Mozková smršť z Lidového domu

Je umění sestavit kvalitní tým, to Vám potvrdí každý šéf fungujícího podniku. Je umění doplnit tento tým o další členy, kteří minimálně nahradí své předchůdce, to Vám potvrdí každý personalista. Je umění postavit bandu, která je k smíchu snad každému soudnému člověku, to Vám potvrdí v Lidovém domě.

Strana, která si v tomto domě vybudovala své útočiště na mozkové absenci některých Čechů, disponuje samými „odborníky a experty“, před kterými stojí rozhodně nelehký úkol (a zůstává rozum stát). Jak v poměrně krátké době vygumovat ještě více mozků v této zaslíbené republice. K tomuto účelu sestavil tým odborníků, jejichž znalosti při seskupení tvoří mozkový trust rozpínající se od Uralu k Uralu, posuďte sami.

Celému tomuto „expertního týmu“ šéfuje krotitel vratkých slunečníků, nadlidský gentleman a odborník na kulturistiku mozku. Po jeho levici stojí „vždy oblíbený“ přeborník na finance a i přesto, že o financích nic neví (památná je jeho věta, kdy srovnával 2 roky po sobě jdoucí schodky státního rozpočtu, 120 mld a 80 mld a potvrdil všem „věřícím“, že jeho strana vlastně od minulého roku ušetřila 40 mld), jedná se nesporně o fundovanou kapacitu v oblasti finančních toků. Ono se to ekonomickými experty v této straně opravdu jen hemží. Dva předchozí předsedové se taky „vyznali“ a jejich kariérní (a především finanční) postup je obdivuhodný. Standa koloťuk tak dlouho studoval a pracoval, až zjistil, že vila na Floridě je určitě lepší než záviděná vila na Barrandově, Vláďa jogurtář to dotáhl až na největšího machra v oblasti práce (jaký to paradox) v celé Evropské unii a všeuměl Jirka Havlů už taky jako správný ekonom ví, že ta skutečná politika se dělá jen v Bruselu (aby ne za půl miliónu měsíčně).

Postupme o kousek dál, k dalším profesím, kterými tento rozsáhlý tým ohromuje všechny Čechy. Machr na elektrické obvody Zdeňa Škromachů, ohromil všechny lidi svou zručností, cituji z hodonínských novin: „Nešikovný elektrikář Škromach svou nezručností zabil 23 krav“, to je nesporně pádný argument rozhodovat o pracovních záležitostech všech Čechů. Sněmovní a stranická odborník na zahraniční (čti prouralskou) politiku ohromuje svou výdrží v přepínání mikrofonů ve Sněmovně. Pan kakao, Honza Krausů jej pouze ve svých znalostech zahraniční politiky jemně doplňuje. Vždyť Afrika skýta nezměrné možnosti. Doktor středočeských peněženek, otloukánek David nás neustále přesvědčuje, že na to „taky má“. Nesmíme ovšem zapomenout ani na „slavnou dvojku“ podkoního a pána – princova panoše a letce v oblacích, kluky Jandákovic a Plocovic. Je jen škoda, že se jim do tohoto nesporně zajímavě vyváženého týmu nepodařilo zapracovat lamačku mužských srdcí a odbornici na rodinné seriály, holku Brožovic.

Jak tak na to koukám, tento tým určitě ještě něco dokáže a určitě přesvědčí spousty nerozhodnutých Čechů, jak to „myslí upřímně“. Rozsahem svých odborností na to určitě má. Ostatní strany sice rovněž disponují úchvatnými odborníky, tohle je ale špičkový tým, jehož kurzové sázky jsou postaveny velmi vysoko. Jak to jen v tom Lidovém domě dělají.

Autor: Dalibor Fusek | čtvrtek 6.8.2009 10:30 | karma článku: 39,19 | přečteno: 2383x