Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ženy nevědí, co chtějí

A nedají pokoj, dokud to nedostanou. Takhle si troufl charakterizovat ženy spisovatel Oscar Wilde, který žil v letech 1854 až 1900, a i když ho obdivuju a mám ho ráda, myslím si, že neměl tak úplně pravdu.

Úplně by přitom stačilo, kdyby napsal „některé“ ženy nevědí, co chtějí – pak bych s ním souhlasila. Některé ženy opravdu nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. A jelikož jsem si jistá, že jsou takové odpradávna, je úplně jedno, ve kterém století žijí. Dokonce se vsadím, že i některé ženy lovců mamutů nevěděly, co chtějí a nedaly pokoj, dokud to nedostaly, a možná právě díky těmto ženám, vymysleli jejich muži - aby od nich měli konečně pokoj - známé pasti na mamuty, hluboké jámy, zamaskované větvemi, do kterých mamuti, které chtěli ulovit, nečekaně žuchli a už se z nich nikdy živí nedostali.

Ale myslím si, že Oscar Wilde velmi dobře věděl, jak to se ženami opravdu je, i když to napsal takhle. Byl přece gay, a ženy znal jako své boty. Věděl, že opravdu jenom některé ženy nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Věděl, že většina žen ví moc dobře, co chce. Ale zároveň také moc dobře věděl, co by se stalo, kdyby řekl, že „některé“ ženy nevědí, co chtějí.

Muži by se okamžitě naštvali. Cože? Některé? Tak Wilde nám chce říct, že jenom některé ženy nevědí, co chtějí? To znamená, že všechny ostatní vědí moc dobře, co chtějí? A nedají pokoj, dokud to nedostanou?! To znamená, že i ta moje ví moc dobře, co chce? Že i ta moje se mnou nenápadně oře?!

Kdepak, takhle napsané tvrzení by Oscarovi u tehdejších mužů, neprošlo. Vzali by jeho bonmot jako zákeřný útok na svou autoritu!

Slyšeli jste, co ten Wilde zase plácá za nesmysly?! Prý naše ženy vědí moc dobře, co chtějí! A prý nedají pokoj, dokud to nedostanou! Hahaha! Naše ženy přece nemají právo něco chtít! Od toho jsme tady my, muži! My, muži, víme lépe než ženy, co chceme!

Ano, takhle by se muži bránili a Oscar Wilde to moc dobře věděl. A protože znal nejenom ženy, ale znal dobře i muže, zahrál raději do noty mužům, a ženy, jak měl ve zvyku, roztomile „potopil“.

Všechny jste stejné slepice, nevíte, co chcete a otravujete, abyste to dostaly!

Ale nechme Oscara Wilda klidně spát a pojďme dál.

Čas běžel, společnost se měnila. Něco se měnilo pomalu, něco rychle, něco k lepšímu, něco se zadrhlo, něco popletlo, ale pořád se šlo dopředu, dál a dál, a dneska si už můžeme říct beze strachu a na rovinu, co my, ženy, o sobě velmi dobře víme.

Některé ženy opravdu nevědí, co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou, ale většina žen ví moc dobře, co chce. A když tyto ženy vědí, co chtějí, může se někdo divit, že nedají pokoj, dokud to nedostanou? Řečeno současným slovníkem: Jdou si tvrdě za svým.

A když už mluvíme beze strachu a na rovinu, můžeme si také říct, že to, za čím si ženy tvrdě jdou, jsou většinou muži. Na muže většina žen rafinovaně líčí dokonalé pasti, které se až podezřele podobají hlubokým jámám na mamuty!

Muž nic netuší, klidně jde a jde, jako šel kdysi dávno mamut, a najednou žuchne do pasti, odkud se už nedostane.

Pokud si myslíte, že ženám, které nalíčily past, stačí, když do ní muž, kterého si vybraly, žuchne, a že už teď dají pokoj, mýlíte se. Žuchnutí do pasti je teprve začátek. Ženy sice mají muže, kterého chtěly, a který, přesně podle plánu, žuchnul do pasti, ale ve svém chtění, pokračují dál.

Teď už chtějí „pouze“ věci hmotné. Prstýnek, náramek, boty, kabelku, kožich, zájezd k moři, auto, dům…

Když ženy, které vědí, co chtějí, tohle všechno mají, a je i po velkolepé svatbě, přijde i dítě, někdy dokonce děti dvě. A pak už všichni žijí šťastně až do smrti…

Vlastně všichni ne! Některé ženy, které mají všechno, co chtěly, nedají pokoj, nežijí šťastně až do smrti, ale začnou si vymýšlet.

Když je jejich muž doma málo, chtějí, aby byl doma víc. Když je víc doma, chtějí, aby byl víc pryč. Když se jich ptá, kde byla, s kým, co dělala celý den, chtějí, aby se radši na nic neptal. Když se jich na nic neptá, mají pocit, že je už nemiluje…

Milý Oscare Wilde, víš, jak bych dneska tvůj bonmot řekla já?

Některé ženy opravdu nevědí, co chtějí, a nedají pokoj, ani když to dostanou.

Autor: Irena Fuchsová | čtvrtek 25.9.2014 13:40 | karma článku: 36,06 | přečteno: 8961x
  • Další články autora

Irena Fuchsová

Smíšená manželství nedělají dobrotu

Tohle mi řekla během povídání o všem možném, dcera mé kamarádky. Je rozvedená a pět let žije se svojí přítelkyní. Dá se tedy předpokládat, že ví, o čem mluví. A když jsem o tom později přemýšlela, musela jsem jí dát za pravdu.

30.7.2023 v 21:51 | Karma: 37,21 | Přečteno: 11197x | Diskuse| Společnost

Irena Fuchsová

Miluju tě, krásko, ať jsi, kdo jsi!

Jsou krásní! Majetní! Vzdělaní! Usmívají se, jak se na vás ještě nikdo nikdy neusmál! V tom úsměvu jste vy a láska, obdiv, něha, respekt a touha po vás. Na fotografiích kolem nich jsou kytky, děti, psi a oni. V uniformě nebo bez.

18.7.2023 v 22:19 | Karma: 24,34 | Přečteno: 852x | Diskuse| Společnost

Irena Fuchsová

Připadám si jak hadr na boty

Za dva roky to bude dvacet let, co v pondělí, jako příloha denních novin, vyšel poprvé Magazín ONA DNES. Noviny jsem si koupila jako každý den ráno do vlaku a při prohlížení magazínu jsem zajásala! Byla tam povídka!!!

10.7.2023 v 23:08 | Karma: 27,14 | Přečteno: 754x | Diskuse| Společnost

Irena Fuchsová

Co dělá muž, když jeho žena onemocní?

Budu psát o svých vrstevnicích a o nemocích, které jsou přechodné, jako například cokoli zlomeného nebo zánět čelisti, které ženu vyřadí z běžného provozu domácnosti a její chod zůstane v rukách, ale i v nohách muže.

9.7.2023 v 20:58 | Karma: 26,57 | Přečteno: 960x | Diskuse| Společnost

Irena Fuchsová

Irko, ty seš úplně blbá!

Moje babička (1898) měla několik sester, ale nejvíc jsem znala světoběžnici pratetu Babetu, která vypadala jako panenka, ve Vídni tancovala na stole, jezdila na koni a všichni muži ji obdivovali - jak mi říkala v mých pěti letech.

2.7.2023 v 22:42 | Karma: 26,87 | Přečteno: 874x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 748
  • Celková karma 26,63
  • Průměrná čtenost 2339x
Stařenka (1950), která ráda relaxuje na facebooku. Matka (Filip a Rita). Babička (František). Manželka (pan Fuchs). Spisovatelka (33 vydaných knih: http://www.kdyz.cz/vydane-knihy). Členka Obce spisovatelů a Herecké asociace. Moderátorka (ČRo Pardubice: nedělní pořad, Když vypráví nápověda). Fotografka (Kamil Panasonic Fuchs). Publicistka: ONA DNES, VLASTA, PŘEKVAPENÍ. Dětská obrna od roku 1954 (www.polio.cz). Nápověda (Činoherní klub 1994 - stále). Blogerka - v anketě Bloger roku 2019 získala Cenu redakce. Fotografie je od Kamila Fuchse, který je také na facebooku.