A komu tím jako prospějete ?

 Novinky.cz opět zaperlily. To se zas někomu nárůst prodeje mobilních telefonů, v čase předvánočním, někomu nelíbil ...Článek s úžasným titulkem : „Vypínejte chytrý telefon, pokud nechcete být odposloucháváni, radí odborníci.“ mě lehce nadzvedl ze židle.  

 

Na začátek trochu statistiky … O vánocích, kdy mobilní operátoři nabízejí chytré telefony se slevou, má v plánu si pořídit nový telefon nebo někomu zakoupit, každý 15 člověk ...Podle průzkumů už vlastní chytrý telefon 43% obyvatelstva ČR a z toho je 65% lidí ve věkové kategorii do 26 let. A čísla se zvyšují.

Trošku přiložit pod ohněm a zvýšit paranoiu obyvatelstva, je skvělým marketingovým tahem.Obavu, o ztrátu soukromí, má v dnešní době téměř každý a odposlechy a využívání mobilních telefonů, ke zjišťování informací, už není záležitostí ze světa sci-fi. Přece jen jak článek uvadí, cituji: „Stačí, když se třeba půjde člověk koupat, a na chvíli tak telefon ztratí z dohledu. Druhou možností, je podstrčit své oběti rovnou upravený telefon, například jako dárek.“ Kolik lidí se bude bát, že dostane pod stromeček lehce upravený telefon ? Manažeři, ředitelé, nevěrníci a nevěrnice nebo jen pár paranoidních lidí .. a to by jste se divili, kolik jich je.

Rejpalové namítnou, že lidé by měli vědět, co je všechno možné. Já namítám, že děsit lidi, je zbytečné..

 Jak říká Donutil, v kultovním filmu Pelíšky: „A komu tím jako prospějete, co?“

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Gajdošová | sobota 15.12.2012 16:00 | karma článku: 11,20 | přečteno: 1366x