Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejde o vlastní důležitost pane Beneši. Jde o to, že by si měli někteří novináři uvědomit co píší a jaké to má následky.

A ano co se týče dětí, souhlasím ..

0 0
možnosti
SB

Myslím si, že drtivá většina lidí, kteří se bojí ztráty svého soukromí, dokazuje touto svou obavyou zcela nerealistické přeceňování své vlastní důležitosti. Možná mě někdo může sledovat díky mobilu, ašak já si kladu otázku, zda za to někomu stojím. Pravice nemá důvod mě sledovat, jelikož se netajím tím, že pravico volím. A levice? I když se bohužel voličská přízeň výrazně přesouvá ve prospěch levice, tak i přesto nás voličů pravice jsou desítky a stovky tisíc. Všechny nás levice sledovat nemůže a já nebudu takl dopmýšlivý, abych si myslel, že zrovna já je zajímám.

Takže kdo z Vás se bojí ztráty soukromí, položte si s trochou pokory nejprve otázku, zda zrovna Vy jste takoví giganti, abyste někomu za to stáli.

1 1
možnosti
Foto

Ano, já souhlasím. Já ve svém příspěvku zkoumal technické možnosti, nikoli smysluplnost takového odposlouchávání. Ale nevím, co by třeba žárlivý manžel dal za video z nevěry své ženy, ale popsaným způsobem by byl samozřejmě možný i videoodposlech z manželské ložnice. Nejlépe samozřejmě vlastním, v ložnici nastraženým a zamaskovaným telefonem.

Musím ale říci, že třeba já bych po takových záběrech vůbec netoužil a kdyby se mi dostaly do ruky, tak bych nebyl schopen se dívat.

0 0
možnosti
Foto

Zaujala jste mě. To, že se pomocí mobilního telefonu bez jakékoli úpravy sledovat poloha majitele či telefonujícího je stará vesta. A ani nemusíte mít povoleno sledování Vaší polohy. Systém, to jest velká a malé ústředny sítě (MSC a BSC) musí vědět, kde se přibližně nacházíte. Sice to není s přesností GPS, ale pokud jedete autem z Praha do Brna, vidí to systém naprosto bezpečně. Vidí, jak si Vás stanice podél dálnice přehazují mezi sebou, abyste stále zůstala na příjmu.

A odposlech? Podle mě nic snazšího ani není. Těch metod je mnoho, ale pokud máte trvala zapnutá data, což většina lidí kvůli poště a internetu mívá, tak by třeba stačilo nainstalovat, pod rouškou nějaké jiné utility,  klon programu Skype. Ten by běžel na pozadí a na zavolání ze "špionážního centra" jakoby zvedl telefon, nepustil nic na obrazovku ani do sluchátka či reproduktoru a zapnul by jen mikrofon telefonu.

A tak do vyčerpání baterky či FUP dat byste byla vesele odposlouchávána, aniž byste o tom měla nejmenší tušení.

Lidé si často mobil dávají k posteli, že? A ještěže nesměrují kameru telefonu na postel:-)

0 0
možnosti
Foto

M65a91r52t89i79n 62L76ö17w

15. 12. 2012 17:01

Mate pravdu - pokud nekdo nekoho chce odposlouchavat tak bude... smartphone to muze vyrazne usnadnit ale co... starosti pro paranoiky :-) Kdo nic netaji, nema se ceho bat.

0 1
možnosti
IJ

Možná těm naivistům, kteří si neuvědomují, že i obyčejný mobilní telefon může za jistých okolností napomoci k omezení obyčejných lidských práv na bezpečnost a soukromí. On ten malý telefon doopravdy dokáže být v oblasti bezpečnosti velmi nebezpečný. V nastavení např. povolujeme sledování naší polohy a tak dál. Takže to co se zná scifi, je holá pravda.

1 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1619x
Nesmím koukat na zprávy, nebo číst noviny, jsem pak věčně naštvaná .... a infarkt před třicítkou ještě opravdu nechci :)

Seznam rubrik