně rozdává z našeho a chová se, jako kdyby žádný příjem nepotřebovala. Na druhé straně tvrdí, že nemá na to, aby řádně zaplatila své zaměstnance, kterými učitelé a pracovníci školství jsou a podvazuje tak konkurenceschopnost země v budoucnosti. To je velmi neodpovědné a nekompetentní chování.

Autor: Alena Gajdůšková | úterý 10.6.2008 9:58 | karma článku: 15,04 | přečteno: 1344x